14 Şubat 2014, Cuma 09:18:06

3. HAVALİMANINA FORMÜL BULUNDU

Hükümet, 3. Havalimanı yapımında yaşanan yeraltı su kaynaklarına ilişkin sorunları yasal düzenlemeyle aşacak.
  • 3.HAVA LİMANINA KARŞI DEĞILIM ANCAK ŞIMDI KI PLANLANAN YERE KARŞIYIM. AYRICA SABIHA GÖKÇENE PARALEL PIST VE ADAM GIBI BIR TERMINAL YAPILMASI, AYNI ZAMANDA METRO ULAŞIMIYLA KISA ZAMANDA HAVA LIMANI PROBLEMINE BÜYÜK BIR ÇÖZÜM OLACAĞINA INANIYORUM.
  • Osmanlı imparatorluğunda bile bir divan bir şeyhülislam vardı. Ama hiç bir zaman torba yasa çıkmadı. Herşey bilimsel olmalı taraf olmamalı. 50 yıl su sıkıntısı yasanmayacak, yada busene İstanbul su sıkıntısı çekmeyecek haberleri ne kadar ciddi ve bunlara kim inanır. Bunların bilimsel açıklaması var mıdır. Her şey sadece kağıt üzerindeki yeşillikmidir. yazık ki ne yazık. İstanbul çöle dönüyor ve biz buna sessiz kalıyoruz. Torunlarımız atasının düşmanı olacak bu gidişle. Torun düşmanları nesli olduk vesselam.
  • 3. Havalimani sart halihazirdaki havalimaninda kapasite artisina gitseniz bile 3 sene sonra yine ayni prob. Yuzlesmek zorunda kalacaksiniz. Bugun 3. Havalimani icin olumsuz yorum yazanlar yarinda yapilmadigi icin olumsuz yorumda bulunacaklar. Demedi demeyin
  • 76 milyon insan için havaalanı yapılacak ona bile engel çıkartıyorlar istediğinize şekilde engel çıkartın 3. havaalanı yapılacaktır o kadar, anlamıyorum insanları nedir derdiniz sıkıntınız nedir neden havaalanı yapımına karşı çıkıyorsunuz sormak lazım, 3-5 tane ağaç için değil sakın ağaçlar ölüyor diye komik bir sebep göstermeyin inanmam. gerek yurt içi gerekse yurt dışından çok fazla engel olmak isteyen var. gelişmesin türkiye buyumesin olay budur..
  • Ya bir kere de allah rızası için kanunlara saygı duyun. Hep ben yaptım oldu zihniyeti. Ve ne yazık ki bir de bunları destekleyenler var. Bakın Türkiye ne hale geldi. 50 sene geriye gittik. Sizin istediğiniz düzen iran da falan var. Neden gidip oralarda yaşamayı tercih etmiyorsunuz? Bırakın Türkiyenin yakasını da bizde çağdaş ülke kategorisine girelim..,
  • Pes birader. Olmayacak her şey için düzenleme yap yasa çıkar. Ne bu ya? Bu nasıl devlet idaresi? Yalan söylemek, hırsızlık yapmak suç değildir diye yasa yapın olsun bitsin. Yok böyle kepazelik. Yetti vallahi!
  • İşte ileri demokrasi dedikleri budur (sanırım). Ben isterim, olur. Ben padişahım. Kanuna aykırı ise kanunu değiştiririm. Bakan karşı çıkarsa bakanı değiştiririm. Meclistekiler itiraz ederse meclistekileri değiştiririm. Süper 'ileri demokrasi'.!!! Protesto etmeye kalkanı gazlarım, terorist ilan ederim. Ekiptekilerin payına düşeni aldıklarını ortaya çıkarırlarsa dış güçleri suçlarım. Nasıl olsa konuşur, bana sadık halkı uyuturum:-)
  • Bu nasıl bir saçmalıktır böyle.Çevre ile ilgili konularda bakanlar karar verecekmiş.Sanki bu konunun uzmanı bu insanlar.Her şeye rant olarak bakan,doğayı hiç düşünmeyen insanlar elbet bir gün yaptıkları hatayı anlayacaklar ama olan bize olacak.Yoksa onlar umurumda bile değil.Hepinizi Allaha havale ediyorum.
  • Sen uyumaya devam et kanal istanbul basladi.amac lozani devre disi birakmak ama senin kafan basmaz bosver canim.
  • Ya arkadaş sen git kuzey Kore'ye, daha rahat edersin, senin devrin geçti, halen anlamadın mı?

