04 Eylül 2016, Pazar 13:02:18

3. havalimanına yerli malzeme

Dünyanın en büyükleri arasında yer alacak 3. havalimanı için yerli üretim hamlesi başlatıldı.
  • tebrik ediyorum proje de görev alan herkesi.
  • Gecen hafta yapilan sinavla ilgili sonuclar ne zaman nasil aciklanacak bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim.
  • ademe ameliye işi yerli
  • Heee reklamlari izlediniz. Teknoloji gerektiren hersey yurtdisindan.onun disinda insaat isi yerli . Keske tam tersi olabilseydi ;-(
  • Hayirli olsun..insallah doldururuz..onemli olan transit yolcu..yoksa yerli yolcu isimize gelmez.
  • Kamyon soforu yok ucak yapan memlekette, vietnamdan sofor asci geliyor.. Yersen...
  • Projeyi kim cizdi, proje sorumlusu kim, danisman kim? Bunlara baktin mi Turk yok. Nerede var? Hafriyatta, betonda, demirde, iscilikte... Umarim onumuzdeki on yilda bunlarin tarafina gecip Turklere dusen isleri diger ulkelere yaptiririz.
  • İnşaat sektörünün neyi ithal olsun kı. Sanki uçak üretiyorlar. Bide yerli diyorsunuz. En fazla mimar mühendis yabancı olabilirdi zaten.
  • %10 yabanci, IT ve havalimani ekipmanlaridir. Bu islerde Turkiye de tecrube sahibi tek firma TAV IT. birde koprucu cikti . ama demir beton kaplama tasi harici hersey hatta nasil isletmeyi devrelacagina kadar yabanci urun ve servisler olacak malesef
  • bende dolgu maddesini hangi ulkeden ihrac edecekler diye dusunuyordum

Üçüncü Havalimanı Ortak Girişim Grubu (OGG) yetkililerinden edinilen bilgilere göre, bugüne kadar 2 milyar euronun üzerinde yatırım yapılan toplam 10.5 milyar euroluk projenin yüzde 90’ı yerli malıyla karşılanmış olacak. Bu sayede mega projenin tamamlanmasıyla, Türkiye ekonomisine 9 milyar euro kazandırılması hedefleniyor. Proje, bütün etapları tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak.

MALZEME TÜRKİYE'DEN

Havalimanı inşaatında kullanılan hafriyat, beton, demir, çelik, seramik başta olmak üzere malzemeler Türkiye’den temin ediliyor. Böylece İstanbul Yeni Havalimanı inşaatının tamamlanmasıyla, yaklaşık 9 milyar euronun Türkiye ekonomisine kalacağı hesaplanıyor. Bagaj taşımayla birlikte, yürüyen merpen, yol ve asansörler ise ithal yolla temin edilecek. İthal edilecek bu ürünlerin yüzde 20-30’u da yine Türkiye’deki üreticilerden karşılanacak.

İLK ETABI ŞUBAT 2018'DE

İlk etabı 2018'in şubat ayında hizmete girecek olan projenin yüzde 20'si tamamlandı. İnşaatta bin 500'ü beyaz yakalı toplam 15 bin kişi çalışıyor. İlk fazında 70- 90 milyon yolcu kapasitesi olan havalimanının jeolojik etüt çalışmaları sürüyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 165 adet sabit yolcu köprüsüyle 6 pisti bulunan ve 150 milyon yolcu/yıl kapasiteli 4 ayrı terminal binası bulunan dünyanın en büyük havalimanlarından biri ortaya çıkacak. Projede 2 bin 200'ü ağır tonajlı olmak üzere 3 bin iş makinesinin çalıştırılıyor.

VİETNAMLILARA ÖZEL AŞÇI

İstanbul'a inşa edilecek dev projenin vaktinde tamamlanması amacıyla nitelikli personelin temini için gazetelere ilan verildi. Akşam'ın haberine göre; şantiyedeki kamyonları kullanmak amacıyla gazetelere verilen ilanlara Türkiye’den yeterli başvuru gelmeyince Vietnam’dan teknik personel getirildi. Vietnamlı işçilere yemek yapılması için özel aşçı temin edildi.

3. havalimanına yerli malzeme

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

ankara ~ 8 yıl önce
tebrik ediyorum proje de görev alan herkesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy teknik ~ 8 yıl önce
Gecen hafta yapilan sinavla ilgili sonuclar ne zaman nasil aciklanacak bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy teknik1 ~ 8 yıl önce
daha belli değil o biraz daha bekle sonuç açıklanmazsa olumsuz dur
sadece ~ 8 yıl önce
ademe ameliye işi yerli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hhh ~ 8 yıl önce
Heee reklamlari izlediniz. Teknoloji gerektiren hersey yurtdisindan.onun disinda insaat isi yerli . Keske tam tersi olabilseydi ;-(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diyarbakirli ~ 8 yıl önce
Hayirli olsun..insallah doldururuz..onemli olan transit yolcu..yoksa yerli yolcu isimize gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 8 yıl önce
Transiti unutabiliriz. Afrika batık, İran ve Hindistan sıfır filo kuruyor. Ruslar zaten gelmiyor, gelirse de doğrudan tatil yapacağı yere gidiyor. Gereksiz büyük bir işe kalkışıldı. Paramız boşa gidecek (bizim paramızla yapılmıyor diyenler olabilir, bakınız devlet ile yapılan yolcu garantisi anlaşması)
yersen ~ 8 yıl önce
Kamyon soforu yok ucak yapan memlekette, vietnamdan sofor asci geliyor.. Yersen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katma Degeri Yuksek Isler ~ 8 yıl önce
Projeyi kim cizdi, proje sorumlusu kim, danisman kim? Bunlara baktin mi Turk yok. Nerede var? Hafriyatta, betonda, demirde, iscilikte... Umarim onumuzdeki on yilda bunlarin tarafina gecip Turklere dusen isleri diger ulkelere yaptiririz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sektör ~ 8 yıl önce
İnşaat sektörünün neyi ithal olsun kı. Sanki uçak üretiyorlar. Bide yerli diyorsunuz. En fazla mimar mühendis yabancı olabilirdi zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%10 yabanci ~ 8 yıl önce
%10 yabanci, IT ve havalimani ekipmanlaridir. Bu islerde Turkiye de tecrube sahibi tek firma TAV IT. birde koprucu cikti . ama demir beton kaplama tasi harici hersey hatta nasil isletmeyi devrelacagina kadar yabanci urun ve servisler olacak malesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İvit ~ 8 yıl önce
Önemli olan işi ehline vermek
remzi ~ 8 yıl önce
bende dolgu maddesini hangi ulkeden ihrac edecekler diye dusunuyordum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletterazisi ~ 8 yıl önce
Ne gerek var disardan almaya senin gibilerini dolgu MALzemesi olarak kullaniriz nasil olsa senin gibilerden bu ulkede cok var

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000