06 Nisan 2018, Cuma 13:40:02

'3. havalimanında sarı taksi olmayacak' iddiası!

Habertürk yazarlarından Fatih Altaylı, 3. havalimanında sarı taksilerin değil UBER araçlarının yer alacağını iddia etti.
  • Sarı taksilerin kalitesini tartışmak ayrı bir konu. Hizmeti geliştirmeyi ayrıca konuşup tartışalım. Ancak plaka için ödenmiş olan milyonlarca lira uberciler ödemediği için yasal olamaz. Uber gibi servis işi yapanlarada 300 500 bin liradan plaka verin. Ancak her şartta taksicinin hakkı yenir. Bize ve esnafa zarardır uber. Bu adamlar kenardan kenardan işi götürüyor. Resmen korsan taksi. Eskiden korsan taksiler vardı şimdi transfer hizmeti veriyorum diyen lüx korsanlar çıktı. Dediğim gibi taksi ve taksici kalitesini bu konu ile birleştirmek uberin ekmeğine yağ sürmektir. Sapla samanı ayırmalı
  • FİKRİM YOK
  • Herzaman ve daima Uber!!! Sen taksici olarak normal yol dururken yolu uzatarak farklı yollardan gidersen ve vatandaşa sırf fazla yazsın diye kazık atarsan daha müşteri gelecek diye çok beklersin!!! Allahın kırolari sizi!!!
  • Olmaması için duacıyız
  • İzmirede Uberi bekliyoruz
  • Süper bir olay, normal taxi insanları duman ediyor. En azından fatura var uber ile arabalar hüzel ve sürüçüler medeni. İstanbulda Normal bir Taxiye çagrdın zaman şoför Türkçe bile bilmiyor!!
  • Gecen sene asiri kar yagdigi zaman taksi bulamadim metro ile DTM den havalimanina gittim. Hava durumunu kullanarak 20 TL lik mesafe icin benden 50 TL alan taksici kardes senide unutmadik.
  • Fatih Altayli'yi yine biri keklemis :) Havalimaninda yine taksi olacak, fakat Uber icin ozel duraklar da olacak. Herkes akilli telefon kullanmiyor ve daha havalimaninda bedava internet yok(yeni havalimaninda olur belki) Yani her isteyen Uber cagiramiyor.Yazdigin yaziya aklin mantigin eriyor mu ya? nasil taksi olmayacak? :)
  • keşke oyle olsa ama bu ulkede bu rantı malum mafyaya verirler. über falan aşırı medeni kalır. kaldıramaz bu toplum. seviye ortada cunku.
  • Fatih Bey umarım haklı çıkarsınız, zira bizim taksici esnafının arabaları bir felaket, şoförleri ise tam bir fecaat.Çoğu zır cahil, üst baş hak getire...Kendi anadillerini konuşmakta bile zorlanıyorlar, kaldı ki yabancı dil.....

Habertürk yazarlarından Fatih Altaylı, 3. havalimanında sarı taksilerin değil UBER araçlarının yer alacağını iddia etti.

İşte Altaylı'nın yazısı:

UBER meselesi bütün Avrupa’nın olduğu gibi Türkiye’nin de gündeminde yer almaya devam ediyor ve edecek gibi görünüyor.

Hep söylediğimi bir kez daha tekrar etmek istiyorum.

Kamu otoritesi, bu meseleye çözüm bulmak zorunda.

En doğru çözüm, İstanbul’da ve ihtiyaç olan diğer kentlerde önce kuralları ve şartları belirleyip ardından da ihaleler açarak bireysel taşımacılık lisanslarını şirketlere vermek lazım.

Araç başına alınacak bir para ve internet üzerinden verilen servisin bir merkezi ağa bağlanmasıyla da gelir kontrolü yapıp vergi tahakkuku da mümkün hale gelir.

Devlet bu işten her yıl milyarlar kazanır. Kaos da ortadan kalkar.

UBER’in Türkiye’ye geliş hikâyesinde bazı bilinmeyenleri de sizlere aktarmak istiyorum.

UBER, Türkiye operasyonlarına başlamadan önce, Türkiye’de personel taşımacılığı ve otomobil filo kiralama konularında son derece büyük ve bildik bir şirketle temasa geçer.

Teklif şudur: “Türkiye’de UBER’i birlikte kuralım. UBER’e çalışacak filoları siz kurun. Binek otomobillerden ve Mercedes Vito’lardan oluşacak bir filo oluşturun. Bu işi tekel olarak sizinle ortak yapalım.“

Teklifi alan işadamı yasal durumu hukukçularına inceletir ve “Mevzuat bu işe uygun değil. Ben yasal olmayan bir işe giremem” yanıtını verir.

Hepinizin tanıdığı, bildiği bir işadamı.

Bunun üzerine UBER sistemi şimdiki gibi kurar ve araçlarla veya araç sahipleriyle anlaşır.

