19 Nisan 2015, Pazar 10:17:12

3. HAVALİMANINDA ÇALIŞMALAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Yapımı devam eden ve ilk etabı 29 Ekim 2017’de açılacak olan 3. havalimanında yüzlerce kamyon, iş makinesi son sürat çalışıyor.
  • 2071 in en büyük projesi olucak:)
  • acıyorum şu solculara, hala hayal peşindesiniz.. iktidar olacakmışşşş.. Milletçe ACIYORUZ
  • B-52 isimli arkadaş, ruyanda görürsün.
  • iş bilenin kılıç kuşananın tebrikler çalışmaya devam
  • ulusalci tayfasi bu sehire 3. Havalimani sart yesilkoy kaldirmiyo bunu anlayin lutfen. Yeri begenmediyseniz baska bi yer onerin yada fikir sunun. Bu kafayi degistirin. Vallahi Ataturk yasasaydi hocalari astigi gibi sizide asardi
  • Ormanlari yok edip ,dogayi katledip bunu yaptirmiyacaz.ataturkcu genclik buna izin vermeyecek. Mucadeleye devam.
  • Ulusalcı ne demek ? Böyle aşağılar gibi bu kelimeyi kullanmadan önce don bir araştır kendin de ulusalci olduğunu göreceksin ..İstanbul a su getirmiş..çöp leri toplatmis ... Mis mis ..Peki bu Türkiyeyi kim kurdu ? Bu Türkiye kurulmasaydı o COK sevdiğin İstanbul a o hava alanını kim yapardı acaba ? Valla bıktık hepinizden ..
  • 3. havaalanın adı bence R.T.E olmalı büyük ustaya boylesi yakışırr
  • Su havalimani yapilsada rahatlasak bir. Hem hava trafigi rahatlar, hem milletin cenesi kapanmis olur!
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yapımı devam eden ve ilk etabı 29 Ekim 2017’de açılacak olan 3. havalimanında yüzlerce kamyon, iş makinesi son sürat çalışıyor. Neredeyse başka bir aracın geçmediği yollarda hafriyat taşıyan kamyonlardan dolayı trafik bile oluşmuş durumda. Alandaki göletler doldurulurken, bir yanda da yüksek tepecikler tıraşlanıyor.

İstanbul’un kuzeyinde yapılan 3. havalimanında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Havalimanı ve 3. köprünün birleşeceği yollar üzerinde bu çalışmalardan önce çok az otomobil geçiş yaparken, şimdi her yerden bir hafiyat kamyonu çıkıyor. Aldıkları hafriyat toprağını bir an önce ulaştırabilmek için son sürat giden hafriyat kamyonları 3. havalimanına yakın bölgelerde trafiğin sıkışmasına bile neden oluyor. Yoğunluk oluşmasını engellemek için için çalışan görevliler de  ‘trafik polisi’ gibi ellerindeki tabelalarla kamyonların geçişlerini ayarlamaya çalışıyor.

GENİŞ YOLLAR YAPILDI

Havalimanında kamyonların göletlerin olduğu yerlere daha rahat ulaşabilmesi için ise 3-4 kamyonun yanyana rahat geçebileceği yollar bile oluşturulmuş. Birçok yerden havalimanına giriş-çıkış noktaları yapılırken, sivil araçların inşaat sahasına girmemesi için güvenlik noktaları da unutulmamış. Güvenik kontrollerinin yapıldığı alanda belli bir noktaya kadar ilerliyebiliyoruz. Deniz kenarındaki çalışmaları fotoğraflamak istiyoruz ancak 2 güvenlik aracı yolumuzu kesiyor. Çekim ve alana giriş yapma iznimiz olmadığı için giremiyoruz. İlerleyebildiğimiz yere kadar olan çalışmalar bile işin büyüklüğünü görmemize yetiyor. Yüzlerce kamyon, aldıkları yükleri boşaltıyor. İş makineleri de alandaki boşlukları düzeltiyor. Bazı tepeciklerde de tıraşlama çalışmaları da devam ediyor.

