28 Mayıs 2016, Cumartesi 16:14:22

3. Havalimanı'na şimdiye kadar 1,8 milyar avro harcandı

Otoparkları, otelleri, AVM'leri, sosyal tesisleri ile adeta bir şehir olacak Üçüncü Havalimanı için şu ana kadar 1,8 milyar avroluk harcama yapıldı.
  • Cindeki hava alani ornek alsinlar. Cunku duyada. Atlantada daha cok insana hizmet verecek bir hava alani olacak, orda calisan. Mimarlar ve. Muhendisler tenisyenler. Bir kac meydani gezmeleri lazim. Bunu tavsiye ediyorum. Yerinde gormek baska. Cok daha iyi olur , japonlar boyle yapiyor,
  • Tamam. Itiraz yok gercekten. Cok kisa zamanda buyuk isler. Basardilar fakat. 3. Hava alanin. Temel atilmis gorunuyor. Baktigimiz vakit. Tepeler vadiler canyonlar. Maden ocaklari. Batakliklar dan baska. Ortada bir sey yok ,zaman hizla degisiyor Cok goterisli. Dunyada emsali olmiyan bir. Meydan Olmasi lazim , THY. Genel mudurlugu binasi gibi beton yegini olmasin lutfen ,
  • Çok fazla bir yatırım gerektiren bu projeye şu an kaynak bulmakta güçlük çekildiği haberleri çıkmaya başladı bile. 2020'de açılması planlanıyor ama şimdilik bu sanırım açıklanmadı bekleyelim yeni açıklamaları
  • 1 yıl içerisinde %25'i biten projenin, 1,5 yılda %75 nasıl bitireceksiniz..? İnşallah bitirirsiniz..
  • Asker abilerim yoksa şantiyede o işten hayır gelmez, çöpe at gitsin
  • Anadoludaki adı Atatürk olan bütün stadları yıkıp yerine garip isiöli Arena getirdiler.Tabi Atatürk Havalimanın ismini degiştirmeye cesaret edemediniz.Yık-yap-Atatürkü sil... emin olun yaptıgınız ihanet işleri en fazla sizin ömrünüz kadar yaşayabilir..
  • Devam arkadaşlar
  • Turgay mesajin alinmistir icf gibi bizide kaziklama musa kisa booylu cv zayif
  • yaptigi milyar dolarlik havuzdan bahsetmemis.. ayni havalimani turkiye cumhuriyetine yani bize bir milyar dolar daha ucuza yapilabilirsi, binali bey bunu tercih etmedi.. kendine emanet edilen guc ile kendi partisinin propagandasini yapmak icin tv kanallari ve gazetelere aktardi.. havuz medyasi dedigimiz budur..
  • Ne kadar zeki insanlar bunlar, hayran kalıyorum ben. Hiç para harcamıyor, milyarlarca doları devletimiz ve de bal tutarak kendileri kazanıyorlar, saatler, ayakkabı kutuları, yatlar, katlar. İlerde bunların kitabı yazılır, gerçek değerlerini halkımız çok daha sonra anlayacak.

Otoparkları, otelleri, AVM'leri, sosyal tesisleri ile adeta bir şehir olacak Üçüncü Havalimanı için şu ana kadar 1,8 milyar avroluk harcama yapıldı.

90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabı 2018 yılının şubat ayında hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanının şu ana kadar yüzde 25'i tamamlandı.

Dünyanın en büyük şantiyelerinden birisi olarak gösterilen havalimanı inşaatında 1500'ü beyaz yakalı olmak üzere toplam 15 bin 153 kişi çalışıyor. Personel sayısının çalışmaların en yoğun olduğu dönemde 30 bine yükselmesi bekleniyor.

3 binden fazla iş makinesinin kullanıldığı inşaatta yaz aylarının da gelmesiyle hummalı bir çalışma mevcut.

Yıl bitmeden 1 milyon 300 bin metrekarelik ana terminal binasının kaba inşaatının tamamlanması hedefleniyor.

"Havalimanında yerli ürün kullanılacak"

Havalimanı inşaatında yerli ürün kullanılmasına önem gösteriliyor. Yönetim, inşaat sürecinde ve sonrasında dezavantajlı da olsa yerli ürünleri kullanma konusunda karar almış durumda.

İç mimaride tamamen yerli ürünlerin kullanılacağı havalimanı inşaatında, yere döşenecek taştan, bankolara, çelik imalatlara, çatı çeliğine, ahşap ürünlere  ve cama kadar bütün ince iş kalemleri yerli sanayiden karşılanacak.

Hızlı tren, metro, otobüs gibi toplu taşıma alternatiflerinin sunulacağı havalimanının ilk etabında 25 bin kapasiteye yükseltilebilecek otopark bulunacak.

Günde 1500 iniş kalkışın gerçekleşeceği, toplamda 200 milyon yolcuya hizmet verebilecek ve dünya ağında 350 uçuş destinasyonuna sahip havalimanı tamamen bittiğinde 100 binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak.

Devlet, tek kuruş harcamadan 27,5 milyar avro kazanacak

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevindeyken yaptığı bir açıklamada, üstlenici konsorsiyumun, yıllık KDV dahil 1,1 milyar avro olmak üzere 25 yılda 27,5 milyar avro kira ödeyeceğini belirtmişti.

