05 Şubat 2018, Pazartesi 09:13:12

3. havalimanına taşınma süreci netleşiyor

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Yeni Havalimanı’na taşınma, 29 Ekim’deki açılış töreninin hemen ardından 30 ve 31 Ekim’de 48 saatte tamamlanacak.
  • Koca ulkenin yurtdisi ucuslarinin belki de yuzde 95'inin gectigi meydani 2 gunlugune kapatacaksin, herkes de buna eyvallah diyecek. Bu aceleye ne gerek var?
  • Atatürk hava limanını kapatmayın, ihtiyaç var, uçuşlar azalsın trafik rahatlasın, istanbula 5 havalimanı az gelir, çok büyük bir yatırım var, zamanının en büyüğü idi Atatürk Havalimanı, Gürültü azalsın. gece uçuşlarını sınırlayın, hava alanlarını kapatmayın.....
  • Yolcular için ulaşım kolaylığı 3 havalimanında en güvenli en uygun ve konforlu ulaşım olarak UBER dir uber harici taksi kullanimlariniz uçak bileti fiyatına gelir benden söylemesi oyuzden UBER
  • Bu telaş niye?
  • TGS değil İGS olacak.
  • Yine zenginler ahl ye inebilcek demek benim eve ora daha yakin ben dunyanin bi ucuna gitmek zorundamiyim
  • neden buraya hava alaninda işci alinmiyor bayan girenleride caikartiyorlar
  • peki tgs'ye alım olacak mı ?
  • tgs de alım var mı?
  • Öncelikle gelişmelerden haberdar ettiğiniz için tüm ekip çalışanlarınıza teşekkür ederim. ● Uçakları 3. Havalimanına taşımak/indirmek en kolayı(hava muhalefeti hariç), ● Ofislerin, atölyelerin 3. Havalimanına 29 ekimden önce taşınması/hazırlanması gerekir ki sonraki 15-20 günlük süreçte yaşayacağımız curcuna nın önüne geçebilelim. ● 3.havalimanına gittiğimizde hiç kimse hiç bir yeri bilmiyor olacak. IGA nın yardımıyla, DHMI nin katkılarıyla= hangi ofis, atölye nerede, giriş çıkışlar, otoparklar nerede, servisi olanlar olmayanlar nasıl ulaşacak vs..= bunların anlatıldığı tanıtıcı videoların tüm çalışanlara ve yolculara 29 ekim öncesinde verilmesi gerekiyor. Sadece havalimanı detaylı tanıtım videoları için şimdiden bir ekibin IGA bilgilerinden faydalanarak hazılık yapması gerekir. ● DHMİ de taşınma süreci hakkında aşama aşama nasıl olacağı konusunda gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır zaten

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Yeni Havalimanı’na taşınma, 29 Ekim’deki açılış töreninin hemen ardından 30 ve 31 Ekim’de 48 saatte tamamlanacak. THY 18 saat yolcu taşımayacak. Yabancı havayolları 48 saat İstanbul’a inmeyecek.   

Bütün fazları tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve devlet erkanının katılacağı muhteşem bir törenle açılacak. Ancak havalimanı 29 Ekim’de hemen hizmet vermeye başlamayacak. 29 Ekim’de havalimanının resmi açılış seremonisi yapılacak ve sadece Cumhurbaşkanı ile diğer VIP konukları taşıyan uçaklar havalimanına iniş-kalkış yapacak.

TATİLE DENK GELİYOR

29 Ekim Pazartesi gününe denk geliyor. Cumartesi ve pazarla birlikte 3 günlük tatili değerlendirmek isteyen başta Türk Hava Yolları olmak üzere havayolu şirketleri, Atatürk Havalimanı’ndan Yeni Havalimanı’na geçişi bu nedenle 29 Ekim yerine 30 ve 31 Ekim’de yapmak istiyor. 29 Ekim’de bir yanda açılış, diğer yanda taşınma işleminin aksamaya sebep vermemesi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) havayolu şirketleri ve yer hizmeti şirketleriyle mutabık kaldı. 48 saatte tamamlanması hedeflenen Atatürk Havalimanı’ndan yeni havalimanına taşınma sürecinin tüm detayları planlandı. Plana göre, 30 ve 31 Ekim olmak üzere 2 gün boyunca yabancı havayolları İstanbul’a uçuş yapmayacak. Yoğunluğu azaltarak geçişin daha kolay gerçekleşmesini amaçlayan bu durum, İstanbul’a sefer yapan yabancı havayolu şirketlerine bildirilecek.

