16 Şubat 2014, Pazar 09:21:18

'3. HAVALİMANI İÇİN DEVLETTEN KURUŞ ÇIKMAYACAK'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; '3. havalimanı için 42 milyar dolar harcanacak, devletin cebinden kuruş çıkmayacak' dedi.
  • İçine etmediği bir bu kaldıydı. Yola devam
  • bu sözleşmede de, köprü ihalesinde olduğu gibi devletin bir taahhüdü mutlaka vardır. o ne ise açıklanmıyor. köprü ihalşesinde bunun gün bazında 135ooo araç olduğu taahhüdüne girilmiş ve hiç araç geçmezse gün olarak devletin 480ooo $ ödemesi olacaktır. araç sayısına göre bu oran değişecektir. havalimanında bu nedir, elbette buna benzer hükümler var o ihalede ama ne olduğu bilinmiyor. yoksa adamlar neden alsınlar bu ihaleyi ki.
  • havalimanın sözleşmesi kdv dahil 28 milyar euro'dur. son kur değişiklikleri ile bu 30 milyar falandır. ihale alan şirketlerin öz sermaye değeri ihale bedelinin %20 sidir. kalan hazine garantili yani devletin garanti verdiği, yani hem kaynak bulunması hem de geri konusunda devletin kefil olduğu da %80 dir. yani devlet araziyi de veriyor, parayı da buluyor, ama kendisi yapamıyor. ayrıca bu tür ihalelerde hazine garantisi verilmesi de yasaya aykırıdır. o yüzden baştan bu ihale yasal değildir. ikincisi bu konuşulan CED raporu sonucu durdurma kararıdır. bir tanesi de ihaleyi aşanların yasalara göre kanuni olarak herhangi bir suçtan hakkında devam eden veya sonuçlanmış bir dava olmaması gerekmektedir. bu firmalardan birisinin hakkında bilinen bir davası devam etmektedir. (mavi akım projesi) yani herşeyi yapan devlet dolayısı ile milletin vergisi olacak, kazanan bu şirketler olacaktır. bu nedenle o meşhur havuza milyar dolarlar atılmıştır.
  • Az konuşmak iyidir ..
  • bu beyefendiler yaptıkları konuşmalarda o çok savunduğunuz milli iradenin sahibi millete ağız dolusu küfür ederken bunu görmezden gelerek o görüşmedeki kirli ilişkiyi aklamaya çalışmanız tek kelimeyle "manidar"dır. aynı zamanda havalimanı ihalesindeki söz konusu kişiler olduğu için buradaki gerçek ilişkinin taraflarıdır ve siz bunları savunurken, milli iradenin taraflarından birisi olarak sizleri kınıyorum. ben isterdim ki, bazı konulardaki duyarlılığınızı bu konuda gösterin... ben kendime küfür ettirmem, sizleri bilmem. o iradenin gerçek sahipleri bunun hesabını sorar, göreceksiniz.
  • Biri çıkıp da diyememiş mi hocam her şey para mı diye? Şu an İstanbul susuzluktan kırılıyorken sen su havzalarını kurutuyorsun, ekolojik dengeyi bozuyorsun, ormanları talan edip, yakıp yıkıyorsun. Bana ağaçları taşıyoruz demeyin, çünkü sen o bütünlüğü bozduktan sonra hiçbir anlamı yok! Hem nereye taşıyorsun, İstanbul'da ağaca yer mi kaldı? Peki, 20 değil 5 veya 10 yıl sonra ne olacak? Susuzluk, salgın hastalıklar baş gösterecek. bu problemlerin devlete, vatandaşa maaliyeti ne olacak? Hiç düşünmüyorsunuz değil mi? Bu kadarı İstanbul'a, İstanbullu'ya haksızlık. Bunun taraftarı olanlar, çok pişman olacaksınız çok! Orman arazilerini, bütünlüğü bozup satışa açacaklar sonra imara açıp rant sağlayacaklar olan da halka olacak. Buna inanmayanlar kendine şunu sorsun: başka yer mi yoktu? Devletin attığı her yanlış adımdan vatandaş yara alır, maliyet onun cebinden çıkarılır. O yüzden sorgulayıcı olun. Yazık ki ne yazık.
  • Laf fazlalığı.
  • hadi devletten para çıkmayacak 20 yıl ( göz açıp kapayıncaya kadar çabuk geçer ) sonra devlete ! iade edilecek. Atatürk HL da devletin ise işleticilerin adı niye hala geçiyor. Yoksa AHL özel , istisnai bir durum mu ? 3. HL da 20 yıl sonra istisnai olmasın !
  • Bakiyorumda herkes makro ekonomist kesilmis veriyor veristiriyor ne zaman kazanir bu ulke herkesin herseyi bilmedigi zaman
  • Yüzüne gözüne bulaştırdakları herşeyi paralel devlet yapıyor. Nasıl iş bu ? 10 yıldır iktidarda değil misiniz ? Neden müsaade ettiniz bu yapıya ? Biri de tuz kuyruklarını unutmadık demiş. Şimdi de tuz var ama para yok. O zamanlar paramız vardı. Ve de en önemlisi dünyada saygın ve itibarlı bir devlettik. Yolsuzluklarla anılan değil.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Üçüncü havalimanı için 42 milyar dolar harcanacak oraya. Devletin cebinden para çıkmayacak. 20 yıl işletecekler, 20 yıl sonra devlete teslim edecekler. Olay bu. Bu ihaleyi alanları ne yaptılar? Bunları içeri almak istediler. Kim? O paralel yapı" dedi.

