30 Ağustos 2017, Çarşamba 00:00:10

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun

AirportHaber Ailesi olarak başta havacılık sektörü olmak üzere tüm Türkiye'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyoruz...
  • Yakisikliii adam
  • Ne mutlu turkum diyeneee
  • Ülkemin yarısı bir bayramı öteki öteki bayramı kutluyor.. Bize 15 senede ne oldu
  • 30 Agustos'da sehitlerimizi saygiyla aniyoruz. Al-yildiz altinda hayatini veren herkes benim gozumde sehittir. Allah hepsine rahmet eylesin onlara cennette rahatliklar versin. Erisebilecek en yuksek mertebeye erismistir o yuce insanlar.
  • Ancak , bayramdan bayrama , 30 Auğstos hatırlanıyor.. Yazık
  • Araplarin ihanetinden sonra hic bir sey eskisi gibi olmadi 1923 arasi 80' kadar " huzur" vardi. Savas kaos terror fln gelecegi hic parlak gormuyorum. :(
  • DÜNYANIN SAYGISINI KAZANMIŞ,EN BÜYÜK DEVLET ADAMI YÜCE ATATÜRK DEVRİMLERİNİN VE DEVRİMLERİNİN ÜZERİNE YOKTAN VAR ETTİĞİN ÇAĞDAŞ, LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN SONUNA KADAR KORUYUCUSUYUZ. SEN RAHAT UYU YÜCE İNSAN.
  • Şimdi biliyorum hayt huyt sen Türkmüsün sesleri yükselecek fakat ciddi bir sorum var tarih meraklısı arkadaşlara. Tarih derslerinde tüm bu zaferleri defalarca okuduk. Cepheye kağnılarla mühimmat taşıyan kadınlar yaşlılar, elinde tüfek siperde aç susuz bekleyen Mehmetçikler. Evet, atalarımız destan yazdı bundan şüphemiz yok. Ülkenin fakirlikten kırıldığı ve bir metre dokuma üretecek tezgahların bile olmadığı, ekmeğin bulunmadığı, buğdayın yeterli olmadığı o zor dönemde düşmanı püstürtecek silah ve mühimmat nereden ve nasıl temin edildi acaba? Kendimiz üretmiş olamayız çünkü o dönem üretim yoktu. Gerçi hala da yok satın alıyoruz ama o başka konu. Bu silah ve mühimmat teminatı konusu tarihimizde nedense ya es geçiliyor yada önemsiz görülüyor. Halbuki bugün f16 ne ise ozaman kullanılan toplar tüfeklerde aynı işi yapmıştı. Bize bu zaferleri kazanmamızda büyük rolü olan silahları temin etmimizde kim yardım etmişti? İngiliz italyan fransız olamaz çünkü onları kovduk zaten. Kimin silahını ve cephanesini kullandık bilen var mı? Bu konuda yazılmış o dönem elimizdeki silahları anlatan kitap yayın vs. var mı?

AirportHaber Ailesi olarak başta havacılık sektörü olmak üzere tüm Türkiye'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyoruz...

Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terketmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

AirportHaber olarak vatan topraklarımızın işgalden kurtulduğu bu günde toprak bütünlüğümüz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

