23 Eylül 2015, Çarşamba 15:18:11

3'üncü havalimanının en büyük rakibi olacak

Uluslararası hava taşımacılığı pastasından aldıkları payı artırmak isteyen 6 büyük havalimanı, yeni yatırımlarla daha fazla rekabete hazırlanıyor.
  • Türkiyede yeni stadlar, barajlar, hizli tren, parklar, gökdelenler, otoparklar kara yollar ... hepside mutlaka imkan varsa yapilmali sonucta üc bes kisi istemiyor diye boyle bir Megaproje hic bir zaman durdurulmamali. Avrupalilar cok kisaniyor ve bu projeler biterse ve devletin parasi( bitmis )olsa bile yapilanlar kaybolmayacak ve her zaman Turkiye topraklarinda kalacak bir yapidir. Begenmiyoruz istemiyoruz diyeceginize gurur duyun ve seyredin. Turkiyenin ekonomisi de degeride kesinkikle artacktir. Bence RTE ve ekibi olmasa böyle projeler kimsenin aklina da gelmezdi. Emekleri gecen herkez sag olsun. THY ama artik buyük ucaklar siparis etmeli Boeing 747-8, A380 veya Dreamliner, büyük düsünüyorsaniz kücük ucaklardan ekonomikde olsalar vazgecin ve THY nin ve T.C. nin büyüklügünü gösterin. 350 Destinasyon olacaksa bu tip Ucaklar kesinlikle olmali!
  • Butun Kose yazar arkadaslarima. Sevgi ve selamlarimi sunuyorum. Cok tesekur ederim. Yazdiklarimi yayinlamissiniz .
  • Iyi bayramlar diyen yorumcu. Cok dogru soyluyor fevzi cakmak kazim karabekir ve ismet pasa bu uckisi Turkiyenin kaderini. Cizmistir .
  • Yorumcu. Cok. Yanlis. Dusunuyorsun. Ataturk hava alani oldugu icin yikiyorlar. Hayir. Bu yanlis. Bence Yesilkoye. Atatuk Ismi Olmaz. Ataturk. Esenbogaya. Ankaraya yakisir. Biz gozumuzun actik. Yesilkoy. Yesilkoy. Diye. Biliyoruz Bu isim maksatli degistirdiler . Yakismadi. Sahsim olarak. 72 Yasindayim. Havaciyim hic bir zaman. Ataturk Hava. Alani diye telefuz etmiyorum cunku alisamadim. Ben. Yesilkoy biliyorum. USA. Dan saygilar sunuyorum . Butun kose yazar arkadaslara Kucak dolu selamlar.
  • Ey vatandas. Iste. Hava alani. Budur. Tahmin ediyorum. Bizim. 3 uncu. Hava alani. Daha yapilmadan. Demode olmak uzere. Dubai dedigin Arap colu bu hale geldi. Insallah bizimde. Teknolojik. Ve. Satafatli olacak. Insallah. Bekliyorum bakalim.
  • Dubai dediğimiz şehir şu anda Istanbul'dan daha global ve ticari manada daha yüksek hacimli bir şehir.Ayrıca taşıma suyla veya petrol geliriyle filan gelismiyor. Gelişmeyi havacılık, finans ve turizm ile sağlıyor. O sizin dediginiz gibi petrol parası olayı şehir ilk kurulduğunda imiş. Bizzat gittim ve gördüğümü yazıyorum şu anda.Yani diyeceğim o ki lütfen bir şey bilmeden Dubai Istanbul karşılaştırması yapmayın.
  • Atamın adına kurban olurum. Umarım gidip yobaz hırsız bir ucubenin adını vermezsiniz havalimanına.
  • isinize gelmeyen cok basit bir denklem var. Ataturk olmasaydi babaniz ermeni yada yunan olurdu. Yani kabuklu çerez yerdi anneniz. Bu kadar basit gerici yobazlar.
  • Çok şükür aldığımız nefese. Lakin asgari ücretle özel sektörde imanım gevredi. THY neden beni kabin memuru olarak almıyorsun. İngilizcemi de geliştirdim. Sanki herkes sular seller gibi mi biliyor. Dayım yok diyemi. İhtiyaç sahibiyim. İnanın ki evlenemiyorum. Yazık halimize ya. Üniversite mezunuyum.

Yeni yatırımlarla en yüksek yolcu kapasitesi 200 milyon ile Dubai World Central - Al Maktoum Uluslararası Havalimanı'nda olacak, bunu 150 milyon yolcu kapasitesiyle İstanbul'da inşa edilecek yeni havalimanı izleyecek.

Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliğinin (IATA) yıllık raporuna göre, havacılık sektöründe geçen yıl 3 milyar 300 milyon yolcu ve 50 milyon metrik ton kargo taşındı.

