04 Ekim 2015, Pazar 08:11:28

3. Havalimanı tren hattı için ilk adım

Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek havalimanı ve Avrupa bağlantılarını sağlayacak demiryolu projesi için ilk adım atılıyor. TCDD, 3'üncü Köprü, 3'üncü Havalimanı ve Halkalı arasında yapılacak demiryolu hattının etüt ve danışmanlık ihalesine çıkıyor.
  • Ankara-İstanbul YHT nin tamamlanamaması göz önünde bulundurduğumuzda 3. köprü ve 3. havalimanına demiryolu hattının (YHT) bağlanabilmesi bir hayli zor. 7 Haziran sürecine girildiğinden buyana kurumda belirsizlik havası hakim. Çünkü TCDD yeni bir oluşum içerisine girmiş bulunuyor. Belirsizlikler ortadan kalkmadan bu yatırımlara geçilebileceğini zannetmiyorum. Fakat şunu da belirtmeden geçememem. Bir havalimanının inşaasıyla bir raylı sistemin inşaası kıyaslanamayacak derecede farklıdır. Kamulaştırma maaliyetleri ve kamulaştırmadaki bürokrasi, demiryolunda çok daha ağırdır. Hatların uzunluğu, çok farklı arazi koşulunda aynı anda mücadele etmek zordur. Köprüler, viyadükler tüneller, kar muhafazaları.... bataklıklar, kayaçlar, gevşek zeminler vs.... liste uzar da uzar. Altyapıyla birlikte işletmecilik yatırımlarını birlikte yürütmek kuruma ağır geliyor. Düşünün ki bir THY'nin havalimanı inşaasını, Lufthansanın bir Pegasusun... ve bir yandan da işletmecilik yapmasını. Hikaye uzadı :)
  • Sayın büyüklerim öcelikle YHT Avrupa yakasındaki trafigi hafifletsin ulaşımı rahatlatsın sonra 3 havalimanı na bakın ulaşım gün geçtikçe çileye dönüyor Bir otobüsün trafikte istanbuldan çıkması helede bayram zamanı bolu gerede sapagını geçmesi 10 saati buluyor. saygılar
  • o hat bitmeden halkalı sirkeci hattının bitmesi gerekmiyormu
  • Avrupaya da baglanir. Bering bogazindan. Amerikayada baglanir Boyle bir proje Uzerinde dusunuyorum.
  • IGA'nın (3. Havalimanı) 1. Fazının açılması 2018 ortalarını bulacaktır; zaten ihale şartları gereği engeç 2018 Ekim sonuna yetişmesi lazım... Bizler yıllarca önce AHL'ye, sonra ISG'ye özel arabamızla, taksiyle, otobüsle gidip geldik. AHL'ye metro gelmesi ne kadar oldu ki; oldu da elinde bavulu olan yolcuya ne kadar faydası oldu ki? IGA'ya da bildiğimiz gibi gelir gideriz. Bizde proje, planlama, koordinasyon nasılsa hak getire!... Acelemiz mi varmış!!!! :(((( Kaldı ki bu YHT'nin bir de Anadolu yakası tarafı var: 3. Köprü'ye gelecek olan YHT hattı İzmit Köseköy mevkiinden ayrılacak ve 3. Köprüye galiba yaklaşık 30-32 km'lik bir hatla bağlanacak! Ancaaaak, bu güzergahın büyük bölümü tünel içinden geçecek. Daha o tarafla ilgili bir proje etüd ihalesi bile yok; inşaatını bir kenara koyunuz!... Hangi 4 yıl; ben diyeyim 6-7; siz diyin 8-9 yıl... Geçmiş ola!... (Ve bu YHT projeleri TCDD elinde, İBB'de değil; IGA'yı inşa edenlerde hiç değil!...)
  • önce Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanını hızlı trene entegre edin ondan sonra 3.ye başlayın.
  • Banliyö hatları iki seksen yatmış durumda, tek çivi çakılmıyor. 2017 bu yüzden çok iddalı. Zaten havalimanıda iki pisten sonra aralıklı oalrak açılmaya devam edecek.
  • 2017, 29 ekim de ilk etapın açılması HAYAL. YHT bugün başlasa 4 yılda anca biter. milleti kandırıyorlar, ya da , yarım yamalak, toplu taşıma olmadan, gecekondu gibi açacaklar. önce, TOPLU ULAŞIMA BAŞLANACAKTI. o kadar kötü bir proje yönetimi ki, inanılmaz.
  • Aman hızlı tren yapmayın her seferinde felaketle sonuçlanıyor
  • Durak durum olsun

İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı ve 3. köprü ile Halkalı arasında yapılacak demiryolu hattının etüt ve danışmanlık ihalesine çıkılıyor.

Hattın güzergâhında yapılacak kamulaştırma, inşaat, güzergâh düzenlemesi ve istasyon yerleriyle ilgili arazide son düzenlemeler yapılacak. Yapımı devam eden köprü ve havalimanı projelerine erişimi sağlayacak demiryolu hattının üzerindeki tünel, viyadük ve geçiş noktalarıyla ilgili kesin çalışmalar, plan tadilatları ve harita işlemleri gerçekleştirilecek.

3'üncü Köprü'den Halkalı'ya kadar olan 62 kilometrelik projenin geçişiyle ilgili hangi arsalarda ne kadar kamulaştırma yapılacağı, hangi güzergâh üzerinden geçileceği de tespit edilecek.

