18 Ekim 2013, Cuma 12:12:58

3. HAVALİMANI İÇİN FİNANSAL ZORLUK İDDİASI

Financial Times’ta bugün yayınlanan bir haberde Türkiye’de, 3. havalimanının da aralarında olduğu büyük altyapı projelerinin karşı karşıya olduğu finansal zorluklara dikkat çekildi...
  • Altından kalkabilecek havalimanı işletmeciliği tecrübesine sahip değiller. Mevcut işletilenlere bakarsanız açık ortadadır. Dolayısıyla yol yakınken,kaldi ki finansı sağlamaları mümkün değil, çekilseler iyi olur.
  • Bazi korler var icimizde. Ingiltere'de yasiyorum ve acikca soyleyeyim buranin umurunda degiliz. Adamlar bizden bin kat zengin. Gelelim porocelere. Kanal porocenizde havalimani porocenizde tam bir sacmalik. Ulkenin haritasini degistirecek derecede hafriyat ve muhendislikten bahsediyoruz. Bu isler borcla yapilacak. Peki karsiliginda ne getirecek? Ulen zaten bogaz var adam Montro antlasmasiyla gecis hakkini almis. Velevki gecemedi, cokta tin der herif.
  • şakirts detected
  • Türkiye Ekonomisini cökkertelim diyem kiisin yayin yaptigi ajansin haberi yani BBC Türkce hic sasirmadim böyle habere ins kanal istnabul 3 havalimani ve köprü yapilip halka hizmete sunulacak
  • İşine gelmiyor tabii hazretlerin. Ama artık çok geç. Tavşan bu sefer tepeyi çoktan aştı.
  • Thk da aylardır çift motor bekleniyor. Neden halen getirilmedi bu uçak? Eğitim devam ettirlemiyor. Thk nın tüm mali kaynakları Üniversiteye aktarıldı. Rektör, Genel başkandan daha güçlü konumda
  • Ne yapacaklarini sasirdilar sanirsam psikolojik baski yapmaya calisiyorlar gezide isler umduklari gibi gitmedi birde bunu deneyelim dediler galiba .Tabi turkiye sizin gibi milleti somurmuyor ne yapsin artik milletin uzerinden elinizi cekinde millette kalkinsiz sizinde sonunuzu goruruz goruruz umarim...
  • 3. havalimanı, 3. Boğaziçi köprüsü, kanal İstanbul gibi gerek istanbulu gerekse türkiyeyi ekonomik ve turizm yönünden çok yükseklere çıkaracak projeleri gerek türkiyede gerekse yurt dışından çok engelleyen, karşı çıkanlar olacaktır bu böyledir. bu ihaleyi alamayan türkiyenin en büyük holdingide karşı çıkmaktadır..maalesef kendi içimizdeki düşmanlar çok ilginçtir nedense memleketin gelişmesi, refah seviyesinin yükselmesine sebep olacak projelere sırf çevre elden gidiyor gibi mantıksız, gerçeğe dayanmayan sebeplerden dolayı gösteri yapanlar ve karşı çıkanlara vay hallerine demek lazım..
  • Üçüncü Havalimanında 5 ortaklıkla bu iş yürümez bence ortaklıktan çekilen olur.
  • Bunlar gecmiste dunyayi somurmeye alismislar ingilizlerin dunyada isgal etmedikleri 22 ulke kalmis, tilki suratlar o gunler gecmiste kaldiiiiiiiii.biyerlerinizi yirtsanizda gecmiste savasarak birbirinizi yok edemediniz keske etseydiniz, alman dostlarinizi(menfaat dostu) yaniniza alsanizda bu ise engel olamayacaksiniz.3.Havaalanida ,koprude kanalda yapilacak.gecmiste bizim halkimiza neler yaptiniz bunlari unutmadik.unutmayacagizda!!!!!!!

Daniel Dombey’in imzasını taşıyan haberde, finansal belirsizliklerin Türkiye’deki büyük altyapı projelerini tehdit ettiği belirtiliyor.

BBC Türkçe servisinin derlediği haberde ilk olarak dünyanın en büyük havalimanı olacağı söylenen yeni İstanbul havalimanıyla ilgili projenin büyüklüğüne dikkat çekiliyor.

Ancak bununla beraber yeni havaalanı projesiyle ilgili finansal belirsizlikler nedeniyle Atatürk havaalanının kapasitesinin genişletilmesi için çalışmalara başlandığı aktarılıyor.

Gazete bu durumun, ülkenin çok büyük altyapı projelerinin ertelenmesi veya ölçeklerinin düşürülmesi ihtimalini gösteren son işaret olduğunu söylüyor.

Haberde ülkedeki diğer büyük altyapı projelerinin de sorunlarla karşı karşıya olduğu da belirtiliyor.