B ~ 7 yıl önce
Yakisikliii adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berk uguz ~ 7 yıl önce
Ne mutlu turkum diyeneee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fifty fifty ~ 7 yıl önce
Ülkemin yarısı bir bayramı öteki öteki bayramı kutluyor.. Bize 15 senede ne oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sehit ~ 7 yıl önce
30 Agustos'da sehitlerimizi saygiyla aniyoruz. Al-yildiz altinda hayatini veren herkes benim gozumde sehittir. Allah hepsine rahmet eylesin onlara cennette rahatliklar versin. Erisebilecek en yuksek mertebeye erismistir o yuce insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ancak ~ 7 yıl önce
Ancak , bayramdan bayrama , 30 Auğstos hatırlanıyor.. Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T ~ 7 yıl önce
Araplarin ihanetinden sonra hic bir sey eskisi gibi olmadi 1923 arasi 80' kadar " huzur" vardi. Savas kaos terror fln gelecegi hic parlak gormuyorum. :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 7 yıl önce
DÜNYANIN SAYGISINI KAZANMIŞ,EN BÜYÜK DEVLET ADAMI YÜCE ATATÜRK DEVRİMLERİNİN VE DEVRİMLERİNİN ÜZERİNE YOKTAN VAR ETTİĞİN ÇAĞDAŞ, LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN SONUNA KADAR KORUYUCUSUYUZ. SEN RAHAT UYU YÜCE İNSAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kutlu olsun ~ 7 yıl önce
Şimdi biliyorum hayt huyt sen Türkmüsün sesleri yükselecek fakat ciddi bir sorum var tarih meraklısı arkadaşlara. Tarih derslerinde tüm bu zaferleri defalarca okuduk. Cepheye kağnılarla mühimmat taşıyan kadınlar yaşlılar, elinde tüfek siperde aç susuz bekleyen Mehmetçikler. Evet, atalarımız destan yazdı bundan şüphemiz yok. Ülkenin fakirlikten kırıldığı ve bir metre dokuma üretecek tezgahların bile olmadığı, ekmeğin bulunmadığı, buğdayın yeterli olmadığı o zor dönemde düşmanı püstürtecek silah ve mühimmat nereden ve nasıl temin edildi acaba? Kendimiz üretmiş olamayız çünkü o dönem üretim yoktu. Gerçi hala da yok satın alıyoruz ama o başka konu. Bu silah ve mühimmat teminatı konusu tarihimizde nedense ya es geçiliyor yada önemsiz görülüyor. Halbuki bugün f16 ne ise ozaman kullanılan toplar tüfeklerde aynı işi yapmıştı. Bize bu zaferleri kazanmamızda büyük rolü olan silahları temin etmimizde kim yardım etmişti? İngiliz italyan fransız olamaz çünkü onları kovduk zaten. Kimin silahını ve cephanesini kullandık bilen var mı? Bu konuda yazılmış o dönem elimizdeki silahları anlatan kitap yayın vs. var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kravatlı Veli ~ 7 yıl önce
Hocam, o dönemde yaşanan Anadolu’da askeri fabrikaların kuruluş tarihi, Gazi Mustafa Kemal'in Anadolu’ya geçmesi ve Bağımsızlık Savaşı’na girişilmesiyle başlar. Bu savaşın başarılması için Anadolu’da silâh onarımı ve savaş gereçleri yapımı işine gereken önem verilmiş, biri Doğu diğeri Batı’da olmak üzere başlıca iki yerde bu sanayi kurulmuştur. Doğu Cephesi’ndeki birliklerden zanaatkâr askerler kamacı ve tüfekçiler toplanarak Erzurum’da silâh onarımı yapmak üzere bir iş ocağı meydana getirilmiştir. Bu kuruluş 1923 yılında Doğu Cephesi Komutanlığı’ndan alınarak Askerî Fabrikalar Genel Müdürlüğü’ne bağlanarak adı “Erzurum Silâh Fabrikası” olmuştur. Batı Cephesi'nde ise silâh onarımı ve gereçlerin yenilenme işleri Eskişehir, Ankara ve Keskin’de bulunuyordu. Ayrıca 1. dünya savaşından kalma Alman silahları, Rusya tarafından gönderilmiş silahlar ile itilaf devletleri depolarından kaçırılan silah, patlayıcı ve mühimmatlar kullanılmıştır.
Sorunun cevabu ~ 7 yıl önce
Hocam! Senin sorunun cevabı ALMANYA. Almanya ile ilişkilerimiz Abdulhamid dönemi ile başlar. Tüm Harp Sanayimiz Almanya'dan transfer edilmiş diye biliriz, hatta Kırıkkale'deki silah fabrikalarının kurulmasındaki en büyük destek Almanlarındır.Abdulhamid dönemindeki tüm harp silahları Alman KRUPP'tan satın alınmış ve Cumhuriyet döneminde'de bu ilişkiler devam etmiştir. Kaynak kitap istersen Prof.Dr.Celalettin YAVUZ'un "Atatürk ve Almanya" ile "Osmanlıdan Günümüze Alman Gizli Servisi Türkiye Faaliyetleri" adlı eserlere bakabilirsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000