25 Mayıs 2018, Cuma 10:14:53

30 adet ATAK Pakistan'a satıldı

Milli imkan ve kabiliyetlerle geliştirilen T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri bu kez ihracat yolculuğuna çıkıyor.
  • Hangi parayla alıyormuş Pakistan? Palavra bir haber!
  • Gövde italyan motor ve elektronik aksamlar ile silahlar amerikan. Abd izin vermeden hiçbir yere satılamaz boşa konuşmayın iktidar yalakaları.
  • Chp’lileri uzecek bir haber daha
  • Vermeseler maket diye koyarsin
  • Uzun Menzilli Tanksavar Silahı,menzili 8 km.....OMTAS Orta menzilli Tanksavar Silahı,menzili 4 km....BUNLAR DA YERLİ ÜRETİM....BAYAĞI YOL ALDIK SİLAH ENDÜSTRİSİNDE,DEVAMINI DİLERİM.
  • Gecen havan satisinda paralari odememislerdi; simdi odeyeceklermi?
  • Heyy maşallah tabiki Abd Fransa ingiltere Almanya Avrupa köpek gibi saldırır bize üretim yapmamızı istemiyorlarki ama bu bir başlangıç artık eski TÜRKİYE yok Allahın izniyle hersey güzel olacak.
  • Haberi okuyunca “akp yi haberin neresine monte etsek acaba” hissiyatının son derece sırıttığını hissettim.

Milli imkan ve kabiliyetlerle geliştirilen T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri bu kez ihracat yolculuğuna çıkıyor. Pakistan ile yürütülen görüşmeler sonucu 30 adet Atak helikopterinin satışına yönelik sözleşme imzalandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) taarruz helikopteri ihtiyacının giderilmesi amacıyla Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) tarafından geliştirilen ve üretilen Atak helikopteri, sahadaki başarısına ihracatı da ekledi.

TSK ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterine 2015 yılından bu yana 35 Atak helikopteri teslim edildi ve bu helikopterler aktif şekilde terörle mücadele operasyonlarında kullanılıyor.

Savunma sanayisindeki milli ve özgün üretim modelinin en dikkat çeken ürünleri arasında yer alan Atak helikopteri, ortaya koyduğu üstün performansla ihracat kapısını da araladı. Pakistan ile Atak helikopterine yönelik bir süredir devam eden görüşmeler olumlu sonuçlandı.

Görüşmelerde gelinen nokta, AK Parti'nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Genel Seçimler Seçim Beyannamesi'nin savunma, havacılık ve uzay sanayisiyle ilgili bölümünde ortaya konuldu.

Beyannamede, çok yakın zamanda Pakistan ile 30 adet Atak helikopteri satış sözleşmesi imzalandığı belirtildi.

Böylece Pakistan ile Türkiye arasında savunma alanında uzun süredir var olan iş birliği ve ikili ilişkiler yeni bir boyut kazandı.

Pakistan'da bir dizi teste tabi tutulan ve bunlardan başarıyla çıkan Atak helikopteri, 23 Mart'ta Pakistan Milli Günü kutlamalarına katılmıştı. Programda Atak helikopterleri de gösteri uçuşu yapmıştı.

Üstün yetenekleriyle harekat sahasında kendisini ispat eden Atak'ın ihracı için Pakistan'ın yanı sıra çeşitli ülkelerle görüşmeler yürütülüyor. Atak, bu arayışların bir parçası olarak katıldığı çeşitli uluslararası etkinliklerde yeteneklerini sergiledi.

Çok yönlü üstün harekat kabiliyeti

Atak helikopteri, yüksek performans ve manevra kabiliyeti, asimetrik silah yükü, düşük görünürlük, ses ve radar silueti, yüksek seviyede darbeye mukavemet ve balistik tolerans gibi özelliklere sahip bulunuyor. Bu özellikler helikoptere çeşitli muharebelerde çok yönlü üstün harekat kabiliyeti kazandırıyor.

