15 Şubat 2018, Perşembe 11:41:35

3. havalimanında 26 Şubat sürprizi

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması beklenen 3.havalimanında 30 binden fazla işçi aralıksız çalışırken, inşaatın yüzde 80’lik kısmı ise tamamlandı.
  • 3. Havalimanı açılmadan önce bütün test ve kontrolleri tamamen bitmiş olmalı. Şu an Atatürkte çalışanlara dönüşümlü olarak oryantasyon eğitimi verilmeli. Dünyanın gözü üzerimizde olacak, ilk günlerden el aleme rezil olmayalım. Düzensizlik ve gecikmelere mahal vermeyelim
  • Yavaş olsun sağlam olsun. Acele yapılan isler güdük olur. Tek korkum İnsaat kısmında hataların yapılması ve ileride ortaya çıkması. 2019 da açılsa ne olur?
  • beyler bence burda vermişler inceden detayı kendileri diyor 100yılda ilk etap diye valla ben bişey demedim :) "Cumhuriyet’in 100. Yılı olan 29 Ekim’de ilk etabı açılacak olan 3. havalimanı"
  • 3.havalimani vatana millete hayirli olsun REIS oldugu sürece daha ne imkansizliklari basaracaz bende 3.hava limaninda guvenlik gorevlisi olarak insallah hizmet vernek isterim hayırlisi insaallah
  • Mümkün değil oraya 26 Şubat'ta Mart'ta ve Nisan'da hiçbir uçuş gerçekleştirilemez! Bırakın yağcılık yapmayı.
  • Kule olmasina gerek yok. Yenbo’ya giderken kule mi vardi eskiden? Kendi kendinize inip, taksi yapip, sonra kalkip gidiyordunuz.
  • Neyi kanitlamaya calisiyoruz. Oraya ucak inince, bu havalimanin 29ekim de operasyona hazir olabilecegini mi kanitlayacagiz. Yapmayin lutfen, bir ucak, bir yere inebiliyor olmasi hicbirsey ifade etmez. Bize hicbir yarari yoktur. 29ekim 2018de 3. Havalimaninin, suanki Ataturk havalimani kapasitesi kadar operasyona hazir olma sansi yoktur. Kendimizi bosuna kandirmayalim. Suan istedigimiz kadar ucak indirelim, hicbir anlami yoktur. Siyasileri mutlu etmek icin hazir olmadan havalimani acmayin. Havalimani yol degildir, avm degildir. Havalimani bir sehirdir. Yasayan bir organizmadir. Siz onu bina yapar gibi bitis tarihi koyup, mumkun olmayan bir zaman belirlerseniz ve siyasileri mutlu etmek icin bunda dayatirsaniz, sonu felaket olur..
  • Süprizi bozdunuz...
  • havalimanı haberimiz yok diyor. kulede de kimse olmayacak zaten. allahım sen konuyu biliyorsun, amin.
  • hep eleştirdim açılmaz dedim, sebeplerini sıralayarak açılmamalı dedim.. ama açılırsa zamanında gerçekten mutlu olacağım, gurur duyacağım.

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması beklenen 3.havalimanında 30 binden fazla işçi aralıksız çalışırken, inşaatın yüzde 80’lik kısmı ise tamamlandı. 29 Ekim’deki açılışa yetiştirilmeye çalışılan dev havalimanına Şubat ayının son haftasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sürpriz bir uçuş olabilir.

80 milyon metrekarelik alan üzerinde çalışmaları devam eden dünyanın en büyük havalimanlarından 3. Havalimanın ilk etabında sona doğru yaklaşıldı. 30 binden fazla kişinin ve 3 binden fazla aracın 3 vardiya şeklinde gece gündüz demeden arı gibi çalıştığı devasa projede ilk etabının yüzde 80’ni tamamlandı.

