10 Ocak 2011, Pazartesi 08:01:08

365 GÜN BALON TURİZMİ

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da balon turları, yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da turistlerin ilgisini çekiyor.

Kapadokya'da balon turları düzenleyen Balloon Turca Havacılık Şirketi Genel Müdürü Abdullah Uluer, yaptığı açıklamada, Kapadokya'da balon turlarının sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da devam ettiğini söyledi.

Balonların uçabilmesi için sadece rüzgar ve yağışın olmaması gerektiğini dile getiren Uluer, bunun dışında uçuşa herhangi bir engel bulunmadığını kaydetti.

Kapadokya'da yılın 12 ayı uçuş yapılmakta olduğunu, yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da balon turlarının özellikle yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirten Uluer, başta Japonlar olmak üzere Koreliler, Almanlar, İngilizler ve diğer Avrupa ülkelerinden birçok yabancı turisti, kış aylarında da balonla Kapadokya semalarında dolaştırdıklarını anlattı.

Balon turlarına, son zamanlarda yerli turistlerin de ilgisinin arttığını belirten Uluer, özellikle kar yağışından sonra Kapadokya'nın balondan görülmeye değer manzaralar oluşturduğunu ve turistleri kendine hayran bıraktığını dile getirdi.

Kapadokya bölgesinin turist sayısının her geçen gün artmasında, balon turlarının öneminin büyük olduğunu vurgulayan Uluer, balonların oldukça güvenli hava araçları olduğuna dikkat çekti.

Yılın hangi ayı olursa olsun, Kapadokya'ya gelen yabancı turistlerin büyük çoğunluğunu balon turu yapmadan ülkesine dönmediğini belirten Uluer, ''Kapadokya'nın zengin turizm potansiyeli arasında, son zamanlarda balon turları büyük önem kazandı. Bölgeye gelen turist sayısı balon turları sayesinde her geçen gün artıyor'' dedi.

Uluer, ayrıca her balon sepetinin müşteri kapasitesine göre sigortalı olduğunu, yapılan sigortaların sepet, ferdi kaza sigortası ve üçüncü şahıslara karşı sorumluluk sigortası poliçelerini kapsadığını da sözlerine ekledi.

 

365 GÜN BALON TURİZMİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000