Yakın hava desteği görevleri için 76 adete kadar güdümsüz roketler ve 500 adet mühimmat kapasiteli 20 milimetre top ile donatılan Atak, çok amaçlı görevlere uygun olarak da 8 adet UMTAS Antitank Füzesi, 16 adet Cirit Lazer Güdümlü Füze, 8 adet Stinger Hava-Hava Füzesi ile en modern elektronik harp ve elektro-optik sistemleri de bünyesinde barındırıyor.

30 adet ATAK Pakistan'a satıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Para ~ 6 yıl önce
Hangi parayla alıyormuş Pakistan? Palavra bir haber!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havagazı ~ 6 yıl önce
Gövde italyan motor ve elektronik aksamlar ile silahlar amerikan. Abd izin vermeden hiçbir yere satılamaz boşa konuşmayın iktidar yalakaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 6 yıl önce
Chp’lileri uzecek bir haber daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok uzuldum ~ 6 yıl önce
Oyle boyle uzulmedim, siz memleketi parsel parsel fetoya satarken nasil uzulduyseniz ben de oyle uzuldum.
Şuursuz ~ 6 yıl önce
Karşılığında kaç tane uçak alıyoruz Pakistan dan biliyon mu?
Tk'ya ~ 6 yıl önce
Ülkemiz aleyhine ne varsa koruyan ve besleyen ülkelerin vatandaşlarını ya kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup, vergisiz ev, arsa almalarına izin verip, iş ve ihaleleri devamlı o ülkelere saçan, onlardan boyuna finansman ve icat alıp arabalarına binenler,açılım ayağına oy için teröristlerin ayağına hakim gönderenler, onlarla elele meydanlarda şarkı söyleyenler, paçavralarını bayrak diye Ankara'da göndere çektirenler, askerliği parayla satanlar,çoluk çocuklarına bedelli askerlik yaptıranlar ya da çürük raporu aldıranlar, Israil insanlarımızı katlettikten sonra tazminat için 20 milyon dolar alıp, giderken bana mı sordular diyen ve daha birçok haltı yapanlar kimdi ? Cevap versene, verebilirsen tabii...
Motoru ~ 6 yıl önce
Vermeseler maket diye koyarsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin gibiler ~ 6 yıl önce
De bu işe çok sevinir
UMTAS Antitank ~ 6 yıl önce
Uzun Menzilli Tanksavar Silahı,menzili 8 km.....OMTAS Orta menzilli Tanksavar Silahı,menzili 4 km....BUNLAR DA YERLİ ÜRETİM....BAYAĞI YOL ALDIK SİLAH ENDÜSTRİSİNDE,DEVAMINI DİLERİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ders alindimi ~ 6 yıl önce
Gecen havan satisinda paralari odememislerdi; simdi odeyeceklermi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATAK ~ 6 yıl önce
Heyy maşallah tabiki Abd Fransa ingiltere Almanya Avrupa köpek gibi saldırır bize üretim yapmamızı istemiyorlarki ama bu bir başlangıç artık eski TÜRKİYE yok Allahın izniyle hersey güzel olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Concorde ~ 6 yıl önce
Motor başkasına ait, satış izni gelirse Türkiye satar.
Tabi canim ~ 6 yıl önce
Felaket kiskaniyorlar, oyle boyle degil. Mesela beyni olmadan yasayan insanlari da kiskaniyorlar senin gibi.
Satış iznine ~ 6 yıl önce
İhtiyaç yok.
Hamdolsun ~ 6 yıl önce
Haberi okuyunca “akp yi haberin neresine monte etsek acaba” hissiyatının son derece sırıttığını hissettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demonte ~ 6 yıl önce
Montaja gerek yok haberi görünce banisi malum oluyor.1923/2002 Cumhuriyetin yapamadıklarını 16 yıla sığdırdık elhamdülillah.Allah bereket versin.
Ver Allahim ver ~ 6 yıl önce
Dolar 5 euro 6 sterlin 7 sayginlik 0 comar dolu. Nereye sigdirdin kardes?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000