Sivil havacılığın ağırlık merkezi ise son yıllarda yapılan yatırım ve başlayan projelerle Orta Doğu'ya kaymaya başladı. Emirates, Etihad, Qatar ve Türk Hava Yolları gibi hızlı büyüyen ve iddialı stratejilere sahip havayolu şirketleri, bölgeyi küresel havacılık sektöründe ön planda tutuyor.

Havalimanlarında yapılan yeni yatırımlarla da pastadan alınan payın artırılması hedefleniyor. Buna göre, yeni yatırımlarla en yüksek yolcu kapasitesi 200 milyon ile Dubai World Central - Al Maktoum Uluslararası Havalimanı'nda olacak, bunu 150 milyon yolcu kapasitesiyle İstanbul'da inşa edilecek yeni havalimanı izleyecek.

Yolcu kapasitesi "Pekin Daxing Havalimanı"nda 130 milyona, "Mexico Havalimanı" ile "Singapur Changi Havalimanı"nda 120'şer milyona, "Hong Kong Havalimanı"nda 100 milyona yükseltilecek.

"Yeni İstanbul Havalimanı"nın, Dubai World Central - Al Maktoum Havalimanıyla rekabet etmesi bekleniyor. Resmi rakamlara göre 2013-2014 arasında hizmet verilen yolcu sayısı Dubai'de yüzde 6'lık artış gösterirken, İstanbul'da bu oran yüzde 11 seviyesinde gerçekleşti.

İstanbul'daki yeni havalimanından 350'den fazla destinasyona uçuş yapılacak. Uzmanlara göre, bu geniş uçuş ağı yeni havalimanını dünyanın en önemli havacılık merkezlerinden biri haline getirecek.

Havacılık, uzay ve savunma sanayinde danışmanlık hizmeti veren İngiltere merkezli PMI Media Küresel Havacılık Uzmanı Philip Butterworth-Hayes,  İstanbul'un yeni havalimanının uluslararası hava taşımacılığında bölgenin merkezi olabilmesi için Dubai World Central - Al Maktoum Uluslararası Havalimanı ile rekabet etmek zorunda kalacağını söyledi.

Butterworth-Hayes, yerel pazardan çok, küresel pazara hizmet vererek iş yapmak isteyen bir merkez havalimanı projesinin risk içeren bir yatırım olduğunu belirtti.

Tüm dünyada hava taşımacılığınn önümüzde yıllarda artacağını anlatan Butterworth-Hayes "Önümüzdeki 20 yıl içinde havayoluyla taşınan yolcu sayısı dünyanın pek çok yerinde iki katına çıkacak.

Uzun vadeli havacılık trendleri, kısa mesafeli Ortadoğu ve Avrupa uçuş noktalarına hizmet vermek için ideal bir konumda olan Türkiye'de böyle bir havalimanına ihtiyaç olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"İstanbul havalimanı iyi finanse edilmiş"

İstanbul'un rakibi olan Dubai ve benzeri şehirlerin de uluslararası hava taşımacılığı pastasından büyük pay almaya yönelik yatırımları olduğunu dile getiren Butterworth-Hayes, "Dubai'nin Al Maktoum International Havalimanı ve İstanbul'un yeni havalimanı, sivil havacılığın bölgedeki merkezi olmak için yarışacak. İstanbul'daki havalimanı, başarılı olmak için süresi 20 yıla yaklaşan gelişim planlarıyla iyi finanse edilmiş ve hızlı büyüyen yerel müşteri portföyüne sahip" dedi.