Çevre konusundaki kaygılar etrafında ülkenin ilk nükleer santralinin açılışının en az bir yıl ertelenmesinin olası göründüğünü belirten gazete, iş çevrelerinden Kanal İstanbul projesine yönelik ilginin de az olduğunu aktarıyor.

'Altyapı projeleriyle ilgili komplo teorileri'

Gazete yeni havaalanı projesinin, proje için yeteri kadar uluslararası fonun bulunmaması nedeniyle de karmaşık bir görüntü verdiğini söylüyor.

İstanbul’daki Chadbourne & Parke hukuk firmasından Ayşe Yüksel gazeteye şöyle konuşmuş: “Üçüncü havaalanı için saat işliyor ve hala yeri bile halledilmiş değil.”

Yüksel, havaalanı ihalesini alan beş şirketin oluşturduğu konsorsiyumun, yatırımın ilk aşamasında 1 milyar Euro harcaması gerektiğini, Türk bankalarının bununla ilgili krediyi ancak uluslararası yardımla verebileceğini söylüyor.

Gazete Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, bazı bankaların çevre gibi bazı konuları bahane ederek kredi vermekten kaçındığını açıkladığını da yazmış. (T24)

3. HAVALİMANI İÇİN FİNANSAL ZORLUK İDDİASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Altından kalkabilecek havalimanı işletmeciliği tecrübesine sahip değiller. Mevcut işletilenlere bakarsanız açık ortadadır. Dolayısıyla yol yakınken,kaldi ki finansı sağlamaları mümkün değil, çekilseler iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ingiltere ~ 11 yıl önce
Bazi korler var icimizde. Ingiltere'de yasiyorum ve acikca soyleyeyim buranin umurunda degiliz. Adamlar bizden bin kat zengin. Gelelim porocelere. Kanal porocenizde havalimani porocenizde tam bir sacmalik. Ulkenin haritasini degistirecek derecede hafriyat ve muhendislikten bahsediyoruz. Bu isler borcla yapilacak. Peki karsiliginda ne getirecek? Ulen zaten bogaz var adam Montro antlasmasiyla gecis hakkini almis. Velevki gecemedi, cokta tin der herif.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hep beraber burdayiz ~ 11 yıl önce
şakirts detected

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Türkiye Ekonomisini cökkertelim diyem kiisin yayin yaptigi ajansin haberi yani BBC Türkce hic sasirmadim böyle habere ins kanal istnabul 3 havalimani ve köprü yapilip halka hizmete sunulacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
İşine gelmiyor tabii hazretlerin. Ama artık çok geç. Tavşan bu sefer tepeyi çoktan aştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 11 yıl önce
Thk da aylardır çift motor bekleniyor. Neden halen getirilmedi bu uçak? Eğitim devam ettirlemiyor. Thk nın tüm mali kaynakları Üniversiteye aktarıldı. Rektör, Genel başkandan daha güçlü konumda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sevim ~ 11 yıl önce
Ne yapacaklarini sasirdilar sanirsam psikolojik baski yapmaya calisiyorlar gezide isler umduklari gibi gitmedi birde bunu deneyelim dediler galiba .Tabi turkiye sizin gibi milleti somurmuyor ne yapsin artik milletin uzerinden elinizi cekinde millette kalkinsiz sizinde sonunuzu goruruz goruruz umarim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
3. havalimanı, 3. Boğaziçi köprüsü, kanal İstanbul gibi gerek istanbulu gerekse türkiyeyi ekonomik ve turizm yönünden çok yükseklere çıkaracak projeleri gerek türkiyede gerekse yurt dışından çok engelleyen, karşı çıkanlar olacaktır bu böyledir. bu ihaleyi alamayan türkiyenin en büyük holdingide karşı çıkmaktadır..maalesef kendi içimizdeki düşmanlar çok ilginçtir nedense memleketin gelişmesi, refah seviyesinin yükselmesine sebep olacak projelere sırf çevre elden gidiyor gibi mantıksız, gerçeğe dayanmayan sebeplerden dolayı gösteri yapanlar ve karşı çıkanlara vay hallerine demek lazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 11 yıl önce
Üçüncü Havalimanında 5 ortaklıkla bu iş yürümez bence ortaklıktan çekilen olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thornen ~ 11 yıl önce
Bunlar gecmiste dunyayi somurmeye alismislar ingilizlerin dunyada isgal etmedikleri 22 ulke kalmis, tilki suratlar o gunler gecmiste kaldiiiiiiiii.biyerlerinizi yirtsanizda gecmiste savasarak birbirinizi yok edemediniz keske etseydiniz, alman dostlarinizi(menfaat dostu) yaniniza alsanizda bu ise engel olamayacaksiniz.3.Havaalanida ,koprude kanalda yapilacak.gecmiste bizim halkimiza neler yaptiniz bunlari unutmadik.unutmayacagizda!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000