22 Mart 2009, Pazar 01:55:37

3 saatlik bebek hava ambulansla sevk edildi

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde sezeryanla doğan bebek, mekonyum aspirasyon sendromu ve perinatal asfiksi teşhisi üzerine hava ambulası ile Samsun'a gönderildi.
  • güzel bebek , Allah yardımcın olsun. Umarım yaşar ve bu ülke için iyi işler yaparsın. Dualarımız seninle

Edinilen bilgiye göre Kürtün'ün Elceğiz köyünde ikamet eden Sebahat Temiz(27), bu sabah doğum sancılarının başlaması üzerine Kürtün Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne gönderilen anne adayı Temiz, sezeryanla doğum yaptırıldı.

2,8 kilogram olarak doğan bebekte mekonyum aspirasyon sendromu ve perinatal asfiksi görülmesi üzerine Uzm. Dr. Oğuzhan Sepetçigil tarafından çocuk yoğun bakım servisi olan bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi. Trabzon ve Erzurum'daki hastanelerde boş yer bulunamayınca Erzurum'dan hava ambulansı çağrıldı.

Doğumdan yaklaşık 3 saat sonra Gümüşhane'ye gelen hava ambulansı, küvözdeki bebekle birlikte Samsun'un Çarşamba ilçesine inmek üzere Gümüşhane Yeni Şehir stadyumundan havalandı. Hastanın Çarşamba'dan 112 Acil Servis ambulansları ile Samsun Doğumevi Yeni Doğan Kliniği'ne gönderildiği öğrenildi.

Şenol ve Sebahat Temiz çiftinin ilk çocuğu olduğu öğrenilen bebeğin, hayati tehlikesinin devam ettiği bu nedenle de sürekli entübe edildiği öğrenildi.

3 saatlik bebek hava ambulansla sevk edildi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
güzel bebek , Allah yardımcın olsun. Umarım yaşar ve bu ülke için iyi işler yaparsın. Dualarımız seninle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000