12 Nisan 2016, Salı 15:08:35

3. Havalimanı için yerli malzeme talebi

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, yapımı devam eden 3. havalimanında Afyonkarahisar mermerinin kullanılması gerektiğini belirtti.
  • ne paranizi alabilirsiniz ne de mermerinizi geri :) akilli olun afyonlu arkadaslar :)
  • en az kullanılan malzeme kadar mimaride önemli diyarbakırada güzel büyük bi havalimanı yapıldı ama kişilği yok maalesef aynı mevzu stadyumlarda var
  • Bu nasil hava alani calisiyoruz Calisiyoruz her taraf Her taraf dag tepe Hic bir tarafi Duzelmedi. Bence once Her taraf dum duz ova olacak. Ondan sonra. Insata baslanir ,
  • Binanin icinde kullanilacak mermerin seciminin Orman ve Su Isleri Bakani ile ilgisi ne?
  • Masoncum napıyor masoncum:)
  • Çin mermeri kullanılıyor. İslanınca renk değiştiriyor. Herkes biliyor. Bu firma yakışanı yapar.
  • Gidin Dolmabahçe Sarayına banyolarda berbat desenli hollanda yapımı fayansların kullanıldığını ve Osmanlı İmp.nun çökme yıllarında paraların yurt dışına ödendiğine göre şimdi de mermer cenneti olan ülkemiz yurt dışına ihraç ederken inşallah Afyon mermeri ile kaplanır havaalanının yüzeyleri.Bu mermerin tanıtımına çok faydası olur.Umarım yurtdışına döviz ödenmez.
  • ya olm siz ne içip bu kafaları yaşıyorsunuz? denediğim hiçbir madde bu kafayı vermedi valla.

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, yapımı devam eden 3. havalimanında Afyonkarahisar mermerinin kullanılması gerektiğini belirtti.

Şehitoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da yapımı devam eden havalimanının, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacağına dikkati çekti.

Bu havalimanının ihracatçılar için dünyaya açılan bir kapı olacağını ifade eden Şehitoğlu, şunları kaydetti:

"Dünyadaki birçok havaalanı, yerli malzeme kullanılarak yapıldı. Türkiye'nin önemli yapıları inşa edilirken de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekir. 3.havalimanı inşaatında yerli mermer ve doğaltaşların kullanılması için bir takım çalışmaların yapılmasını talep ederek, projeye ilişkin yaptığımız çalışmayı yetkililerle paylaştık. Orman ve Su İşleri Bakanı sayın Veysel Eroğlu başta olmak üzere ilgili kişilere bu çalışmamızı detaylarıyla gönderdik."

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu'nun, bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a arz ederek projenin hayata geçmesi için ilk adımın atılmasını sağladığını belirten Şehitoğlu, yapılan bir dizi görüşme ve toplantının ardından 3. havalimanı inşaatı yönetimine mermer sunumları yapılacak tarihin netleştiğini bildirdi.

Şehitoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Görüldüğü gibi sektör için birlikte hareket edildiğinde ulaşılamayacak hedef yok. Tüm dünyanın gözü böyle bir projenin üzerindeyken yerli sanayinin dikkatini çekmemek olmazdı. Bir adım atıldı, bir öneri ciddiyetle ele alındı ve ilgililerle görüşüldü. Bu öneri somutlaştı. Sektörümüzün değerli temsilcileri bu sunumu, kendi firmalarına ait numune örneklerini 6 Mayıs tarihine kadar hazır etmelidir. Yapımı devam eden 3. havalimanında Afyonkarahisar'ın mermeri kullanılmalıdır."

3. Havalimanı için yerli malzeme talebi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

akilli olun ~ 8 yıl önce
ne paranizi alabilirsiniz ne de mermerinizi geri :) akilli olun afyonlu arkadaslar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ak ~ 8 yıl önce
en az kullanılan malzeme kadar mimaride önemli diyarbakırada güzel büyük bi havalimanı yapıldı ama kişilği yok maalesef aynı mevzu stadyumlarda var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huston. Santa barbara ~ 8 yıl önce
Bu nasil hava alani calisiyoruz Calisiyoruz her taraf Her taraf dag tepe Hic bir tarafi Duzelmedi. Bence once Her taraf dum duz ova olacak. Ondan sonra. Insata baslanir ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne ilgi? ~ 8 yıl önce
Binanin icinde kullanilacak mermerin seciminin Orman ve Su Isleri Bakani ile ilgisi ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mason ~ 8 yıl önce
Masoncum napıyor masoncum:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklı ~ 8 yıl önce
Çin mermeri kullanılıyor. İslanınca renk değiştiriyor. Herkes biliyor. Bu firma yakışanı yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 8 yıl önce
Gidin Dolmabahçe Sarayına banyolarda berbat desenli hollanda yapımı fayansların kullanıldığını ve Osmanlı İmp.nun çökme yıllarında paraların yurt dışına ödendiğine göre şimdi de mermer cenneti olan ülkemiz yurt dışına ihraç ederken inşallah Afyon mermeri ile kaplanır havaalanının yüzeyleri.Bu mermerin tanıtımına çok faydası olur.Umarım yurtdışına döviz ödenmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
qweqweqewqe ~ 8 yıl önce
ya olm siz ne içip bu kafaları yaşıyorsunuz? denediğim hiçbir madde bu kafayı vermedi valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadii ~ 8 yıl önce
Bunlaftan ötesine geçemeyen bir tip olmandan dolayı kafanın almadığı her konuya aynı yorumu yapan tipler sürüsünün bir üyesi olmandan yola çıkarak. YAHU Bİ SUS ALLAHAŞKINA. Bunun eleştirecek nesi var. Ayık gez biraz ayık. Herkesin bir şey içtiğini sandığına göre sürekli bi şey içip gezen sen olmalısın.
hap var cigara var ~ 8 yıl önce
hadi lililili kardeş, senin benimle zorun ne?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000