Üçüncü havalimanı... 42 milyar dolar harcanacak oraya. Devletin cebinden para çıkmayacak. 20 yıl işletecekler, 20 yıl sonra devlete teslim edecekler. Olay bu. Bu ihaleyi alanları ne yaptılar? Bunları içeri almak istediler. Kim? O paralel yapı. O paralel devlet inşa etmek isteyenler. Onun için ben halkımın bu noktadaki birliğini, beraberliğini, dirliğini çok iyi biliyorum ve size inanıyorum. Bu ara çıkmış şunu söylüyor: 'Bu ülkede yargı bitti, hukuk bitti.' Üçüncü havalimanını yapanlar, Fatih Belediye Başkanı, dün o heyette, 17 Aralık dalgasında içeri alınanlar veya onları içeri alanlar, o düzmece senaryoyu hazırlayanlar... Orada hukuk vardı öyle mi? Orada hukuk vardı diyenler şimdi niye aynı şekilde hukuk vardı diyemiyorlar? Hukuk şimdi tecelli etti diye mi rahatsız oldular? Bu ülkede, profesör olduğunu zanneden birileri, işte bu paralel yapının yandaşı veya yönetimindeki, bakıyorsunuz gazetede veya diğer gazetelerle birlikte, düşünebiliyor musunuz, Ak Parti'yi ki şu anda 318 milletvekili olan Ak Parti'nin kapatılmasına dair haberler, yazılar yazıyor. Sizin nereniz demokrat? Sizin halkın iradesine zerre kadar saygınız yok. Biz, sizin yazılarınızla gelmedik. Biz milletimin iradesiyle geldik, milletimin iradesiyle gideriz."

Üçüncü havalimanını inşa edenlerin buraya 42 milyar dolar harcayacağını kaydeden Erdoğan, "Her türlü oyun oynanıyor. Yok yürütmeyi durdurma kararı, yok bilmem orayı alanlar nasıl aldı, yok bilmem şuraya nasıl girdi... Her türlü oyun, her türlü tezgah. Yani, ikili bakıyorsunuz, alışveriş yapıyorlar değil mi? Ona da bir kılıf uydurmak. Bir medya grubunu oradaki girişimcilerden bir tanesi almaya çalışıyor ve oradaki haklarını, hisselerini devrediyor, satıyor... 'Sen nasıl bunu alırsın?' Sana ne? Alır. Bunun devletle ne alakası var? İki ayrı grubun böyle bir alışveriş yapması bile onları rahatsız etti. Niye rahatsız etti? Çünkü kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor da onun için" diye konuştu.

'3. HAVALİMANI İÇİN DEVLETTEN KURUŞ ÇIKMAYACAK'