Hükümet, 3. Havalimanı yapımında yaşanan yeraltı su kaynaklarına ilişkin sorunları yasal düzenlemeyle aşacak.

5 bakandan oluşan “jeotermal kurul” havalimanı, köprü ve otoyollar üzerindeki yeraltı su kaynaklarını engeli konusunda karar verecek. Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE) ve Üretici Fiyat Endeksi(ÜFÜ) yapılmış tüm atıflar “Yurt İçi Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) adıyla yeni hesaplama yöntemine göre yapılacak

Ak Parti iktidarı dün gece geç saatlerde TBMM Başkanlığı’na bir çok kanunda değişiklik öngören kanun teklifi verdi. Teklifte, İstanbul’da yapımı süren 3. havalimanı inşaatında ortaya çıkan yeraltı su kaynakları krizine yönelik düzenleme yer alıyor. Buna göre, havalimanı, köprü ve otoyol yapımında yeraltı su kaynakları engeli ortaya çıktığında 5 bakandan oluşacak “jeotermal kurul” devreye girecek. Enerji, kalkınma, çevre, sanayi ve yatırım kararına onay veren kurumla ilgili bakandan oluşacak Jeotermal Kurul, yatırımlarda yaşanan yeraltı sularıyla ilgili sorunda “kamu yararı” kriterine göre karar verecek.

Teklifte kurulun yetkisi “Jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ve işletme faaliyetleri ile devlet ve il yolları, otoyollar, demir yolları, havaalanı, liman, baraj, enerji tesisleri, maden petrol doğalgaz işletmeleri, su isale hatları gibi kamu yararı niteliği taşıyan yatırımların birbirini engellemesi, faaliyetin yapılamaz hale gelmesi durumunda jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ve işletme faaliyetleri ve yatırımla ilgili karar kurul tarafından verilir.” şeklinde açıklandı. 

Yİ-ÜFE geliyor

Teklifle TEFE ve ÜFE hesaplamaları tarihe karışıyor. Yeni bir hesaplama yöntemine geçilerek bundan böyle piyasa hesaplamalarında Yurt İçi Fiyat Endeksi(Yİ-ÜFE) sistemi kullanılacak.

Bakana süper yetki

Teklifle, Sağlık Bakanlığı’nca kamu özel işbirliği modeliyle yaptırılan hastanelere ilişkin ihale sözleşmelerinde bakana süper yetki veriliyor. Düzenlemeye göre, bakan, zorunlu hallerde sözleşme ve ekleri üzerinde değişiklik yapabilecek. Ancak bu değişikliğin belirlenen maliyetin üzerinde bir artış getirme durumu sözkonusu olduğunda karar YPK’ya sunularak onay alınacak. (Milliyet)