2 GÜNE BİLET KESİLMEYECEK

Söz konusu şirketler İstanbul uçuşlarını iptal ederek 30 ve 31 Ekim tarihlerine bilet kesmeyecek. Sadece Atatürk Havalimanı’nı ana merkez olarak kullanan Onur Havayolları ve Atlasglobal gibi özel havayolu şirketleri ilk 12 saatlik süre boyunca uçuşlarını yapacak. 

Arka arkaya havalanacaklar

THY ise taşınma süresince en az 18 saat uçuş yapmamayı planlıyor. Bu sürede bilet satmayacak olan THY, uçaklarını Atatürk Havalimanı’ndan havalandırarak Yeni Havalimanı’na indirmeyi planlıyor. Yerdeki araçlar da karayoluyla Yeni Havalimanı’na taşınacak. 48 saatin sonunda İstanbul Yeni Havalimanı saatte 35 iniş, 35 kalkış olmak üzere uçaklara hizmet verecek. Atatürk Havalimanı ise VIP ve business uçuşlar olmak üzere saatte 5 iniş ve 5 kalkış olmak üzere bir süre daha uçak iniş-kalkışlarına hizmet verebilecek. Bazı münferit kargolar da bir süre Atatürk Havalimanı’na gelip gidecek.

Yoğun bir trafik

Atatürk Havalimanı’nın yeni havalimanına taşınma operasyonu, ORAT (İşletmesel Hazırlık ve Havalimanı Taşınmas )toplantılarında genel hatlarıyla netleşmiş durumda. 30 Ekim gecesi saat 01.00’den itibaren Yeşilköy’den İstanbul’un Karadeniz yönüne kara ve havadan yoğun bir trafik yaşanacak. (Akşam)

3. havalimanına taşınma süreci netleşiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Havaci ~ 6 yıl önce
Koca ulkenin yurtdisi ucuslarinin belki de yuzde 95'inin gectigi meydani 2 gunlugune kapatacaksin, herkes de buna eyvallah diyecek. Bu aceleye ne gerek var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Dost ~ 6 yıl önce
Atatürk hava limanını kapatmayın, ihtiyaç var, uçuşlar azalsın trafik rahatlasın, istanbula 5 havalimanı az gelir, çok büyük bir yatırım var, zamanının en büyüğü idi Atatürk Havalimanı, Gürültü azalsın. gece uçuşlarını sınırlayın, hava alanlarını kapatmayın.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ugur ~ 6 yıl önce
Yolcular için ulaşım kolaylığı 3 havalimanında en güvenli en uygun ve konforlu ulaşım olarak UBER dir uber harici taksi kullanimlariniz uçak bileti fiyatına gelir benden söylemesi oyuzden UBER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Usamisafir ~ 6 yıl önce
Bu telaş niye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iphone ~ 6 yıl önce
TGS değil İGS olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VAŞŞ ~ 6 yıl önce
NE BİLDİN?
Paranin gucu ~ 6 yıl önce
Yine zenginler ahl ye inebilcek demek benim eve ora daha yakin ben dunyanin bi ucuna gitmek zorundamiyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
derya ~ 6 yıl önce
neden buraya hava alaninda işci alinmiyor bayan girenleride caikartiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isci ~ 6 yıl önce
Bayan isci cok havalimaninda
bayan ~ 6 yıl önce
değil kadın!
tgs RM ~ 6 yıl önce
peki tgs'ye alım olacak mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 6 yıl önce
tgs de alım var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRPORT HABER ~ 6 yıl önce
Öncelikle gelişmelerden haberdar ettiğiniz için tüm ekip çalışanlarınıza teşekkür ederim. ● Uçakları 3. Havalimanına taşımak/indirmek en kolayı(hava muhalefeti hariç), ● Ofislerin, atölyelerin 3. Havalimanına 29 ekimden önce taşınması/hazırlanması gerekir ki sonraki 15-20 günlük süreçte yaşayacağımız curcuna nın önüne geçebilelim. ● 3.havalimanına gittiğimizde hiç kimse hiç bir yeri bilmiyor olacak. IGA nın yardımıyla, DHMI nin katkılarıyla= hangi ofis, atölye nerede, giriş çıkışlar, otoparklar nerede, servisi olanlar olmayanlar nasıl ulaşacak vs..= bunların anlatıldığı tanıtıcı videoların tüm çalışanlara ve yolculara 29 ekim öncesinde verilmesi gerekiyor. Sadece havalimanı detaylı tanıtım videoları için şimdiden bir ekibin IGA bilgilerinden faydalanarak hazılık yapması gerekir. ● DHMİ de taşınma süreci hakkında aşama aşama nasıl olacağı konusunda gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne gerek var ~ 6 yıl önce
bu koyunlara istikamet göster oraya koşarlar. ben de yolcuları uyarıyorum buradan otobüse abanın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000