3'üncü havalimanının en büyük rakibi olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Mutlaka yapilmali!!! ~ 8 yıl önce
Türkiyede yeni stadlar, barajlar, hizli tren, parklar, gökdelenler, otoparklar kara yollar ... hepside mutlaka imkan varsa yapilmali sonucta üc bes kisi istemiyor diye boyle bir Megaproje hic bir zaman durdurulmamali. Avrupalilar cok kisaniyor ve bu projeler biterse ve devletin parasi( bitmis )olsa bile yapilanlar kaybolmayacak ve her zaman Turkiye topraklarinda kalacak bir yapidir. Begenmiyoruz istemiyoruz diyeceginize gurur duyun ve seyredin. Turkiyenin ekonomisi de degeride kesinkikle artacktir. Bence RTE ve ekibi olmasa böyle projeler kimsenin aklina da gelmezdi. Emekleri gecen herkez sag olsun. THY ama artik buyük ucaklar siparis etmeli Boeing 747-8, A380 veya Dreamliner, büyük düsünüyorsaniz kücük ucaklardan ekonomikde olsalar vazgecin ve THY nin ve T.C. nin büyüklügünü gösterin. 350 Destinasyon olacaksa bu tip Ucaklar kesinlikle olmali!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hanolulu ~ 9 yıl önce
Butun Kose yazar arkadaslarima. Sevgi ve selamlarimi sunuyorum. Cok tesekur ederim. Yazdiklarimi yayinlamissiniz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Honolulu. Dan. Selamlar. Sayin kose yazarlari hepiniz benim kader arkadasimsiniz benim devrede ise basladiniz. Ben 26 Sinda Yesil koyle ilgili bir. Yazi yazdim neden. Yayinlamadiniz ? Bir sakincami var. yazdiklarim Gercek disimii ? ~ 9 yıl önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hanolulu ~ 9 yıl önce
Iyi bayramlar diyen yorumcu. Cok dogru soyluyor fevzi cakmak kazim karabekir ve ismet pasa bu uckisi Turkiyenin kaderini. Cizmistir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hanolulu ~ 9 yıl önce
Yorumcu. Cok. Yanlis. Dusunuyorsun. Ataturk hava alani oldugu icin yikiyorlar. Hayir. Bu yanlis. Bence Yesilkoye. Atatuk Ismi Olmaz. Ataturk. Esenbogaya. Ankaraya yakisir. Biz gozumuzun actik. Yesilkoy. Yesilkoy. Diye. Biliyoruz Bu isim maksatli degistirdiler . Yakismadi. Sahsim olarak. 72 Yasindayim. Havaciyim hic bir zaman. Ataturk Hava. Alani diye telefuz etmiyorum cunku alisamadim. Ben. Yesilkoy biliyorum. USA. Dan saygilar sunuyorum . Butun kose yazar arkadaslara Kucak dolu selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hanolulu ~ 9 yıl önce
Ey vatandas. Iste. Hava alani. Budur. Tahmin ediyorum. Bizim. 3 uncu. Hava alani. Daha yapilmadan. Demode olmak uzere. Dubai dedigin Arap colu bu hale geldi. Insallah bizimde. Teknolojik. Ve. Satafatli olacak. Insallah. Bekliyorum bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dubai ~ 9 yıl önce
Dubai dediğimiz şehir şu anda Istanbul'dan daha global ve ticari manada daha yüksek hacimli bir şehir.Ayrıca taşıma suyla veya petrol geliriyle filan gelismiyor. Gelişmeyi havacılık, finans ve turizm ile sağlıyor. O sizin dediginiz gibi petrol parası olayı şehir ilk kurulduğunda imiş. Bizzat gittim ve gördüğümü yazıyorum şu anda.Yani diyeceğim o ki lütfen bir şey bilmeden Dubai Istanbul karşılaştırması yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış ~ 9 yıl önce
Bence bir daha araştırın bilginiz yanlış. Harcadıkları parayı turizmden kazanmaları imkansız. Tamamen sokaktan toplanan paradır bu harcamalar,
Denge ~ 9 yıl önce
Gelir gider dengelerine bakarsanız, turizm vs gelirlerinin giderlerini karşılaması mümkün değil. Resmen haydan gelen huya gidiyor.
adı yeyer ~ 9 yıl önce
Atamın adına kurban olurum. Umarım gidip yobaz hırsız bir ucubenin adını vermezsiniz havalimanına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atan da atan ~ 9 yıl önce
atan kalksın da sen yerine yat. buraya yemin et ananın babanın üzerine o kalksa sen onun yerine topraga girip çürümek ister misin? ilk kaçanlar genel de siz olursunuz. bilhassa izmir i neden yaktı atan bir araştır. yunana karşı hiç direnmeyen izmir, düşman denize döküldükten sonra atan tarafından haklı olarak düşmana direnmedikleri için yakıldı ve kendisi de otelin çatısından seyretti. bilmeden sallamayın artık.
Uydurma ~ 9 yıl önce
Uydurmalarına ancak kendin ve senin gibi bilgisizler inanır. Tarih bilgisinden yoksun şahıs, kimden duydun bu uydurmaları?
kemalistim ~ 9 yıl önce
isinize gelmeyen cok basit bir denklem var. Ataturk olmasaydi babaniz ermeni yada yunan olurdu. Yani kabuklu çerez yerdi anneniz. Bu kadar basit gerici yobazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
terbiyesiz ~ 9 yıl önce
ismine kemalist yazmakla kemalist olunmadiginin en buyuk kaniti sen oluyorsun heralde. terbiye, edep nerede kaldi? turk anneleri hakkinda yazdigin su cirkin yoruma bak hele.
belli oluyor ~ 9 yıl önce
Yazdığın yorumdan ne halt olduğun belli zaten belirtmene gerek yok. Birde böyle şeyleri yanlışlıkla insanlarla yüzyüze bulunduğu ortamlarda söyleme sakın, suratını dağıtıp evine göndermesinler. Dikkat et.
İşsiz ~ 9 yıl önce
Çok şükür aldığımız nefese. Lakin asgari ücretle özel sektörde imanım gevredi. THY neden beni kabin memuru olarak almıyorsun. İngilizcemi de geliştirdim. Sanki herkes sular seller gibi mi biliyor. Dayım yok diyemi. İhtiyaç sahibiyim. İnanın ki evlenemiyorum. Yazık halimize ya. Üniversite mezunuyum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000