19 Eylül 2011, Pazartesi 08:32:12

44 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZANIN RAPORU AÇIKLANDI

Rusya'nın Yaroslavl kentinde kalkış sırasında düşerek 44 kişinin ölümüne neden olan Yak-42 tip uçakla ilgili ilk araştırma sonuçları açıklandı.
  • fazla yuk. aciklandiginda goruceksiniz..
  • Rapor açıklandı, geyiği sürüyor.
  • peki bizim atlasjet kazasının raporu açıklandımı
Bağımsız Devletler Topluluğu Sivil Havacılık Araştırma Kurulu Devletlerarası Havacılık Komisyonu (MAK) raporuna göre; Uçak en fazla 6 metreden düştü ve hızı da 230 kmph idi.

MAK raporunda, "Teknik komisyon diğer kaza nedenleri ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle uçağın yetersiz kalkış hızı ve yükselememesi ile ilgili araştırmalar devam ediyor" denildi.

Rapora göre uçak pistin dışında yer alan güvenli alanda da yaklaşık 400 metre kadar yol aldı. Bir miktar havalanan uçak sola doğru yalpalandı ve navigasyon direklerinden birine de çarptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yaroslavl seyahatinden bir gün önce gerçekleşen feci kazada Lokomotiv YaroSlavl takımının tüm oyuncuları yaşamını yitirdi. Kazada yaralı kurtulan kabin görevlisi Aleksander Sizov'un yüzde 15 yanığı olduğu ve tedavisinin sürdüğü belirtiliyor.

PARK FREN KOLUNUN ÇEKİLMEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
Moskovski Komsomolets (MK) gazetesi trajik olayda kaptan ve ikinci kaptanın Yak-42 tip uçak uçurmak için yeterli tecrübeleri olmadığı ile ilgili iddialara yer vermişti. İddialara göre pistin yarısından uçuşa başlayan Yak-42'nin kalkış sırasında arka tekerlekleri toprak ve çalılık zeminde de hareket etmiş. Sağa sola yalpalayarak kalkış yapmaya çalışan uçağın düşüşüne en büyük neden ise park fren kolunun indirilmemiş olması gösterilmişti. Kalkış için yeterli motor hızına ulaşamayan uçak, Volga nehri kıyısına çarparak yanmaya başlamıştı.

8-10 bin saat uçuş tecrübesi gerekmesine rağmen birinci kaptan Andrey Solomentsev'in bin 400 saatlik tecrübesi olduğu, ikinci kaptan İgor Jevelov'un ise sadece 400 saat uçuş gerçekleştirdiği belirtilmişti.

(Zaman)
44 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZANIN RAPORU AÇIKLANDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
fazla yuk. aciklandiginda goruceksiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Rapor açıklandı, geyiği sürüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
peki bizim atlasjet kazasının raporu açıklandımı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000