700 METRELİK TÜNELE GİRİYOR
Projeye göre yüksek hızlı tren 3'üncü Köprü'den çıktıktan sonra Avrupa Yakası'nda 700 metrelik bir tünele girecek. Çevre yolundan farklı olarak kendi rotasında devam edecek olan hızlı tren, 3'üncü Havalimanı'na uğrayacak. Ardından da Odayeri civarında makasla ayrılıp, Başakşehir'e (Kayabaşı) dönerek Halkalı'ya gidecek.

Yeni Demiryolu, Halkalı'da, banliyö hatları iyileştirmesi devam eden Marmaray Projesi'ne bağlanacak. Halkalı-Kapıkule YHT Projesi ile de entegre olacak yeni tren hattı, yolcu ve yük taşımacılığında da kullanılabilecek. Davet aşamasındaki ihalede 24 Kasım'da resmi süresi dolduktan sonra nihai karar verilecek. 

3. Havalimanı tren hattı için ilk adım

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

railway ~ 9 yıl önce
Ankara-İstanbul YHT nin tamamlanamaması göz önünde bulundurduğumuzda 3. köprü ve 3. havalimanına demiryolu hattının (YHT) bağlanabilmesi bir hayli zor. 7 Haziran sürecine girildiğinden buyana kurumda belirsizlik havası hakim. Çünkü TCDD yeni bir oluşum içerisine girmiş bulunuyor. Belirsizlikler ortadan kalkmadan bu yatırımlara geçilebileceğini zannetmiyorum. Fakat şunu da belirtmeden geçememem. Bir havalimanının inşaasıyla bir raylı sistemin inşaası kıyaslanamayacak derecede farklıdır. Kamulaştırma maaliyetleri ve kamulaştırmadaki bürokrasi, demiryolunda çok daha ağırdır. Hatların uzunluğu, çok farklı arazi koşulunda aynı anda mücadele etmek zordur. Köprüler, viyadükler tüneller, kar muhafazaları.... bataklıklar, kayaçlar, gevşek zeminler vs.... liste uzar da uzar. Altyapıyla birlikte işletmecilik yatırımlarını birlikte yürütmek kuruma ağır geliyor. Düşünün ki bir THY'nin havalimanı inşaasını, Lufthansanın bir Pegasusun... ve bir yandan da işletmecilik yapmasını. Hikaye uzadı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emre K ~ 9 yıl önce
Sayın büyüklerim öcelikle YHT Avrupa yakasındaki trafigi hafifletsin ulaşımı rahatlatsın sonra 3 havalimanı na bakın ulaşım gün geçtikçe çileye dönüyor Bir otobüsün trafikte istanbuldan çıkması helede bayram zamanı bolu gerede sapagını geçmesi 10 saati buluyor. saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
o hat bitmeden halkalı sirkeci hattının bitmesi gerekmiyormu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hawaii ~ 9 yıl önce
Avrupaya da baglanir. Bering bogazindan. Amerikayada baglanir Boyle bir proje Uzerinde dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 9 yıl önce
IGA'nın (3. Havalimanı) 1. Fazının açılması 2018 ortalarını bulacaktır; zaten ihale şartları gereği engeç 2018 Ekim sonuna yetişmesi lazım... Bizler yıllarca önce AHL'ye, sonra ISG'ye özel arabamızla, taksiyle, otobüsle gidip geldik. AHL'ye metro gelmesi ne kadar oldu ki; oldu da elinde bavulu olan yolcuya ne kadar faydası oldu ki? IGA'ya da bildiğimiz gibi gelir gideriz. Bizde proje, planlama, koordinasyon nasılsa hak getire!... Acelemiz mi varmış!!!! :(((( Kaldı ki bu YHT'nin bir de Anadolu yakası tarafı var: 3. Köprü'ye gelecek olan YHT hattı İzmit Köseköy mevkiinden ayrılacak ve 3. Köprüye galiba yaklaşık 30-32 km'lik bir hatla bağlanacak! Ancaaaak, bu güzergahın büyük bölümü tünel içinden geçecek. Daha o tarafla ilgili bir proje etüd ihalesi bile yok; inşaatını bir kenara koyunuz!... Hangi 4 yıl; ben diyeyim 6-7; siz diyin 8-9 yıl... Geçmiş ola!... (Ve bu YHT projeleri TCDD elinde, İBB'de değil; IGA'yı inşa edenlerde hiç değil!...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sabiha ~ 9 yıl önce
önce Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanını hızlı trene entegre edin ondan sonra 3.ye başlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar ~ 9 yıl önce
Banliyö hatları iki seksen yatmış durumda, tek çivi çakılmıyor. 2017 bu yüzden çok iddalı. Zaten havalimanıda iki pisten sonra aralıklı oalrak açılmaya devam edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 9 yıl önce
2017, 29 ekim de ilk etapın açılması HAYAL. YHT bugün başlasa 4 yılda anca biter. milleti kandırıyorlar, ya da , yarım yamalak, toplu taşıma olmadan, gecekondu gibi açacaklar. önce, TOPLU ULAŞIMA BAŞLANACAKTI. o kadar kötü bir proje yönetimi ki, inanılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman ~ 9 yıl önce
Aman hızlı tren yapmayın her seferinde felaketle sonuçlanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilk durak ~ 9 yıl önce
Durak durum olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000