11 Mart 2018, Pazar 09:42:09

3. Havalimanı'nın yüzde 85'i tamamlandı

İstanbul'da inşası süren 3. Havalimanı'nın hizmete girmesine sayılı günler kaldı. 29 Ekim'de açılması planlanan 3. Havalimanı hizmete girdiğinde, günde 3500 uçak inip kalkacak.
  • Berlin'deki Brandenburg HL, 2012 yılından beri niçin açılamıyor? Bütçesi 36 milyar euro fazla veren Almanya, ülkesinin 3.Büyük Havalimanı olacak Berlin Brandenburg HL'yi niçin bir türlü açamıyor? Terminal Binası, yeni Alman Yangın Yönetmeliğine uygun değilmiş! Almanlar bu kadar mı beceriksiz! Ama Türkiye, Dünya'nın en büyüğü olacak İstanbul 3.HL'yi hiçbir raylı ulaşım sistemi olmadan açma cesareti gösteriyor. M11 Gayrettepe- 3.HL Metro Hattı'nın açılış tarihi en erken 2021 yılı. Yani En az 4 yıl yeni HL'ye raylı sistem ile ulşaım yok.Millet, km.lerce uzak bu yeni HL'ye ulaşmak için artık otobüslerde telef olacak yada taksici esnafını zengin edecek... Ne diyelim?
  • Ilk once f16 lar inecek ve f35 ler ondan sonra ucaklar.
  • Gayrettepe metrosu 2019'da devreye girecekmiş. Ya aklı başında kimse kalmadı mı? Gayrettepe- 3. Havalimanı arasında hiç metro çalışması gören var mı? Daha başlamayan metro nasıl 1 yıl sonra bitecek? Bir hayali ezberdir gidiyor.
  • RTE airport hayırlı olsun C-47 inebilecekmi
  • İlk olarak alan 3 fazda yapılıyor bu fazda terminal ve iki pist var. Yüzde 85 dediğiniz ilk faza ait bilgidir. Tüm fazları ele aldığınızda projemin 2023 yılını bulacağını ve toplama göre biten oranı. % 35 olduğunu görebilirsiniz. Aynı Zaman'da üç pist yapılabilirdi ancak ülkemizdeki havaalanı anlayışı terminal binasından ibaret olduğu için iki pist ile örtbas edilerek açılıyor diye inandırılıyoruz. İki Pisti'nde aynı yönde olması başka bir problem
  • Nesi bitti allahaşkına. Gidip bir görün ne vaziyette olduğunu anlarsınız. Ulaşım ise sıfır. Tek yol taksi. Metro 2021 de bitecek. Kıskan bizi alamanya
  • 1. aşamanın %85 i tamamlanmıştır. 2. aşama için ise beklemeye geçilir.
  • Yatırım Euro ile, gelir niye TL ile belirtilmiş?
  • Açıldığında inecek uçak sayısı 1600 ü bulmayacak sen 2 katından fazlasını söylemişsin. İki katına çıkacak şey var tabi, yeni havalimanına geçince operasyon süreleri ve maliyetler iki katına çıkacak.
  • peki vatandaş yeni havalimanına ışınlanarak mı gelip gidecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Havalimanı'nın müjdesini 2010 yılında verdi.

Erdoğan yaptığı o konuşmada, "İnşallah yakında İstanbul'da üçüncü bir havalimanı görürseniz şaşırmayın" dedi.

Rüya projenin ilk adımı 4 yıl sonra, 7 Haziran 2014 tarihinde atıldı. O tarihten bugüne devam eden çalışmalarla yaklaşık 36 bin personel İstanbul'a 3. Havalimanı'nı kazandırmak için çalışıyor.

Pist, hizmet verecek duruma geldi

Yüzde 85'i tamamlanan rüya projede artık sona gelindi, testleri yapılıyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda pistlerin yetersizliği sebebiyle iniş yapamayan uçaklar, havada tur atmak zorunda kalıyor ve bu durum zaman zaman rötarlara sebep oluyor. Yeni havalimanı bittiğinde altı bağımsız piste sahip olacak. Bu pistlerden ilki tamamlandı ve hizmet verecek duruma geldi.

İlk pist 3 bin 750 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğinde. Işıklandırması tamamlanan pistin ardından sıra ikinci pistte...

Kule birçok ödüle layık görüldü

Adı şimdiden rekorlarla anılan yeni havalimanında prestij noktalarından biri de hava kontrol kulesi. 90 metre yükseklikteki lale figürlü kule, şimdiden birçok ödüle layık görüldü. Kulenin de kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.

Yeni Havalimanı'nda 143 körük noktası yer alacak. Uçaklar körüğe yanaştıktan sonra yolcular kolaylıkla ve güvenli bir şekilde uçaktan inebilecek.

