13 Temmuz 2018, Cuma 09:47:35

30 ATAK helikopteri için anlaşma imzaladı

Türkiye ile Pakistan arasında 30 adet T129 ATAK helikopterinin satışına yönelik imzalar atıldı.
  • Eleştiriyorsak da hakliyiz eleştirmiyorsak da hakliyiz
  • pakistan alır ama para vermez ... her zamanki gibi kandırılmayın
  • Ancak finansmanı nasıl sağlanıyor? Türkiye mi kredi verdi? Dört de gemi satıyoruz. Bu para ne Pakistan’da ne bizde var. Nasıl olacak?
  • Hayırlı olsun
  • Gövdesi italyan, motor, elektronik aksamlar vs abd malı olan atak dünyanın sınıfında en etkin taarruz helikopteri demek. Vayyy beee. Ayrıca satılmışsa abd'nin izniyle satılmıştır başka türlü olmazdı.
  • 30 adet Atak satışının maliyeti 1.5 milyar $....Daha geçen hafta aynı ülkeyle yapılan anlaşma mucibi satılacak 4 adet Korvet'in maliyeti 5 milyar $...
  • bence buna en cok hindistan sevinmistir. neden diyeceksiniz. eger bu helikopteri almasalardi yerine cobra alacaklardi. tabiki dusman kobra yerine karsisinda atak gormeyi tercih eder. ya ben ne kinayeli dokunduruyorum boyle, kendimi tebrik ettim
  • Mayası sağlam olmayanlar için çok vahim bir gelişme.Keşke dünyanın en büyük heykelini yapsaydıkkkk.Yaşa Reiiiiis
  • İstemezükçüler hadi bunu da eleştirsenize, hadi ne duruyorsunuz ? İşinize gelince zırvalamayı biliyorsunuz, bakıyorum da şimdi piyasada yoksunuz !
  • Zaten onlardanbaşkasıda almazki hiç yoktan iyidir elimizde bulunsun diye alıyolar işte bide ucuz :-)

Savunma Sanayii Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı arasında devam eden T129 ATAK helikopteri sözleşme görüşmeleri nihai sonuca ulaştı.

İki kardeş ülke arasında 30 adet T129 ATAK helikopteri satışına yönelik resmi sözleşme imzalandı. TUSAŞ bu satışın yanı sıra, lojistik, yedek parça, eğitim ve mühimmat anlamında geniş bir sözleşme paketi üzerinde uzlaşma sağladı.

KÜRESEL PAZARLARDAKİ REKABETTE EN ÖNEMLİ OYUNCU

Zorlayıcı iklim ve coğrafya koşullarına uygun olarak geliştirilmiş tasarımıyla T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, yeni nesil görev ve silah sistemleri ve sınıfındaki en üstün performans ve manevra özellikleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı envanterinde kullanılıyor. ATAK, bu özellikleriyle küresel pazarlardaki rekabette en önemli oyuncular arasında yer alıyor.

KENDİ SINIFINDAKİ EN ETKİN

Pakistan Kara Kuvvetleri tarafından Türkiye ve Pakistan'da kapsamlı testlere tabi tutulan T129 ATAK helikopteri, tüm testleri başarıyla geçerek gereksinimleri karşıladı. ATAK, dünyada kendi sınıfındaki en etkin taarruz helikopteri olma özelliğini de bir kez daha ispat etti.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK İHRACATI

Bu sözleşmeyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek seferde yapılan en büyük savunma sanayisi ihracatı gerçekleştirilmiş oldu.

30 ATAK helikopteri için anlaşma imzaladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Eleş ~ 6 yıl önce
Eleştiriyorsak da hakliyiz eleştirmiyorsak da hakliyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamdolsun ~ 6 yıl önce
pakistan alır ama para vermez ... her zamanki gibi kandırılmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 6 yıl önce
Ancak finansmanı nasıl sağlanıyor? Türkiye mi kredi verdi? Dört de gemi satıyoruz. Bu para ne Pakistan’da ne bizde var. Nasıl olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maket ~ 6 yıl önce
Maket verirler
Devamı gelir inşallah ~ 6 yıl önce
Hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnanalım mı? ~ 6 yıl önce
Gövdesi italyan, motor, elektronik aksamlar vs abd malı olan atak dünyanın sınıfında en etkin taarruz helikopteri demek. Vayyy beee. Ayrıca satılmışsa abd'nin izniyle satılmıştır başka türlü olmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En büyük eksport ~ 6 yıl önce
30 adet Atak satışının maliyeti 1.5 milyar $....Daha geçen hafta aynı ülkeyle yapılan anlaşma mucibi satılacak 4 adet Korvet'in maliyeti 5 milyar $...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sup ~ 6 yıl önce
bence buna en cok hindistan sevinmistir. neden diyeceksiniz. eger bu helikopteri almasalardi yerine cobra alacaklardi. tabiki dusman kobra yerine karsisinda atak gormeyi tercih eder. ya ben ne kinayeli dokunduruyorum boyle, kendimi tebrik ettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aybastılı ~ 6 yıl önce
Mayası sağlam olmayanlar için çok vahim bir gelişme.Keşke dünyanın en büyük heykelini yapsaydıkkkk.Yaşa Reiiiiis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstemezükçüler ~ 6 yıl önce
İstemezükçüler hadi bunu da eleştirsenize, hadi ne duruyorsunuz ? İşinize gelince zırvalamayı biliyorsunuz, bakıyorum da şimdi piyasada yoksunuz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaza ~ 6 yıl önce
Zaten onlardanbaşkasıda almazki hiç yoktan iyidir elimizde bulunsun diye alıyolar işte bide ucuz :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 6 yıl önce
kimin almasını bekliyorsun? dünyada zaten 6 ülke var taaruz helikopteri üreten.şimdi satılması olası diğer ülkeler FAS,SİNGAPUR,ve adı açıklanmayan balkan ülkesi.
Samimi-misafir ~ 6 yıl önce
Elimizde bulunsun ve ucuz diye bulaşık deterjanı alınır atak helikopteri değil. Olumlu bir durum varsa ülke adına sevinmek lazım

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000