14 Nisan 2017, Cuma 13:02:55

3. havalimanının sürdürülebilirlik raporu onaylandı

İGA'nın, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatı esnasında hayata geçirdiği sürdürülebilirlik faaliyetlerini konsolide eden "Sürdürülebilirlik Raporu" uluslararası standartlar çerçevesinde, Küresel Raporlama Girişiminin (GRI) onayını aldı.
  • Her şeyi anladım da teknik bilgisi olanlar 2 pistin 90 milyon yolcuya ulaşmaya nasıl yeteceğini açıklayabilir mi?
  • Çalışanları olarak herzaman yeni terminallerde fonksiyonsuzluktan şikayet etmişizdir. Binaların havacılık için uygun olmayışı hatalar barındırması, devamlı havacılığa uygun hale getirilmesi için tadilat görmesi gibi. İnşallah burada bunlar minimize edilir. 2000 li yıllardan beri terminallerimiz yenileniyor artık bazı hatalardan ders alınmış olunmalı.

İGA'nın, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatı esnasında hayata geçirdiği sürdürülebilirlik faaliyetlerini konsolide eden "Sürdürülebilirlik Raporu" uluslararası standartlar çerçevesinde, Küresel Raporlama Girişiminin (GRI) onayını aldı.

İGA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Yeni Havalimanı Sürdürülebilirlik Raporunu tamamladı. Rapor, sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yürüten kurumsal aktörlere bir yol haritası sunmak üzere gönüllü olarak kurulan GRI tarafından onaylandı. Bu rapor ile İstanbul Yeni Havalimanı sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını uluslararası standartlar çerçevesinde paydaşlarının dikkatine sunacak.

İGA, GRI G4 temel ilkeleri ışığında hazırladığı 2016 Sürdürülebilirlik Raporu aracılığıyla kurumsal yönetim, çevresel sürdürülebilirlik, iş gücü ve sosyal yönetim alanındaki uluslararası standartlardaki uygulamalarını rapor haline getirerek, Türkiye'deki sürdürülebilirlik kültürünün gelişimine ve Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına güçlü bir katkı sunmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, sürdürülebilirliğin İGA için bir kültür niteliği taşıdığını belirterek, "Sürdürülebilirlik ilkemizle, kararlarımızı hem çevresel ve sosyal hem de ekonomik açıdan değerlendiriyoruz, hep ileriyi ve daha iyisini hedefliyoruz. Uluslararası standartlar çerçevesindeki titiz çalışmalarımızla tüm dünyaya her açıdan örnek bir havalimanının nasıl yapılacağını gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Verilen bilgiye göre, inşaatı tüm hızıyla devam eden İstanbul Yeni Havalimanı için yapılan sürdürülebilirlik planları, sürekli gelişim ilkesi çerçevesinde işletme dönemini de kapsayacak şekilde planlandı.

3. havalimanının sürdürülebilirlik raporu onaylandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Selamlar ~ 7 yıl önce
Her şeyi anladım da teknik bilgisi olanlar 2 pistin 90 milyon yolcuya ulaşmaya nasıl yeteceğini açıklayabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel uygulamalar ~ 7 yıl önce
Yaşanabilir kentleşme ve çocuklarımıza ve torunlarimiza iyi bir du ya için önemsiyorum ve bu uğurda gayretleri olan tek ik personeli Kutlarım havaciligin mihenk taşı teknik personeller Süpersiniz
AHL ? ~ 7 yıl önce
AHL'de 70 milyon yolcuya 10 pist mi hizmet veriyor ?
~ 7 yıl önce
Dubai de iki pistle senelik 83 milyona operasyon veriliyor. Yani bence yapılması mümkün ama tabi pistler max kapasitede kullanılır herhalde.
Detay ~ 7 yıl önce
2 pist ve 90 m. kapasiteli terminalle açılış yapılacak.Bu arada 3. pist ve 4. pist inşaatları da peş peşe yapılacak....İST, 2 (HATTA 1.5 PİST ) ile 2016'da 61.3 , 2015'de 61.8 m. yolcu geçirdi.
Havalimanı ~ 7 yıl önce
Çalışanları olarak herzaman yeni terminallerde fonksiyonsuzluktan şikayet etmişizdir. Binaların havacılık için uygun olmayışı hatalar barındırması, devamlı havacılığa uygun hale getirilmesi için tadilat görmesi gibi. İnşallah burada bunlar minimize edilir. 2000 li yıllardan beri terminallerimiz yenileniyor artık bazı hatalardan ders alınmış olunmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik personel ~ 7 yıl önce
Çok kalifiye elemanlar malesef tek tek kurumdan ayrılıyor diğer kurumlar a tipi uzmanlık kadroları aşmış mühendis one mimarın sahasını ücret ve emeklilik sağlarken havacılık sektörü teknik uzmanları 3 yıl önceye kadar bu citanin üstünde iken şu an altında yinede umutluyum yeni yönetimden ve teknik personelden özverili çalışıyorlar Bedri aslanlari gibi hak ettikleri çıtayı elbet bir gün ulasacaklar calismaya devam

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000