Yıldırım, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kamunun bir kaybı var mı? Yok. Yolcu garantisi verdik. Evet, 10 yıllığına 340 milyon yolcu garantisi verdik. Ama bizim Atatürk Havalimanındaki yıllık yolcuyu 10 yıl ile çarptığımız zaman bunun üzerine çıkıyor. Dolayısıyla ilk yıldan itibaren kamu hiç bir yük almadan dünyanın en büyük havalimanına sahip olacak ve üstüne 1,1 milyar avro yıllık kira parası alacak. İşte finans, işte model, işte iş… Bu örnek bir projedir, bunun gibi daha çok projemiz var." 

3. Havalimanı'na şimdiye kadar 1,8 milyar avro harcandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Sata barbara ~ 8 yıl önce
Cindeki hava alani ornek alsinlar. Cunku duyada. Atlantada daha cok insana hizmet verecek bir hava alani olacak, orda calisan. Mimarlar ve. Muhendisler tenisyenler. Bir kac meydani gezmeleri lazim. Bunu tavsiye ediyorum. Yerinde gormek baska. Cok daha iyi olur , japonlar boyle yapiyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Santa barbara ~ 8 yıl önce
Tamam. Itiraz yok gercekten. Cok kisa zamanda buyuk isler. Basardilar fakat. 3. Hava alanin. Temel atilmis gorunuyor. Baktigimiz vakit. Tepeler vadiler canyonlar. Maden ocaklari. Batakliklar dan baska. Ortada bir sey yok ,zaman hizla degisiyor Cok goterisli. Dunyada emsali olmiyan bir. Meydan Olmasi lazim , THY. Genel mudurlugu binasi gibi beton yegini olmasin lutfen ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilge ~ 8 yıl önce
Çok fazla bir yatırım gerektiren bu projeye şu an kaynak bulmakta güçlük çekildiği haberleri çıkmaya başladı bile. 2020'de açılması planlanıyor ama şimdilik bu sanırım açıklanmadı bekleyelim yeni açıklamaları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gnd ~ 8 yıl önce
1 yıl içerisinde %25'i biten projenin, 1,5 yılda %75 nasıl bitireceksiniz..? İnşallah bitirirsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak etme ~ 8 yıl önce
Akparti yapar. Millet bakar
sheep ~ 8 yıl önce
sen de oy verirsin koyun gibi. ülkede adım atacak yer kalmadığında mülteci olarak avrupaya kaçarken vay be ne havalimanı yapmışlar der kalırsın.
Mıhittin ~ 8 yıl önce
Asker abilerim yoksa şantiyede o işten hayır gelmez, çöpe at gitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.C 777 ~ 8 yıl önce
Anadoludaki adı Atatürk olan bütün stadları yıkıp yerine garip isiöli Arena getirdiler.Tabi Atatürk Havalimanın ismini degiştirmeye cesaret edemediniz.Yık-yap-Atatürkü sil... emin olun yaptıgınız ihanet işleri en fazla sizin ömrünüz kadar yaşayabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Bir şeyi de beğenin be
ek ~ 8 yıl önce
bu nasıl bir paranoyadır? en kısa zamanda iyileşmenizi temenni ediyorum.
Angara ~ 8 yıl önce
Bak 19 mayısı yıkmadılar..!!
... ~ 8 yıl önce
Komik cünku atatürk olimpiyat stadi 19 mayis samsun stadini duymamissin herhalde....hem ismi atatürk diye cürumüs stadlari kullanacagiz
Helaaalll ~ 8 yıl önce
Devam arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TT müh. ~ 8 yıl önce
Turgay mesajin alinmistir icf gibi bizide kaziklama musa kisa booylu cv zayif

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
yaptigi milyar dolarlik havuzdan bahsetmemis.. ayni havalimani turkiye cumhuriyetine yani bize bir milyar dolar daha ucuza yapilabilirsi, binali bey bunu tercih etmedi.. kendine emanet edilen guc ile kendi partisinin propagandasini yapmak icin tv kanallari ve gazetelere aktardi.. havuz medyasi dedigimiz budur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vay be ~ 8 yıl önce
Ne kadar zeki insanlar bunlar, hayran kalıyorum ben. Hiç para harcamıyor, milyarlarca doları devletimiz ve de bal tutarak kendileri kazanıyorlar, saatler, ayakkabı kutuları, yatlar, katlar. İlerde bunların kitabı yazılır, gerçek değerlerini halkımız çok daha sonra anlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ataturk ~ 8 yıl önce
Ayakkabı kutularına koyan kişiler yapıyo projeleri metrobus metro 3, havaalanı köprü marmaray tüp gecit körfez köprüsü falan filan ama siz gidin hdpkk ya yardımcı olan dokulmazlıkları için terörist cenazesine gidenleri savunun onları bahrınıza basın menderese yaptınız yapcagınızı ama uzun adamı reis i yedırmicek bu millet
Atatürk'e ~ 8 yıl önce
Ağzınıza sağlık
ztk ~ 8 yıl önce
eli kolu uzun adam icin merak etmeyin, kendi basini kendi yemege basladi..
Vedat ~ 8 yıl önce
25 yılda 3/5 liman 2/3 metro hattı da mı olmasın ? Yada biraz yok fiyatlar AB ayarında et 35 TL. Bi jeton 4 TL Bu başarı değil ...
Ggur ~ 8 yıl önce
Bebe sanirim sen gecmise bakmadin yada gecmisin bi baglantili cop mahalleleri ne cabuk unuttun hastane kuyruklaruni siz ne saniyorsunuz he bu devlet de kafaniza gore atmi kosturcakdiniz adamin umunu sikarlar. Pardon ADAM dedin siz adam deildiniz dimi ;)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000