26 Mart 2014, Çarşamba 08:50:39

3. HAVALİMANINDA AKSAMA YOK!

Dünyanın en büyük havaalanları arasına girecek 3. havalimanı projesi, bitirildiğinde yılda tam 150 milyon yolcu ağırlayacak.
  • Yapmis iken tabiki 150 milyon yolcu kapasitesi olan bir havalimani yapacaksin. Her geçen gün, havalimanlari dolup tasiyor ve 2023'e kadar 3. havalimanin kapasitesi hava yollarini rahatca agirliyacak konuma gelecektir. Bu projeyi dusunen adam burnunun ucundan otesine bakmis, uzun vadeli dusunmustur.
  • Bu kafayı yapan neyse ben de istiyorum aynısından. 150 milyon yolcu? Bu sayı dünyanın en çok yolcu trafiği olan 2 alanın sayısından bile fazla. Nereden bulacaksınız o kadar yolcuyu? İnternette araştırın, en yoğun limanın yıllık kapasitesi 80 milyon, ABD'de birde. Uçmak var, uçmak var. Bazıları gerçekten uçuyor, bazıları yerdeyken.
  • Paralel yine abisinden aldigi talimatla yorum girmis:)
  • 2018 yılına yetişmezse nihat özdemir bıyık bırakacakmış.
  • Hırsız vaaarrrr... Hırsızlıklarına kılıf uydurmak için ne yapacaklarını bilmiyorlar.
  • You'll never walk alone.
  • "Bunları ortaya koyacağız ve gümbür gümbür orada dozerlerimiz çalışacak" - James Cameron'un "Avatar" filminden ilham almış herhalde...
  • İnşaatın başlama tarihi ne zaman? Anladığım kadarıyla Mayısta başlanıyor?

Dünyanın en büyük havaalanları arasına girecek 3. havalimanı projesi, bitirildiğinde yılda tam 150 milyon yolcu ağırlayacak.

Yılda 150 milyonluk yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak 3. Havalimanı, Türkiye'yi dünyada önemli bir kavşak haline getirecek. 90 milyar TL yatırımla hayata geçecek projenin, 2018'de tamamlanması öngörülüyor. Birbirinden bağımsız altı pistli olacak şekilde yapılacak havalimanı, Türkiye’yi devler ligine sokmanın yanı sıra İstanbul’u da bir ‘hub’ haline getirecek.  

BAŞBAKAN ERDOĞAN TARİHİ VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 3. havalimanının çalışma takvimini  açıkladı. Erdoğan konuşmasında "Düşünebiliyor musunuz, dünyanın en büyük havalimanı yapılacak, ilk üçün içinde, bunun önünü kesiyorlar. Kesebilecekler mi? Hayır kesemeyecekler. Niye? Çünkü onun önünü kesmek hukuksuzluktur, kanuna aykırıdır. Bunları ortaya koyacağız ve gümbür gümbür orada dozerlerimiz çalışacak. Nisan ayının sonu, haziranın başı tarih veriyorum. Önünü kesmeye çalışanlar, önce bizi ezecekler ancak öyle bunun önünü kesebilirler" demişti.

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ YENİDEN BAŞLATTI

Geçtiğimiz aylarda dört kişinin, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvurarak, İstanbul'a yeni havalimanı projesinin tarımsal alanları yok edeceği, doğal hayatı olumsuz etkileyeceği, iklim değişikliğini hızlandıracağı, orman alanlarını yok edeceği ve içme suyu havzalarına zarar vereceği gerekçeleriyle, ÇED Olumlu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptalini istemişti. 21 Ocak'ta ÇED olumlu kararının yürütmesinin durdurulmasına karar veren mahkemenin kararı üzerine, bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi geçen hafta ‘yürütmenin durdurulması' kararını kaldırdı.

SÜRE UZAMAZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yargı süreciyle birlikte havalimanı inşaatının 1 yıl uzayabileceği iddialarına şöyle yanıt verdi: “Hayır uzamaz. Hiç kimse Türkiye'nin dünyaya nam salan bu mükemmel projesinin duracağı şeklinde kanaate varmasın. Bu havaalanı mutlaka yapılacaktır, ÇED raporu olumludur. Havalimanımız durmadan devam edecektir" diye konuştu. (Akşam)

3. HAVALİMANINDA AKSAMA YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Yapmis iken tabiki 150 milyon yolcu kapasitesi olan bir havalimani yapacaksin. Her geçen gün, havalimanlari dolup tasiyor ve 2023'e kadar 3. havalimanin kapasitesi hava yollarini rahatca agirliyacak konuma gelecektir. Bu projeyi dusunen adam burnunun ucundan otesine bakmis, uzun vadeli dusunmustur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben de istiyorum ~ 10 yıl önce
Bu kafayı yapan neyse ben de istiyorum aynısından. 150 milyon yolcu? Bu sayı dünyanın en çok yolcu trafiği olan 2 alanın sayısından bile fazla. Nereden bulacaksınız o kadar yolcuyu? İnternette araştırın, en yoğun limanın yıllık kapasitesi 80 milyon, ABD'de birde. Uçmak var, uçmak var. Bazıları gerçekten uçuyor, bazıları yerdeyken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akif ~ 10 yıl önce
belli ki ya bu sektöre yabancısın ya da dünyayı ve sektörün geleceğini iyi okuyamıyorsun. oku, aç interneti ve oku... istanbul dünyanın en büyük hub'larından birisi olursa, ki jeopolitik konum mükemmel bir fırsat sunuyor, işte o zaman o 100 milyon barajı nasıl aşılır göreceğiz. abd demişsin orda bir havaalanından bahsediyorsun ama havaalanı sayısından ve bunların ne kadarı abd gibi bir yere transit geçmek amacıyla uğrar onu da araştır. olay sadece gelen-giden yolcularda değil aktarmalı uçuşlar ve transit geçişlerle istanbul'a 150 milyonluk havaalanı ancak yeter. yapmışken bunu yapmak lazım. 100 milyon yolcu hedefleyip 100 milyonluk havaalanı yaparsan bugün atatürk'te çekilen sıkıntıları çok değil 15-20 yıl sonra çekmeye başlarsın.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Paralel yine abisinden aldigi talimatla yorum girmis:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbus ~ 10 yıl önce
2018 yılına yetişmezse nihat özdemir bıyık bırakacakmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hırsız vaaarrrr... Hırsızlıklarına kılıf uydurmak için ne yapacaklarını bilmiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 10 yıl önce
cahilsin başka birşey değil
relaxx %60 ~ 10 yıl önce
You'll never walk alone.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OnurluPilot ~ 10 yıl önce
"Bunları ortaya koyacağız ve gümbür gümbür orada dozerlerimiz çalışacak" - James Cameron'un "Avatar" filminden ilham almış herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarih ~ 10 yıl önce
İnşaatın başlama tarihi ne zaman? Anladığım kadarıyla Mayısta başlanıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000