08 Nisan 2010, Perşembe 07:09:40

4 YENİ SEFER BAŞLIYOR

Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Aleksandar Tzvetkov, Türkiye ve Bulgaristan'ın dörder büyük kenti arasında direkt uçak seferleri düzenlemesine hazır olduklarını söyledi.
  • ankara'da da pek çok bulgar göçmeni vatandaşımız var, ankaradan da sefreler düzenlenmeli
  • Bursada en az 500.000 Bulgaristandan gelme vatandasımız var. BUna kısa el atmak gerekir. Çok dogru karar.
  • Istanbul'dan Burgaz ve Varna'ya seferler düzenlenmeli. Hublara yolcu saglayacaktir. Hem de iki ülke arasinda ulasima büyük katkisi olur.

Bulgaristan'da görev yapan yabancı gazetecilerle bir araya gelen Tzvetkov, ulaştırma sektöründeki altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Global krizin etkileri yüzünden devletin ulaştırma altyapı projelerine yeteri kadar finans desteği sağlayamadığını belirten Tzvetkov, bazı hava alanları, deniz limanları, garlar ve otobüs terminallerin yeniden yapılandırılması için yerli ve yabancı yatırımcılara kapılarının açık olduğunu söyledi.

Bakanlığın 2010-2013 dönemi için açılacak imtiyaz ihalelerini de açıklayan Tzvetkov, bunlar arasında Sofya, Gorna Gryahovitza, Eski Zağara ve Filibe hava limanları ve kargo terminallerinin yer aldığını bildirdi.

Tzvetkov, Karadeniz kıyısında Varna, Burgaz, Nesebır, Rosenetz bölgelerinde bazı liman, feribot ve petrol terminallerin yanı sıra Tuna nehri kıyısındaki Rusçuk, Silistre, Tutrakan ve Nikopol limanlarındaki tesislerin ihaleye çıkarılacağını duyurdu.

Tzetkov, ekonomik krizden en büyük zarar gören Bulgaristan Devlet Demiryolu İşletmeciliğini (BDJ) iflastan kurtarmak üzere Sofya, Filibe ve Varna tren garlarının işletmelerini de ihaleye çıkaracaklarını kaydederek, demir yollarının yolcu taşımacılığını özelleştirmeyi planlamadıklarını söyledi.

BULGARİSTAN–TÜRKİYE İLİŞKİLERİ
Bulgaristan ile Türkiye arasında ulaştırma alanındaki ilişkileri de değerlendiren Tzvetkov, iki ülke arasında direkt uçak seferlerin artırılacağını bildirdi.

Başbakan Boyko Borisov'un Türkiye ziyareti sırasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birçok konuda görüş birliği sağlandığını ifade eden Tzvetkov, "Türkiye ile Bulgaristan'ın dörder büyük kenti arasında direkt uçak seferleri düzenlenmesine hazırız" dedi.

Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa kentleri ile Sofya, Filibe, Varna ve Burgaz kentleri arasında direkt uçuş seferlerinin başlatılmasına yönelik ön anlaşmaya varıldığını belirten Tzvetkov, "İki ülkenin havayolu şirketlerinden bu konuda somut teklif bekliyoruz. Teklifler gelir gelmez hemen harekete geçeceğiz" diye konuştu.

(Hürriyet)

4 YENİ SEFER BAŞLIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ankara'da da pek çok bulgar göçmeni vatandaşımız var, ankaradan da sefreler düzenlenmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bursada en az 500.000 Bulgaristandan gelme vatandasımız var. BUna kısa el atmak gerekir. Çok dogru karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Istanbul'dan Burgaz ve Varna'ya seferler düzenlenmeli. Hublara yolcu saglayacaktir. Hem de iki ülke arasinda ulasima büyük katkisi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000