3. HAVALİMANINA FORMÜL BULUNDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
3.HAVA LİMANINA KARŞI DEĞILIM ANCAK ŞIMDI KI PLANLANAN YERE KARŞIYIM. AYRICA SABIHA GÖKÇENE PARALEL PIST VE ADAM GIBI BIR TERMINAL YAPILMASI, AYNI ZAMANDA METRO ULAŞIMIYLA KISA ZAMANDA HAVA LIMANI PROBLEMINE BÜYÜK BIR ÇÖZÜM OLACAĞINA INANIYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Osmanlı imparatorluğunda bile bir divan bir şeyhülislam vardı. Ama hiç bir zaman torba yasa çıkmadı. Herşey bilimsel olmalı taraf olmamalı. 50 yıl su sıkıntısı yasanmayacak, yada busene İstanbul su sıkıntısı çekmeyecek haberleri ne kadar ciddi ve bunlara kim inanır. Bunların bilimsel açıklaması var mıdır. Her şey sadece kağıt üzerindeki yeşillikmidir. yazık ki ne yazık. İstanbul çöle dönüyor ve biz buna sessiz kalıyoruz. Torunlarımız atasının düşmanı olacak bu gidişle. Torun düşmanları nesli olduk vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
3. Havalimani sart halihazirdaki havalimaninda kapasite artisina gitseniz bile 3 sene sonra yine ayni prob. Yuzlesmek zorunda kalacaksiniz. Bugun 3. Havalimani icin olumsuz yorum yazanlar yarinda yapilmadigi icin olumsuz yorumda bulunacaklar. Demedi demeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
76 milyon insan için havaalanı yapılacak ona bile engel çıkartıyorlar istediğinize şekilde engel çıkartın 3. havaalanı yapılacaktır o kadar, anlamıyorum insanları nedir derdiniz sıkıntınız nedir neden havaalanı yapımına karşı çıkıyorsunuz sormak lazım, 3-5 tane ağaç için değil sakın ağaçlar ölüyor diye komik bir sebep göstermeyin inanmam. gerek yurt içi gerekse yurt dışından çok fazla engel olmak isteyen var. gelişmesin türkiye buyumesin olay budur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya bir kere de allah rızası için kanunlara saygı duyun. Hep ben yaptım oldu zihniyeti. Ve ne yazık ki bir de bunları destekleyenler var. Bakın Türkiye ne hale geldi. 50 sene geriye gittik. Sizin istediğiniz düzen iran da falan var. Neden gidip oralarda yaşamayı tercih etmiyorsunuz? Bırakın Türkiyenin yakasını da bizde çağdaş ülke kategorisine girelim..,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Pes birader. Olmayacak her şey için düzenleme yap yasa çıkar. Ne bu ya? Bu nasıl devlet idaresi? Yalan söylemek, hırsızlık yapmak suç değildir diye yasa yapın olsun bitsin. Yok böyle kepazelik. Yetti vallahi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte budur... ~ 10 yıl önce
İşte ileri demokrasi dedikleri budur (sanırım). Ben isterim, olur. Ben padişahım. Kanuna aykırı ise kanunu değiştiririm. Bakan karşı çıkarsa bakanı değiştiririm. Meclistekiler itiraz ederse meclistekileri değiştiririm. Süper 'ileri demokrasi'.!!! Protesto etmeye kalkanı gazlarım, terorist ilan ederim. Ekiptekilerin payına düşeni aldıklarını ortaya çıkarırlarsa dış güçleri suçlarım. Nasıl olsa konuşur, bana sadık halkı uyuturum:-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamil ~ 10 yıl önce
Bu nasıl bir saçmalıktır böyle.Çevre ile ilgili konularda bakanlar karar verecekmiş.Sanki bu konunun uzmanı bu insanlar.Her şeye rant olarak bakan,doğayı hiç düşünmeyen insanlar elbet bir gün yaptıkları hatayı anlayacaklar ama olan bize olacak.Yoksa onlar umurumda bile değil.Hepinizi Allaha havale ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Sen uyumaya devam et kanal istanbul basladi.amac lozani devre disi birakmak ama senin kafan basmaz bosver canim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Sizin gibi ileri görüşlü, tarihe bu kadar hakim, yorumlarında kullandığı cümlelerden ne kadar bilgili olduğunu gördüğümüz arkadaşlara sahip olduğumuz için ne kadar gurur duysak azdır..
izmirli ~ 10 yıl önce
Eveeet bırak onlar uyusunlar.Senin kafan nasıl olsa bizim içinde biz uyurken basar...
B-52 delisi ~ 10 yıl önce
Ya arkadaş sen git kuzey Kore'ye, daha rahat edersin, senin devrin geçti, halen anlamadın mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000