25 Nisan 2011, Pazartesi 08:21:35

3 TON HEDİYELİK EŞYAYA EL KONDU

İsviçre’de yaşadığı tespit edilen Mübarek rejimine yakınlığıyla bilinen Mısırlı iş adamı Hüseyin Salim’in yurt dışına çıkarmaya çalıştığı üç ton hediyelik eşyasına Kahire Havaalanı’nda el kondu.
Ele geçirilen eşyalar arasında resimler, antika eserler, halılar, altın tabaklar, pahalı gözlükler, saatler, elbiseler ve yurt dışına çıkarılması yasak olan tarihi eserler bulunduğu belirtiliyor.

Mısır’ın İsrail’e sattığı piyasa değerinin altındaki doğal gaz satışıyla ismi gündeme gelen Salim, ortağı olduğu şirket yoluyla Mısır Petrol Bakanlığı ile 2004 yılında yaptığı anlaşma çerçevesinde Mısır’dan aldığı doğalgazı 2030 yılına kadar İsrail’e satacaktı. Bu satıştan dolayı Petrol Bakanı Semih Fehmi de tutuklanarak hapse konmuştu. Konuyla ilgili olarak araştırmanın sürdüğü ve İsrail’e verilen doğalgazın her an kesilebileceği ya da yeni bir anlaşma yapılması gerekebileceği belirtiliyor.

Uzmanlar, İsrail’e verilen doğalgazın Mısır’a yıllık kaybının 714 milyon dolar civarında olduğunu öne sürüyor. Mübarek rejimi devrildikten sonra önde gelen iş adamlarının hükümetle yaptığı tüm anlaşmalar yeniden gözden geçiriliyor. Özellikle istihdama açılan çöl arazilerinin bazı iş adamları arasında pay edildiği ve bundan Mübarek’in oğulları Ala ve Cemal’in de faydalandığı ortaya çıkmıştı.

Mısır’da gösterilerin başladığı 25 Ocak’tan bir gün sonra ülkeyi terk eden Salim ülkenin dünyaca ünlü tatil kenti Şarm el Şeyh’te gayrimenkul ve turistik tesisleriyle tanınıyor.

Havaalanı gümrük yetkilileri, Suudi Prens Mansur bir Horny bin Abdulaziz adına gönderilen paketlerin şüphe üzerine açıldığı ve bakanlığın da olaya el koyduğu belirtiliyor.
3 TON HEDİYELİK EŞYAYA EL KONDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000