14 Ocak 2016, Perşembe 08:04:24

3. havalimanı iştah kabartıyor

Dericiler gözünü 3.Havalimanı’na dikti. Sektör, Zetinburnu, İkitelli ve Merter’deki sıkışmış durumdan kurtularak 3. Havalimanı etrafında yeni bir deri kompleksi ile dünyaya açılmak istiyor. Dericilerin yeni hedef pazarları ABD, Çin, Japonya.
  • Turistlere tabaklanmış deri satmak istiyorlar herhalde. Haberden onu anladım :)
  • Şenocak şunu diyor ;Yeni havalimanı ile yeni lokasyonlar oluşacak, mamul dericiler olarak bu şansı yakalayacak lokasyonlar için devletin kanatları altında buralara taşınmak için aksiyon alalım ve 3. havalimanını da bu bu cümlenin içinde geçirerek nemalanabilirmiyiz ! Oysa organize deri sanayi bölgesi Tuzlaya taşınırken deri mamulcüleri olarak SAW etrafında konuşlanacak hamleyi yapmadılar !Dericiler tuzlaya taşınırken mamulcüler merter ve zeytinburnu bölgesinde kalmayı tercih ettiler .
  • irem derici konser mi verecekmiş??
  • Evet kurun kurun... Fareler havalimanına akın etsin
  • Haberi yapan da boş Haber de boş.
  • Mantık bana saçma geldi.Dünyada havaalanının yanına kurulup sırf bu yüzden ihracat rekorları kıran bi kuruluş hiç duymadım.Ya da havaalanına uzak olduğu için ihracat yapamayan bir kuruluş.Sen malını kaliteli yap,düzgün pazarla fabrikan Mars'ta olsa gelip alırlar.
  • eskiden zeytinburnundan geçerken ve şimdi tuzladaki dericiler sitesine yaklaşırken dahi pis koku insanı kilitliyor. 3.havalimanının hemen yanına kursunlar havalimanına millet maske ile gelir hemde gaz maskesi.

Türkiye'nin önemli ihracat üretimine sahip olduğu deri sektörü gözünü 3.Havalimanı ve çevresine dikti. Zeyinburnu, İkitelli gibi bölgelerde sıkıştığı yerden kurtularak dünyaya açılmak isteyen deri sektörünün oyuncuları ilk etapta 100 milyon yolcu taşıyacak 3. havalimanını hedef seçti. Rusya sonrası alternatif pazar araştırmasına başlayan sektör Amerika, Japonya, Çin gibi pazarlara girmek için yeni stratejiler oluşturmaya başladı. Bu kapsamda dünyaya açılmak isteyen sektörün oyuncuları İstanbul'u dünyada önemli bir hub haline getirecek 3. Havalimanı'nın içinde veya yakınında olmak için çalışmalara başladı.

İSTANBUL'A DERİ KÖYÜ

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracat Birliği yer için resmi olarak Kalkınma Bakanlığı'ndan istekte bulundu. Yer tahsisinin ardından sektörün tüm oyuncularının içinde olacağı bir yapılanmaya gidilecek. Tüm deri sektörünü buluşturacak deri köyü veya büyük deri kompleksi benzeri yapılanmada üretciden mağazalra, tedarikçilerden alışveriş merkezlerine kadar birçok sektör oyuncusu bir araya getirilecek. İstanbul Deri ve deri Mamullleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak basın mensupları ile biraraya gelerek sektörün 2015 değerlendirmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şenocak sektörün dünyaya açılması için İstanbul'da sıkıştığı bölgelerden kurtulması gerektiğini söyledi.

HERŞEYİ RUSYA'YA GÖRE YAPMIŞIZ

Sektörün daha kurumsallaşmak ve fiziki şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Şenocak “Bütün deride herşeyimizi Rusya'ya göre belirlemişiz. Diyoruz ki biraz daha şehrin dışına çıkalım. Sektörümüzün daha komplike bir tesis kurması gerekiyor. Buraya bir japon bir Amerikalı geldiğinde daha farklı bakış açısıyla bakar. İmaj güven veri” dedi. Yeni havalimanı ve çevresini istediklerini belirten Şenocak Kalkınma Bakanlığı'ndan bu konuda talepte bulunduklarını kaydetti. Şenocak “Yeni pazarlara daha kaliteli ve istikrarlı ürünler yapalım istiyoruz. İkitelli, Merter, Zeytinburnu'nda sıkışıp kalmışsız. Buralarda rant yükselmiş; pahalı kiralar var. Tabii bunun üretime yansıması olumsuz. Hem sağlıksız hem bağımlı bir durum var. Gelen alıcının imajına da hitap etmiyor” dedi.