Havalimanının bagaj sistemi de farklı

Yeni havalimanının bagaj sistemi de en güvenilir sistemlerinden birisi oldu. Yolcular check-in yaptığı andan itibaren tanımlanan barkodlarla, bagajın nerede olduğu, ne zaman geleceği elektronik sistemlerden takip edilebiliyor. Bagaj sisteminin uzunluğu ise Taksim'den Tuzla'ya yani yaklaşık 42 kilometre.

Raylı sistemler önemli rol oynayacak

Yeni havalimanına ulaşımda raylı sistemler önemli rol oynayacak. 2019 yılında metro hattı tamamlandığında Gayrettepe'den metro ile havalimanına ulaşılabilecek.

Yılda 200 milyon yolcuya hizmet verecek

Havalimanı tamamlandığında yılda 200 milyon yolcuya hizmet verecek. Günde 3500 uçağın inip kalkacağı havalimanı, 25 bin araç kapasiteli otoparka sahip olacak.

Yatırım tutarı 10 milyar euro'yu bulacak havalimanının ekonomiye 73 milyar Türk Lirası katkısı olacak.

Yen havalimanı, yüz binlerce kişi için de ekmek kapısı olacak. İlk etapta yaklaşık 100 bin kişilik istihdam öngörülürken, tüm fazlar bittiğinde 225 bin kişi istihdam edilecek. 

3. Havalimanı'nın yüzde 85'i tamamlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Kamil Büke ~ 6 yıl önce
Berlin'deki Brandenburg HL, 2012 yılından beri niçin açılamıyor? Bütçesi 36 milyar euro fazla veren Almanya, ülkesinin 3.Büyük Havalimanı olacak Berlin Brandenburg HL'yi niçin bir türlü açamıyor? Terminal Binası, yeni Alman Yangın Yönetmeliğine uygun değilmiş! Almanlar bu kadar mı beceriksiz! Ama Türkiye, Dünya'nın en büyüğü olacak İstanbul 3.HL'yi hiçbir raylı ulaşım sistemi olmadan açma cesareti gösteriyor. M11 Gayrettepe- 3.HL Metro Hattı'nın açılış tarihi en erken 2021 yılı. Yani En az 4 yıl yeni HL'ye raylı sistem ile ulşaım yok.Millet, km.lerce uzak bu yeni HL'ye ulaşmak için artık otobüslerde telef olacak yada taksici esnafını zengin edecek... Ne diyelim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F16 ~ 6 yıl önce
Ilk once f16 lar inecek ve f35 ler ondan sonra ucaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Gayrettepe metrosu 2019'da devreye girecekmiş. Ya aklı başında kimse kalmadı mı? Gayrettepe- 3. Havalimanı arasında hiç metro çalışması gören var mı? Daha başlamayan metro nasıl 1 yıl sonra bitecek? Bir hayali ezberdir gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyar 63 ~ 6 yıl önce
RTE airport hayırlı olsun C-47 inebilecekmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyar ~ 6 yıl önce
Sen hiç hayatında C47 gördün mü ? Veya daha açık sorayım, sen hayatında hiç uçak gördün mü. Ayrıca Türkçe bilgin yok denecek kadar az. Bence önce Türkçe öğren sonra gel buralarda espri yap
İşin doğrusu ~ 6 yıl önce
İlk olarak alan 3 fazda yapılıyor bu fazda terminal ve iki pist var. Yüzde 85 dediğiniz ilk faza ait bilgidir. Tüm fazları ele aldığınızda projemin 2023 yılını bulacağını ve toplama göre biten oranı. % 35 olduğunu görebilirsiniz. Aynı Zaman'da üç pist yapılabilirdi ancak ülkemizdeki havaalanı anlayışı terminal binasından ibaret olduğu için iki pist ile örtbas edilerek açılıyor diye inandırılıyoruz. İki Pisti'nde aynı yönde olması başka bir problem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitti ~ 6 yıl önce
Nesi bitti allahaşkına. Gidip bir görün ne vaziyette olduğunu anlarsınız. Ulaşım ise sıfır. Tek yol taksi. Metro 2021 de bitecek. Kıskan bizi alamanya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Foxrot ~ 6 yıl önce
1. aşamanın %85 i tamamlanmıştır. 2. aşama için ise beklemeye geçilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khan ~ 6 yıl önce
Yatırım Euro ile, gelir niye TL ile belirtilmiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnecekmiş ~ 6 yıl önce
Açıldığında inecek uçak sayısı 1600 ü bulmayacak sen 2 katından fazlasını söylemişsin. İki katına çıkacak şey var tabi, yeni havalimanına geçince operasyon süreleri ve maliyetler iki katına çıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bb ~ 6 yıl önce
peki vatandaş yeni havalimanına ışınlanarak mı gelip gidecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000