27 Temmuz 2021, Salı 12:14:41

"3-5 kullanılmış uçakla dengeler değişmez!"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'a tepki göstererek, "Üç-beş kullanılmış uçakla güç dengelerinin değişmesi söz konusu değil" dedi.
  • O yüzden adamların milli savunma bakanı bizim olan adacıklara gidip bayrak dikiyor mangal yapıyor. Bizden ses çıkmıyor.
  • Hani bu dehşetengiz tesbitleri havacı bir general , eski bir Hava Kuvvetleri Komutanı falan yapmış olsa ağzımı açmayacağım ama bu kişinin askeri bilgisini cidden merak ediyorum. Anladığından, anlayacağından değil: sadece hükümetinin (ve geçmiş iktidarın) hava kuvvetlerini güçlendirme konusunda F-35 projesine ve alımına girme (orada da şu ya da bu nedenle) tam çuvallama karşısında tribünlere oynamaları yapıyor. Dedikleri, diyecekleri "yok hükmünde" sayılmalı! Yarın da çıkıp daha dağın tee ötesindeki MMU (= Milli Muharip Uçak) projesini ballandırır. Tamam o proje eninde sonunda (inşallah) gerçekleşecek ama herhalde verdikleri takvimlerle olamayacak; orada 3-5 yıllık bir sapmaya dahi göbek atmak gerekir. Bilhassa motor konusunda, ABD'ye bağımlılık devam ettikçe o proje seri üretime zor geçer!... Yerli motor içinse kırk fırın daha ekmek yenecek! Üstelik hangi bütçeyle (bu ekonomi ve geleceğin ortamında) kaç zamanda kaç MMU üretilebilecek?
  • Yunanistan burnumuzun dibindeki adaları işgal ederken , silahlandırırken nerelerdeydiniz HULUSİ Bey ?
  • Seni tanımıyorum kabul etmiyorum
  • Güç dediğin şey oturduğun yerden tivit atarak dış borcu çok olan başka bir ülkenin ekonomisini bozabilmektir, pasaportun gücüdür, paranın değerinin,alım gücünün yüksekliğidir, vatandaşın refah düzeyinin üst seviyede olmasıdır, elin adamı adalarımıza çöktüğünde iktidarın gerekeni yapabilmesidir, laf söylediğin ülkenin ve diğer AB üyesi ülkelerin vatandaşlarını günü geçmiş dahi olsa kimlikle ülkene sokup, 9 ay çıkmadan kalmalarına, vergisiz ev,arsa almalarına izin vermek güç göstergesi midir?
  • Bu adamın bu görevde olması yeterince utanç kaynağı değilmiş gibi bir de gerçeklerden alakasız açıklamalar yapmıyor mu tam acınası haller. F35 alıp adam dibinde bitince de böyle söylersiniz artık. Kozmik odaya girip bütün sırlarımızı veren bunlar değilmiş gibi pişkin pişkin. Her şey olursun bu ülkede rezil olmazsın.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'a tepki göstererek, "Üç-beş kullanılmış uçakla güç dengelerinin değişmesi söz konusu değil" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile 2. Ordu İleri Komuta Yeri’nde dün yaptığı inceleme ve denetlemeleri kapsamında harekat merkezini ziyaret etti.

6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Esas Komuta Yeri’nde görevli personelle de bir araya gelen Akar, burada savunma ve güvenlik konularında yaptığı açıklamalarda, Yunanistan’ın Fransa’dan aldığı 18 Rafale uçağı ile Yunan yetkililerin son dönemde söylemlerine de değindi.

'Yunan komşularımız provokatif açıklamalardan vazgeçmiyor'

Ege, Akdeniz ve Kıbrıs’ta hak, alaka ve menfaatlerin korunması için kendilerine düşen görevleri kararlılıkla yerine getirmeye devam ettiklerini dile getiren Akar, "Yapılan anlaşmalar çerçevesinde barış, huzur, diyalogla sorunlara siyasal çözümler bulunmasından yana olduğumuzu Yunan komşularımıza her zaman söylüyoruz. Yunan komşularımız ise provokatif açıklamalardan, saldırgan söylemlerden bir türlü vazgeçmedi, vazgeçmiyor" diye konuştu.

'Tehdit asla söz konusu değil'

Türkiye’nin hukuktan, diyalogdan ve iyi komşuluk ilişkilerinden yana olduğunu bir kez daha vurgulayan Bakan Akar, şunları söyledi:

"Bunu samimi olarak söylüyoruz. Bir tarafta Lozan diğer tarafta Paris antlaşmaları söz konusu. Yunan komşularımız bunları dahi yok saymak, göz ardı etmek gibi bir eğilime giriyor. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Anlaşmalarla gayri askeri statüde olan adalar var. Taraflar bu anlaşmayı yapmış ve 'Şu adalar silahlandırılamaz, bunlar gayri askeri statüde olacak' demiş, bunda mutabık kalmışız. Bunlar şimdi silahlandırılıyor. 'Tehdit var' diyorlar. Tehdit asla söz konusu değil. Türkiye’nin şu anda Yunanistan’a karşı herhangi bir saldırgan tutumu söz konusu değil. Biz diyalog, uluslararası anlaşmalar, hukuk, teamüller diyoruz. Fakat her seferinde provokatif açıklamalarla bizim bu barışçıl yaklaşımımız ters düz edilmektedir."