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İçine etmediği bir bu kaldıydı. Yola devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
bu sözleşmede de, köprü ihalesinde olduğu gibi devletin bir taahhüdü mutlaka vardır. o ne ise açıklanmıyor. köprü ihalşesinde bunun gün bazında 135ooo araç olduğu taahhüdüne girilmiş ve hiç araç geçmezse gün olarak devletin 480ooo $ ödemesi olacaktır. araç sayısına göre bu oran değişecektir. havalimanında bu nedir, elbette buna benzer hükümler var o ihalede ama ne olduğu bilinmiyor. yoksa adamlar neden alsınlar bu ihaleyi ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgi. ~ 10 yıl önce
havalimanın sözleşmesi kdv dahil 28 milyar euro'dur. son kur değişiklikleri ile bu 30 milyar falandır. ihale alan şirketlerin öz sermaye değeri ihale bedelinin %20 sidir. kalan hazine garantili yani devletin garanti verdiği, yani hem kaynak bulunması hem de geri konusunda devletin kefil olduğu da %80 dir. yani devlet araziyi de veriyor, parayı da buluyor, ama kendisi yapamıyor. ayrıca bu tür ihalelerde hazine garantisi verilmesi de yasaya aykırıdır. o yüzden baştan bu ihale yasal değildir. ikincisi bu konuşulan CED raporu sonucu durdurma kararıdır. bir tanesi de ihaleyi aşanların yasalara göre kanuni olarak herhangi bir suçtan hakkında devam eden veya sonuçlanmış bir dava olmaması gerekmektedir. bu firmalardan birisinin hakkında bilinen bir davası devam etmektedir. (mavi akım projesi) yani herşeyi yapan devlet dolayısı ile milletin vergisi olacak, kazanan bu şirketler olacaktır. bu nedenle o meşhur havuza milyar dolarlar atılmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Az konuşmak iyidir ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
küfür ~ 10 yıl önce
bu beyefendiler yaptıkları konuşmalarda o çok savunduğunuz milli iradenin sahibi millete ağız dolusu küfür ederken bunu görmezden gelerek o görüşmedeki kirli ilişkiyi aklamaya çalışmanız tek kelimeyle "manidar"dır. aynı zamanda havalimanı ihalesindeki söz konusu kişiler olduğu için buradaki gerçek ilişkinin taraflarıdır ve siz bunları savunurken, milli iradenin taraflarından birisi olarak sizleri kınıyorum. ben isterdim ki, bazı konulardaki duyarlılığınızı bu konuda gösterin... ben kendime küfür ettirmem, sizleri bilmem. o iradenin gerçek sahipleri bunun hesabını sorar, göreceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
her şey para mı ~ 10 yıl önce
Biri çıkıp da diyememiş mi hocam her şey para mı diye? Şu an İstanbul susuzluktan kırılıyorken sen su havzalarını kurutuyorsun, ekolojik dengeyi bozuyorsun, ormanları talan edip, yakıp yıkıyorsun. Bana ağaçları taşıyoruz demeyin, çünkü sen o bütünlüğü bozduktan sonra hiçbir anlamı yok! Hem nereye taşıyorsun, İstanbul'da ağaca yer mi kaldı? Peki, 20 değil 5 veya 10 yıl sonra ne olacak? Susuzluk, salgın hastalıklar baş gösterecek. bu problemlerin devlete, vatandaşa maaliyeti ne olacak? Hiç düşünmüyorsunuz değil mi? Bu kadarı İstanbul'a, İstanbullu'ya haksızlık. Bunun taraftarı olanlar, çok pişman olacaksınız çok! Orman arazilerini, bütünlüğü bozup satışa açacaklar sonra imara açıp rant sağlayacaklar olan da halka olacak. Buna inanmayanlar kendine şunu sorsun: başka yer mi yoktu? Devletin attığı her yanlış adımdan vatandaş yara alır, maliyet onun cebinden çıkarılır. O yüzden sorgulayıcı olun. Yazık ki ne yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Laf fazlalığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahl ? ~ 10 yıl önce
hadi devletten para çıkmayacak 20 yıl ( göz açıp kapayıncaya kadar çabuk geçer ) sonra devlete ! iade edilecek. Atatürk HL da devletin ise işleticilerin adı niye hala geçiyor. Yoksa AHL özel , istisnai bir durum mu ? 3. HL da 20 yıl sonra istisnai olmasın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bakiyorumda herkes makro ekonomist kesilmis veriyor veristiriyor ne zaman kazanir bu ulke herkesin herseyi bilmedigi zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bulaşık ~ 10 yıl önce
Yüzüne gözüne bulaştırdakları herşeyi paralel devlet yapıyor. Nasıl iş bu ? 10 yıldır iktidarda değil misiniz ? Neden müsaade ettiniz bu yapıya ? Biri de tuz kuyruklarını unutmadık demiş. Şimdi de tuz var ama para yok. O zamanlar paramız vardı. Ve de en önemlisi dünyada saygın ve itibarlı bir devlettik. Yolsuzluklarla anılan değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000