Yeni hedef Çin, ABD ve Japonya

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak Rusya etkisinin çok abartılmaması gerektiğini söyledi. Ayakkabı sektöründe Rusya liderliğini Irak'a bıraktığını açıklayan Şenocak saraciyede ise en büyük pazarın İtalya olduğunu kaydetti. Rusya sonrası yeni hedef bölgeleri üzerinde çalıştıklarını belirten Şenoacak “Hedef gelirleri petrol ve doğalgaza bağlı olmayan ülkeler. En büyük hedef ise Amerika Şikago Las Vegas. Diğer önemli bir pazar Afrika” dedi. Çin'in iç piyasasını canlandırmak için vergileri düşürmeye başlayacağı ile iligli gelişmeler olduğunu belirten Şenoacak belli vergileri düşürme çalışması var. Bunun içinde deri ürünleri de var. Bizim ordaki ürünlerini farklı gözle bakılan ve tutulan marka değeri olan ürünler" dedi.

Rusya pazarı yüzde 50 daraldı

Rusya pazarındaki son duruma değinen Şenocak, “Ocak - Aralık 2015 döneminde Rusya'ya ihracatımız nerdeyse yüzde 50 düşerek, 235 milyon dolara geriledi” dedi. Rusya'daki olumsuz tablonunsadece son dönemdeki siyasi sorunlardan kaynaklanmadığını belirten Şenocak “2013 yılından itibaren dünyadaki parasal daralmadan petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı Rusya'da bir gelir kaybı oldu. Bu nedenle Rusya pazarında sektörümüz ürünlerinde ciddi bir talep daralması yaşandı" dedi.

3. havalimanı iştah kabartıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

tabakhane ~ 8 yıl önce
Turistlere tabaklanmış deri satmak istiyorlar herhalde. Haberden onu anladım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 8 yıl önce
Şenocak şunu diyor ;Yeni havalimanı ile yeni lokasyonlar oluşacak, mamul dericiler olarak bu şansı yakalayacak lokasyonlar için devletin kanatları altında buralara taşınmak için aksiyon alalım ve 3. havalimanını da bu bu cümlenin içinde geçirerek nemalanabilirmiyiz ! Oysa organize deri sanayi bölgesi Tuzlaya taşınırken deri mamulcüleri olarak SAW etrafında konuşlanacak hamleyi yapmadılar !Dericiler tuzlaya taşınırken mamulcüler merter ve zeytinburnu bölgesinde kalmayı tercih ettiler .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
irem derici ~ 8 yıl önce
irem derici konser mi verecekmiş??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski derici ~ 8 yıl önce
Evet kurun kurun... Fareler havalimanına akın etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mrn ~ 8 yıl önce
Haberi yapan da boş Haber de boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MIGHTY ~ 8 yıl önce
Mantık bana saçma geldi.Dünyada havaalanının yanına kurulup sırf bu yüzden ihracat rekorları kıran bi kuruluş hiç duymadım.Ya da havaalanına uzak olduğu için ihracat yapamayan bir kuruluş.Sen malını kaliteli yap,düzgün pazarla fabrikan Mars'ta olsa gelip alırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koku ne olacak ~ 8 yıl önce
eskiden zeytinburnundan geçerken ve şimdi tuzladaki dericiler sitesine yaklaşırken dahi pis koku insanı kilitliyor. 3.havalimanının hemen yanına kursunlar havalimanına millet maske ile gelir hemde gaz maskesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beğenmeyen ? ~ 8 yıl önce
hangi deri firması sahibi acaba ? deri firmalarını izole bölgelere kurulması lazım çünkü hem pis koku hemde ticaret için canlı hayvanların derisi yüzünden ölmelerine neden oldukları için.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000