'Üç-beş kullanılmış uçakla güç dengelerinin değişmesi mümkün değil'

EGEAYDAAK’lara da değinen Bakan Akar, "Yunan komşularımız bunlara da sahip çıkmak gibi bir saldırgan tutum içinde" dedi. Yunanistan’ın son dönemdeki silahlanma politikalarını da eleştiren Akar, şöyle konuştu:

"Bir silahlanma yarışı tutturmuş, gidiyorlar. Uçak, silah, araç gereç alıyorlar. Üç-beş kullanılmış uçakla güç dengelerinin değişmesi mümkün değil. Dolayısıyla Yunan komşularımızın saldırgan çözümler değil, barışçıl, siyasal çözümler için uğraşmalarını, buradaki sorunlara yönelik çözüm gayretimize katkı sağlamalarını bekliyoruz. Biz bir taraftan istişari görüşmeleri yaparken diğer taraftan NATO’da ayrıştırma usulleri görüşmelerini yapıyoruz.

Ayrıca güven artırıcı önlemler çerçevesinde ikisi Atina’da biri Ankara’da olmak üzere üç toplantı yaptık. Dördüncü toplantının da Ankara’da yapılması için kendilerini samimi şekilde davet ediyoruz. Yunan komşularımızın barışçıl çözümleri desteklemelerini ve bu şekliyle Ege ve Akdeniz’in barış denizi olmasını, tarafların refahına katkı sağlamalarını bekliyoruz.

Aksi halde bu kadar borcun içindeki Yunanistan’ın ilave birtakım harcamalarla halkının refahına darbe indirmesinin anlamı yok. Çünkü biz iki ülke halklarının iyi komşuluk ilişkileri içinde, refah, barış içinde yaşamalarından yanayız. Tüm çalışmalarımız da buna yöneliktir."

"3-5 kullanılmış uçakla dengeler değişmez!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Denge ekonomiyle değişir ~ 3 yıl önce
O yüzden adamların milli savunma bakanı bizim olan adacıklara gidip bayrak dikiyor mangal yapıyor. Bizden ses çıkmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 3 yıl önce
Hani bu dehşetengiz tesbitleri havacı bir general , eski bir Hava Kuvvetleri Komutanı falan yapmış olsa ağzımı açmayacağım ama bu kişinin askeri bilgisini cidden merak ediyorum. Anladığından, anlayacağından değil: sadece hükümetinin (ve geçmiş iktidarın) hava kuvvetlerini güçlendirme konusunda F-35 projesine ve alımına girme (orada da şu ya da bu nedenle) tam çuvallama karşısında tribünlere oynamaları yapıyor. Dedikleri, diyecekleri "yok hükmünde" sayılmalı! Yarın da çıkıp daha dağın tee ötesindeki MMU (= Milli Muharip Uçak) projesini ballandırır. Tamam o proje eninde sonunda (inşallah) gerçekleşecek ama herhalde verdikleri takvimlerle olamayacak; orada 3-5 yıllık bir sapmaya dahi göbek atmak gerekir. Bilhassa motor konusunda, ABD'ye bağımlılık devam ettikçe o proje seri üretime zor geçer!... Yerli motor içinse kırk fırın daha ekmek yenecek! Üstelik hangi bütçeyle (bu ekonomi ve geleceğin ortamında) kaç zamanda kaç MMU üretilebilecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 3 yıl önce
Senin bilgin bakan beyden de fazla. Sen söyle onu yapsınlar
Darbe ~ 3 yıl önce
Adam basarili sivil darbe yapti, gardiyqn elbiseside uydurdu kendine
dogru diyorsun da ~ 3 yıl önce
havacıları niye gömdün şimdi :)
Lp ~ 3 yıl önce
Geçen hava kuvvetleri komutanının ismini sordular bende tıklamadan hulisi akar dedim. Güldüler senide bilirsin diye sorduk kendisi milli savunma bakanı dediler. Bende eskiden hava kuvvet komutanının ismini herkesbilirdi dedim şimdi varda niye bilmiyoruz. Sonra abi kusura bakma biz espiriyi anlamadık dedller Durum bu.
Akepeli ~ 3 yıl önce
Yunanistan burnumuzun dibindeki adaları işgal ederken , silahlandırırken nerelerdeydiniz HULUSİ Bey ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Kardeşşşş bunların bekası öyle değil.! Beka başka yerde bunlar için..! Asıl olan sarayda beka sağlamak gerisi boş.!
Sacit ~ 3 yıl önce
Seni tanımıyorum kabul etmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy bakan ~ 3 yıl önce
Güç dediğin şey oturduğun yerden tivit atarak dış borcu çok olan başka bir ülkenin ekonomisini bozabilmektir, pasaportun gücüdür, paranın değerinin,alım gücünün yüksekliğidir, vatandaşın refah düzeyinin üst seviyede olmasıdır, elin adamı adalarımıza çöktüğünde iktidarın gerekeni yapabilmesidir, laf söylediğin ülkenin ve diğer AB üyesi ülkelerin vatandaşlarını günü geçmiş dahi olsa kimlikle ülkene sokup, 9 ay çıkmadan kalmalarına, vergisiz ev,arsa almalarına izin vermek güç göstergesi midir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he ya he ~ 3 yıl önce
Bu adamın bu görevde olması yeterince utanç kaynağı değilmiş gibi bir de gerçeklerden alakasız açıklamalar yapmıyor mu tam acınası haller. F35 alıp adam dibinde bitince de böyle söylersiniz artık. Kozmik odaya girip bütün sırlarımızı veren bunlar değilmiş gibi pişkin pişkin. Her şey olursun bu ülkede rezil olmazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000