12 Mart 2018, Pazartesi 09:34:25

3. havalimanında dev tasarruf!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda, yılda 19 bin hanenin tükettiği elektrik ve 5 bin 500 hanenin tüketimine denk su tasarrufu yapılacak.
  • Gri su tasarruflu birşey değildir. Maliyeti artezyen suyundan pahalıdır.
  • Berlin'deki Brandenburg HL, 2012 yılından beri niçin açılamıyor? Bütçesi 36 milyar euro fazla veren Almanya, ülkesinin 3.Büyük Havalimanı olacak Berlin Brandenburg HL'yi niçin bir türlü açamıyor? Beceriksizlik mi? Ama Türkiye, Dünya'nın en büyüğü olacak İstanbul 3.HL'yi hiçbir raylı ulaşım sistemi olmadan açma cesareti gösteriyor. Millet, km.lerce uzak bu yeni HL'ye ulaşmak için artık otobüslerde telef olacak yada taksici esnafını zengin edecek... Ne diyelim? http://www.euronews.com/.../berlin-airport-opening-faces...
  • ARFF’in basarisidir.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda, yılda 19 bin hanenin tükettiği elektrik ve 5 bin 500 hanenin tüketimine denk su tasarrufu yapılacak. Bu sayede İstanbul Yeni Havalimanı yılda 33.2 milyon lira tasarruf ettirecek. Terminal; yağmur suyu, geri dönüştürülmüş su ve gri suyu kendi ihtiyaçları için kullanacak şekilde dizayn edilmiş durumda.

Terminalde yüzde 40'a kadar su tasarrufu yapılacak. Çift cepheli yalıtımlı camlarla terminal binası içerisinde daha verimli iklimlendirme yapılarak enerji tasarrufu da sağlanacak. Camlar, terminal binasına yaklaşık yüzde 20 enerji tasarrufu getirecek. 

3. havalimanında dev tasarruf!

Yorumlar

Hasan ~ 6 yıl önce
Gri su tasarruflu birşey değildir. Maliyeti artezyen suyundan pahalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamil Büke ~ 6 yıl önce
Berlin'deki Brandenburg HL, 2012 yılından beri niçin açılamıyor? Bütçesi 36 milyar euro fazla veren Almanya, ülkesinin 3.Büyük Havalimanı olacak Berlin Brandenburg HL'yi niçin bir türlü açamıyor? Beceriksizlik mi? Ama Türkiye, Dünya'nın en büyüğü olacak İstanbul 3.HL'yi hiçbir raylı ulaşım sistemi olmadan açma cesareti gösteriyor. Millet, km.lerce uzak bu yeni HL'ye ulaşmak için artık otobüslerde telef olacak yada taksici esnafını zengin edecek... Ne diyelim? http://www.euronews.com/.../berlin-airport-opening-faces...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu tasarruf ~ 6 yıl önce
ARFF’in basarisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 6 yıl önce
Bak buna çok güldüm. Millet ne oluyor dedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000