07 Nisan 2011, Perşembe 17:47:35

3,5 MİLYAR EUROLUK İMZA ATILDI

Airbus firmasının ana ortağı Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı (EADS) ile aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 alıcı ülke, A400M Askeri Nakliye Uçağı Projesine 3,5 milyar Euro tutarında ek finansman sağlanmasına ilişkin nihai anlaşmayı imzaladı.
  • Her 6 ayda bir sorun çıkıyor sonraki 6 ayda sorun çözüldü deniliyor imzalar atıldı oluyor paralar ödendi ek ödenek zorunlu diyorlar. Hepsi güzel de son 3 sene cin ali masalı oldu atı alan üsküdarı geçti.. Hava kuvvetlerinin acil olarak ihtiyaç duyduğu askeri amaçlı cargo uçağı alması lazım ama nerde.... Qatar hava kuvvetleri american C-17 satın aldı son derece mantıklı, ingilizlerde c-17 mevcut sonra avusturalyalılarda da kendisini kanıtlımaış bir askeri cargo uçağı.. Ben ne zaman teslim edilecek ona bakarım, kim üretiyor ona bakarım, benim hesabıma uygun ona bakarım, hala a400 m ne zaman teslimat yapaılcak beli değil öncelik ingiltere ve diğer avrupa ülkelerinde, anlamak mümkün değil hala satın almıyorlar..
  • Arkadaşa katılıyorun .Keşke 20 adet alsaydık.Sanırım bu 10 adedi kullandıktan sonra sayıyı artırırlar.
  • yüz ölcümü olarak en büyük türkiye.belcikadan sonra siparis en düsük olan da türkiye.haaaa kendim üretecem desen ozaman tamam cok dogru bir karar.
  • Bari 20 yapsaydınız da, Kara Havacıların külüstür derdini bitirseydiniz. 10 nedir..

Anlaşma, İspanya'nın güneyinde bulunan Sevilla kentinde 7 alıcı ülkenin oluşturduğu Occar Konsorsiyumunun Direktörü Patrick Bellouard ile Airbus Military Başkanı Domingo Urena tarafından imzalandı.

Bellouard imza törenin ardından yaptığı açıklamada, ''Bugün, zorlu ve uzun bir süreci tamaladık. Bu imza, büyük bir işbirliği projesini rayına sokmayı sağlayacak'' dedi.

Törene katılan İspanya Savunma Bakanı Carme Chacon ise bu iddialı projenin sonunda realiteye dönüşecek olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Türkiye, Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika ve Lüksemburg'un oluşturduğu 7 alıcı ülke geçen yıl Mart ayında projeye 3,5 milyar Euro ek finansman sağlanması konusunda mutabakat sağlamıştı.

EADS'ın en önemli projesi A400M askeri nakliye uçağı için 7 alıcı ülke, 2003 yılında Airbus'a toplam 180 adet sipariş vermiş, daha sonra sipariş sayısı 170'e inmişti.

Fransa, projenin başladığı 2003 yılında 50 adet A400M askeri nakliye uçağı siparişi vermişti. Fransa'ya ilk teslimatın 2013 yılında yapılması planlanıyor. Almanya ise 60 adet almayı planladığı A400M sayısını Ocak ayında 53'e düşürdüğünü açıklamıştı.

Bu ülkelerin söz konusu tarihte Airbus ile imzaladığı anlaşmaya göre proje 20 milyar Euroya mal olacaktı. Ancak, projenin çok karmaşık olması, A400M'lerin teslimatında gecikmelere ve maliyetin artmasına neden olmuştu.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Malezya'da EADS'a 4 adet A400M nakliye uçağı siparişi verdi.

Kesin siparişlerin de somutlaşmasının ardından A400M tipi askeri nakliye uçaklarının 7 ülkeye göre son dağılımı şöyle:

Almanya: 53
Fransa: 50
İspanya: 27
İngiltere: 22
Türkiye: 10
Belçika: 7
Lüksemburg: 1 (HaberTürk)

3,5 MİLYAR EUROLUK İMZA ATILDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Her 6 ayda bir sorun çıkıyor sonraki 6 ayda sorun çözüldü deniliyor imzalar atıldı oluyor paralar ödendi ek ödenek zorunlu diyorlar. Hepsi güzel de son 3 sene cin ali masalı oldu atı alan üsküdarı geçti.. Hava kuvvetlerinin acil olarak ihtiyaç duyduğu askeri amaçlı cargo uçağı alması lazım ama nerde.... Qatar hava kuvvetleri american C-17 satın aldı son derece mantıklı, ingilizlerde c-17 mevcut sonra avusturalyalılarda da kendisini kanıtlımaış bir askeri cargo uçağı.. Ben ne zaman teslim edilecek ona bakarım, kim üretiyor ona bakarım, benim hesabıma uygun ona bakarım, hala a400 m ne zaman teslimat yapaılcak beli değil öncelik ingiltere ve diğer avrupa ülkelerinde, anlamak mümkün değil hala satın almıyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşa katılıyorun .Keşke 20 adet alsaydık.Sanırım bu 10 adedi kullandıktan sonra sayıyı artırırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yüz ölcümü olarak en büyük türkiye.belcikadan sonra siparis en düsük olan da türkiye.haaaa kendim üretecem desen ozaman tamam cok dogru bir karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bari 20 yapsaydınız da, Kara Havacıların külüstür derdini bitirseydiniz. 10 nedir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000