KAMYONCULAR MEMNUN

22 milyar 152 milyon Euro’luk bedelle Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun üstlendiği havalimanı inşaatının yapıldığı bölgede, gece gündüz demeden çalışan kamyoncular da hayatlarından memnun. Kısa mesafede çalıştıklarından dolayı daha rahat olduklarını söyleyen kamyoncular, “Şehiriçi trafiğine fazla girmeden işimiz yapıyoruz. Havalimanına yakın bölgelerden ya da çalışma sahasında hafriyat toprağı getiriyoruz” diyor.

DOLGUYA 3 MİLYAR EURO

Yapımı devam eden havalimanı ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3’üncü havalimanının takviminde bir sapma olmadığını söylemişti. İlk etap için planlanan yatırımın 5.5-6 milyar Euro olduğunu belirten Özdemir şu ifadeleri kullanmıştı: “Bunun yaklaşık yarısına yakını zemin iyileştirmesi ve altyapıya gidecek. Yani toprak, kanallar, dolgu gibi işlemlere gidecek.” (Burak Coşan/Hürriyet)

3. HAVALİMANINDA ÇALIŞMALAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

2071 ~ 9 yıl önce
2071 in en büyük projesi olucak:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acınası SOL ~ 9 yıl önce
acıyorum şu solculara, hala hayal peşindesiniz.. iktidar olacakmışşşş.. Milletçe ACIYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
demir ~ 9 yıl önce
B-52 isimli arkadaş, ruyanda görürsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
iş bilenin kılıç kuşananın tebrikler çalışmaya devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
ulusalci tayfasi bu sehire 3. Havalimani sart yesilkoy kaldirmiyo bunu anlayin lutfen. Yeri begenmediyseniz baska bi yer onerin yada fikir sunun. Bu kafayi degistirin. Vallahi Ataturk yasasaydi hocalari astigi gibi sizide asardi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulusal ~ 9 yıl önce
Ulusalcı tayfası dediğiniz kesim ülkenin geleceğini düşünüyor. Düşünmeden yoksun olanlar ise sırf yandaşlık uğruna kör gibi her şeyi savunuyor. Ne acı bir durum. İşte oyları kimin verdiği belli.
yanlışlar ~ 9 yıl önce
Atatürk hocaları astırmadı, o birilerinin propagandası sadece, gerçek değil. Aksine Atatürk hocaların sayısını artırdı, eğitim kalitesini yükseltti. Münafık hoca tayfası bu havayı üfleyip paracıkları ve ortamlarda başköşeleri garantilemek istiyor sadece. Yalan, ve de günah.
alkisliyoruz ~ 9 yıl önce
Ormanlari yok edip ,dogayi katledip bunu yaptirmiyacaz.ataturkcu genclik buna izin vermeyecek. Mucadeleye devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KUDOĞLU ~ 9 yıl önce
MİKSERLER SAYENİZDE ATAYA SAYGI BİLE KALMADI
Ulusalci ~ 9 yıl önce
Ulusalcı ne demek ? Böyle aşağılar gibi bu kelimeyi kullanmadan önce don bir araştır kendin de ulusalci olduğunu göreceksin ..İstanbul a su getirmiş..çöp leri toplatmis ... Mis mis ..Peki bu Türkiyeyi kim kurdu ? Bu Türkiye kurulmasaydı o COK sevdiğin İstanbul a o hava alanını kim yapardı acaba ? Valla bıktık hepinizden ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 flio ~ 9 yıl önce
3. havaalanın adı bence R.T.E olmalı büyük ustaya boylesi yakışırr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Bir haberin yorum oylamalarıyla gurur duymak.. "Bu bile bi umut" diye avunmak, iyi ki varsınız.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Su havalimani yapilsada rahatlasak bir. Hem hava trafigi rahatlar, hem milletin cenesi kapanmis olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000