Şu anda UBER sistemi içinde 200 aracı olan kişiler bile var.

Ve bana ulaşan son bir bilgiyi sizinle paylaşmak isterim.

UBER, İstanbul’da çok büyük bir hamleye hazırlanıyor.

3’üncü havalimanının işletmecisi şirketle ya anlaşmışlar ya da anlaşmanın eli kulağında.

UBER, oldukça yüksek bir ücret karşılığında 3’üncü havalimanının “taksi hizmetleri”ni alıyor.

Bana verilen bilgiye göre, 3’üncü havalimanının geliş terminalinde taksi olmayacak.

Taşıma hizmetini tamamen UBER yapacak.

Yani havalimanına taksiyle gidebileceksiniz.

Ancak gelen yolcular için taksi yok, taksi durağı yok.

Sadece UBER olacak.

Uçaktan cep telefonunuzdaki aplikasyonla UBER’i çağıracaksınız ve sizi bekleyen bir UBER terminalden çıktığınız zaman karşınızda olacak.

Müşteri açısından olumlu bir gelişme, iyi bir hizmet.

Yakın mesafe tartışması yok, turistin kazıklanma endişesi yok.

Ama yasal altyapı da yok tabii.

Fakat iş bu kadar ciddiye bindiyse, pek yakında UBER ve benzeri hizmetler için bir yasal altyapı da olacaktır.

Gidişat onu gösteriyor.

UZAK MI DEĞİL Mİ?

3’üncü havalimanından söz etmişken, bazıları şehre çok uzak olduğunu iddia ediyor.

Bence doğru değil.

3’üncü havalimanı, mesela Taksim’e 34 kilometre mesafede. Etiler’e de hemen hemen aynı.

Paris’te de CDG Havalimanı’nın Champs Elysee’ye mesafesi 33 kilometre.

Büyük kentlerde havalimanları genelde kente bu civarda bir mesafede.

Avrupa yakasında oturan biri için Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek çok daha zor ve uzun bir yol.

'3. havalimanında sarı taksi olmayacak' iddiası!

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Ubere hayır ~ 6 yıl önce
Sarı taksilerin kalitesini tartışmak ayrı bir konu. Hizmeti geliştirmeyi ayrıca konuşup tartışalım. Ancak plaka için ödenmiş olan milyonlarca lira uberciler ödemediği için yasal olamaz. Uber gibi servis işi yapanlarada 300 500 bin liradan plaka verin. Ancak her şartta taksicinin hakkı yenir. Bize ve esnafa zarardır uber. Bu adamlar kenardan kenardan işi götürüyor. Resmen korsan taksi. Eskiden korsan taksiler vardı şimdi transfer hizmeti veriyorum diyen lüx korsanlar çıktı. Dediğim gibi taksi ve taksici kalitesini bu konu ile birleştirmek uberin ekmeğine yağ sürmektir. Sapla samanı ayırmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UBER NE ~ 6 yıl önce
FİKRİM YOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XY ~ 6 yıl önce
Herzaman ve daima Uber!!! Sen taksici olarak normal yol dururken yolu uzatarak farklı yollardan gidersen ve vatandaşa sırf fazla yazsın diye kazık atarsan daha müşteri gelecek diye çok beklersin!!! Allahın kırolari sizi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tax ~ 6 yıl önce
Olmaması için duacıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmir ~ 6 yıl önce
İzmirede Uberi bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper ~ 6 yıl önce
Süper bir olay, normal taxi insanları duman ediyor. En azından fatura var uber ile arabalar hüzel ve sürüçüler medeni. İstanbulda Normal bir Taxiye çagrdın zaman şoför Türkçe bile bilmiyor!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot Adayi ~ 6 yıl önce
Gecen sene asiri kar yagdigi zaman taksi bulamadim metro ile DTM den havalimanina gittim. Hava durumunu kullanarak 20 TL lik mesafe icin benden 50 TL alan taksici kardes senide unutmadik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trader Joe's ~ 6 yıl önce
Fatih Altayli'yi yine biri keklemis :) Havalimaninda yine taksi olacak, fakat Uber icin ozel duraklar da olacak. Herkes akilli telefon kullanmiyor ve daha havalimaninda bedava internet yok(yeni havalimaninda olur belki) Yani her isteyen Uber cagiramiyor.Yazdigin yaziya aklin mantigin eriyor mu ya? nasil taksi olmayacak? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamit ~ 6 yıl önce
keşke oyle olsa ama bu ulkede bu rantı malum mafyaya verirler. über falan aşırı medeni kalır. kaldıramaz bu toplum. seviye ortada cunku.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAYBARS ~ 6 yıl önce
Fatih Bey umarım haklı çıkarsınız, zira bizim taksici esnafının arabaları bir felaket, şoförleri ise tam bir fecaat.Çoğu zır cahil, üst baş hak getire...Kendi anadillerini konuşmakta bile zorlanıyorlar, kaldı ki yabancı dil.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000