YÜZDE 40’INA HAKİM OLACAĞIZ

Yolcu ve iniş-kalkış sayısı, otopark kapasitesi, yaşam alanları, bagaj sistemi, yolcu köprüleri, ekonomik katkısı, istihdam sayısı, kargo kapasitesi ve güvenlik çemberi ile 11 alanda bir ilke imza atarak dünya rekoru kıran havalimanı tamamen bittiğinde ise Türkiye’yi 3 saatlik uçuşta dünya havacılık sektörünün yüzde 40’ına da hakim yapacak.

90 MİLYON YOLCULU İLK ETAPTA SONA DOĞRU

4 etap şeklinde planlanan ve Cumhuriyet’in 100. Yılı olan 29 Ekim’de ilk etabı açılacak olan 3. havalimanı 29 Ekim sonrası yıllık 1 milyon 200 bin metrekare kapalı alanlı terminal binası ve iki bağımsız pisti ile yıllık 90 milyon yolcuya hizmet vermeye başlayacak. 2023’de projenin tamamı bitiğinde ise 3.5 milyon metrekare kapalı alanı ve 25 bin araçlık otoparkı ile 3. Havalimanı 350 destinasyonda 200 milyon yolcuya hizmet verebilecek.

TEKNİK ALT YAPI, PİST VE TERMİNAL BİNASI HAZIR

29 Ekim’de ilk fazın açılışı gerçekleşecek havalimanına ilk uçak ise bu ay sonuna doğru inecek. Havalimanının teknik altyapısı uçak iniş ve kalkışı için hazır hale getirildi. Terminal binasında iç ve dış hatlar bölümünde yürüyen merdivenlere kadar hemen hemen tüm detaylar tamamlandı. İlk etap için planlanan 3 pistten 1'incisi bugün itibariyle uçak inebilecek yeterliliğe kavuşturuldu.

İNİŞ İÇİN SORUN YOK

3. Havalimanına ilk uçuşun Türk Hava Yolları’nın uçağı ile yapılması planlanıyor. Bu uçuşta havalimanın pisti de ilk kez denenmiş olacak. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz 3.havalimanı yetkilileri ise kendilerine uçak inişi yapılacağına dair henüz bir bilgi verilmediğini belirtirken, tamamlanan 1’inci piste uçak inişi ile ilgili bir sorunun olmadığının da altını çiziyor.

BAKAN, CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK

THY’nin uçağı ile yapılacak ilk uçuş da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yer alması planlanıyor. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın 3.havalimanına yapılacak ilk uçuşu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programının uyması halinde ilk uçuşun 26 Şubat’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

