01 Haziran 2010, Salı 08:20:18

30 Türk'ün havaalanına gönderildiği iddia edildi

İsrail'de yaklaşık 30 Türk'ün Ben Gurion Havaalanı'na gönderildiği, 18 kişinin de göz altına alındığı iddia edildi.
  • İsrail, hem de uluslararası sularda bir Türk gemisine saldırmış, şu veya bu kadar Türk’ü katletmiş, yaralamış, bunu yeterli bulmayarak içindeki 400’den fazla Türk vatandaşıyla birlikte gemiyi esir almış, bunu da yeterli bulmamış o gemiyi kendi limanlarına alıp götürmüştür. Bir Türk adası işgâl edilmiş, orada yaşayanlar esir alınmıştır. İşin, bundan hiçbir farkı yoktur. Evet, aynen böyle : Bir devlet, Türkiye Cumhuriyetine saldırmıştır. Olup bitenin bu anlama gelmesi için o geminin resmi olması şart değildir. Resmi de olsa Türkiye’nindir, özel de olsa Türkiye’nindir. Peki, Türkiye ne yapmıştır? İsrail, gemilerimizi savaş aygıtlarıyla limanlarına yürütürken, bizimkiler gemiyi lâfla yürütmeye kalkışmışlardır.

İsrail'in Gazze'ye doğru yol alan yardım gemilerine düzenlediği ve can kaybıyla sonuçlanan operasyondan sonra, limana çekilen gemideki bazı Türk yolcuların havaalanına gönderildiği öne sürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Aşdod limanına gelen gemi yolcuları arasından işlemleri tamamlanıp Türkiye'ye gönderilmek üzere 30 dolayında kişinin Ben Gurion Havalimanına nakledildiği belirtildi.

Aşdod'daki merkezde İsrailli yetkililerin taleplerini kabul etmeyen 18 Türk'ün de, ülkenin güneyinde bulunan Ber Şeva'daki cezaevinde gözaltında tutuldukları iddia edildi.

Gemideki yolculardan bazılarının Türkiye'ye nakledileceği, bir kısmının da gözaltında olduğuna ilişkin bu iddialar, şu ana kadar resmen doğrulanmadı.

Öte yandan hastanelerde yaralı bulunan Türklerin sayısının da, Tel Haşomer'de yaralı bulunan 4 kişiyle birlikte 19'ye ulaştığı belirtiliyor. Yaralı Türklerin isimleri, aileleriyle henüz bağlantıya geçilmediği için açıklanmıyor.

(Haber Türk)
 

30 Türk'ün havaalanına gönderildiği iddia edildi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
İsrail, hem de uluslararası sularda bir Türk gemisine saldırmış, şu veya bu kadar Türk’ü katletmiş, yaralamış, bunu yeterli bulmayarak içindeki 400’den fazla Türk vatandaşıyla birlikte gemiyi esir almış, bunu da yeterli bulmamış o gemiyi kendi limanlarına alıp götürmüştür. Bir Türk adası işgâl edilmiş, orada yaşayanlar esir alınmıştır. İşin, bundan hiçbir farkı yoktur. Evet, aynen böyle : Bir devlet, Türkiye Cumhuriyetine saldırmıştır. Olup bitenin bu anlama gelmesi için o geminin resmi olması şart değildir. Resmi de olsa Türkiye’nindir, özel de olsa Türkiye’nindir. Peki, Türkiye ne yapmıştır? İsrail, gemilerimizi savaş aygıtlarıyla limanlarına yürütürken, bizimkiler gemiyi lâfla yürütmeye kalkışmışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000