3. havalimanında 26 Şubat sürprizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Test ~ 6 yıl önce
3. Havalimanı açılmadan önce bütün test ve kontrolleri tamamen bitmiş olmalı. Şu an Atatürkte çalışanlara dönüşümlü olarak oryantasyon eğitimi verilmeli. Dünyanın gözü üzerimizde olacak, ilk günlerden el aleme rezil olmayalım. Düzensizlik ve gecikmelere mahal vermeyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbullu ~ 6 yıl önce
Yavaş olsun sağlam olsun. Acele yapılan isler güdük olur. Tek korkum İnsaat kısmında hataların yapılması ve ileride ortaya çıkması. 2019 da açılsa ne olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
100.yıl ~ 6 yıl önce
beyler bence burda vermişler inceden detayı kendileri diyor 100yılda ilk etap diye valla ben bişey demedim :) "Cumhuriyet’in 100. Yılı olan 29 Ekim’de ilk etabı açılacak olan 3. havalimanı"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oktay ~ 6 yıl önce
3.havalimani vatana millete hayirli olsun REIS oldugu sürece daha ne imkansizliklari basaracaz bende 3.hava limaninda guvenlik gorevlisi olarak insallah hizmet vernek isterim hayırlisi insaallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarik ~ 6 yıl önce
sen böyle reiscilik yapmaya devam et guvenlik gorevlisi degil oranin muduru bile olursun :)
mümkün değil! ~ 6 yıl önce
Mümkün değil oraya 26 Şubat'ta Mart'ta ve Nisan'da hiçbir uçuş gerçekleştirilemez! Bırakın yağcılık yapmayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 6 yıl önce
Kule olmasina gerek yok. Yenbo’ya giderken kule mi vardi eskiden? Kendi kendinize inip, taksi yapip, sonra kalkip gidiyordunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakacı seni ~ 6 yıl önce
Zaten ha Yenbo ha İGA aynı şey değil mi :))))
Yapmayin etmeyin.. ~ 6 yıl önce
Neyi kanitlamaya calisiyoruz. Oraya ucak inince, bu havalimanin 29ekim de operasyona hazir olabilecegini mi kanitlayacagiz. Yapmayin lutfen, bir ucak, bir yere inebiliyor olmasi hicbirsey ifade etmez. Bize hicbir yarari yoktur. 29ekim 2018de 3. Havalimaninin, suanki Ataturk havalimani kapasitesi kadar operasyona hazir olma sansi yoktur. Kendimizi bosuna kandirmayalim. Suan istedigimiz kadar ucak indirelim, hicbir anlami yoktur. Siyasileri mutlu etmek icin hazir olmadan havalimani acmayin. Havalimani yol degildir, avm degildir. Havalimani bir sehirdir. Yasayan bir organizmadir. Siz onu bina yapar gibi bitis tarihi koyup, mumkun olmayan bir zaman belirlerseniz ve siyasileri mutlu etmek icin bunda dayatirsaniz, sonu felaket olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 6 yıl önce
neden mümkün değil..
Viyanali ~ 6 yıl önce
Süprizi bozdunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aman ~ 6 yıl önce
havalimanı haberimiz yok diyor. kulede de kimse olmayacak zaten. allahım sen konuyu biliyorsun, amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pesimist ~ 6 yıl önce
Yavv he he
Amin ~ 6 yıl önce
Bir amin de benden Hadi bakalım
Good job ~ 6 yıl önce
Emegi gecen katkida bulunan herkese tesekkur ve liderimiz sayin Erdoganida tebrik ederim. Bostondan selamlar. Arkanizdayiz sayin Cumhurbaskanim.
Cpt. ~ 6 yıl önce
Ah be kardesim duygularimiza tercuman oldun.
Cpt. ~ 6 yıl önce
Celal abi sen napiyon, reis kizmaz mi? MHP yi tasfiye etmediniz mi, bu nasil bir muhalefet eylemi boyle.
Bad Man ~ 6 yıl önce
Boston da yasayip. ""Arkanizdayiz Sayin Cumhurbaskanim """ nasil bir ruh halinin ifadesidir.. Kendini cok akilli, bizi de salak saniyor.
helal ~ 6 yıl önce
hep eleştirdim açılmaz dedim, sebeplerini sıralayarak açılmamalı dedim.. ama açılırsa zamanında gerçekten mutlu olacağım, gurur duyacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halel ~ 6 yıl önce
Algi yönetimi ve Propaganda böyle birseydir iste.. acilmamasi gerektigini sebepleriyle yazmana ve inanmana ragmen. Acilirsa mutlu olacagini bile beyan ettin. Bunlar bunu acacak. buna kimse engel olamayacak. bunu biz de biliyoruz. Diyoruz ki..(Sen de diyordun..artik demiyorsun) Dünyanin en büyük ve iyi Havalani yapma iddiasindaki bir ülke, bu isin bir prestij meselesi oldugunu kavrayip, tabiri caiz ise tipik türkisi yarim yamalak degil tüm sistem ile %100 hazir oldugunda acilsin. Yani bu isi de kendimize benzetmeyelim.. olay bu. alelacele acilirsa degil mükemmel bir sekilde hazir hale getirildikten sonra acilirsa mutlu olman daha dogru olmaz mi?
Alistik ~ 6 yıl önce
Elestirilere alistik, sikinti yok. Hedef 2023!
yılmaz ~ 6 yıl önce
biz göcebe bir milletiz. bize göre kervan yolda düzülür. hatta batıya üstünlüğümüz de bundan kaynaklanıyor. almanya mesela 3. havalimanını en erken 2025'de bitirebileceğimizi hesap ederek plan yapmıştır kesin. onlar yapsa anca 2025'de bitirebilirlerdi çünkü! :)))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000