06 Mart 2017, Pazartesi 09:08:27

3. havalimanı fiyatları uçurdu

sahibinden.com Emlak Endeksi 2017 Ocak ayı verilerine göre, 3. havalimanı güzergahında satılık konutlarda metrekare fiyatlarında son üç senede yüzde 72'lere varan artış görüldüğü kaydedildi.
  • Ben 1993 yılında tayakadın dan 604 m2 arsa almıstım 23 yılı geçti 3 hava alanı bana yakın eger dogru ise kanal istanbulda oradan geçiyor oda bana 300 metre falan bakalımne olacak umarım hayırlısı olur hayatım boyunca çok yokluk sıkıntı çektim umarım bundan sonrası iyi olur artık torun sahibi biriyim ve madenden emekli umarım bundan sonrası rahat olur olmazsada sorun değilher şeyin hayırlısı ne diyeyim..zonguldak
  • Bu fiyatları dolar paritesi ile ilişkilendirmekte fayda var. Oralara yapılacak yatırımların geri dönüş süresi min. 20 yıldır.
  • Satilik evin fiyati ucmaya devam ederken, kira oranlari enflasyon oraninda artmaya yani sabit kalmaya devam ediyor, aradaki makas gitgide aciliyor. Ya ev fiyatlari asiri yuksek, ya da kiralar ucuz. Kiralar ucuz olsa bile ayni artis oranini kiralara yansittiklarinda oturacak kimseyi bulamayacaklarindan kiralar dusuk kalmaya devam edecek, kirada oturmak mantikli kalmaya devam edecek. Ev aliyorsunuz, bedelini 25 yilda cikariyor kira ile, saka gibi. Tabi cikan kiraci elektrik, su, aidat vb. borc takip cikmazsa, ev hic tadilat gerektirmezse.
  • Akbabalar kokuyu aldı
  • Beton betonu çeker.
  • Aktroller 5 yıl önceden çöktüler
  • 20 yıl önce Arnavutköy ve Habipler'de satılık arsalar ilanını gazetede görünce arkadaşıma buradan 1-2 parsel alalım demiştim,napacağız oraları,kime yarar demiş,küçümsemişti.250 ve 300 m2 parseller halinde,adeta sudan ucuz satılıyordu.Reklam sloganı da şuydu;"İstanbul'da toprağın olsun isterse saksıda olsun"....Evet,kaçan balık büyük olur atasözümüz var dimi.
  • Beton betonu çeker.
  • Nedense? yazan arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Avrupa ülkelerinde gece 22.00LT-06.00LT aralığında gece uçuş kısıtlamaları getiriyor otoriteler. Bazı meydanlar kapanıyor çünkü adamlar uyku sağlığını düşünüyor. 2017 nin ülkemize artık refah ve bereket getirmesini diliyorum. Kazasız belasız uçuşlar diliyorum tüm camiaya.
  • Bütün dünyada insanlar, havalimanı gibi gürültülü ve ortama zehir saçan motor gazlarından kaçarken bizde bu tür yerler daha çok insan çeker ve prim yapar. Anlayabilmiş değilim...

sahibinden.com Emlak Endeksi 2017 Ocak ayı verilerine göre, 3. havalimanı güzergahında satılık konutlarda metrekare fiyatlarında son üç senede yüzde 72'lere varan artış görüldüğü kaydedildi.

Şirket açıklamasına göre, Emlak Endeksi 2017 Ocak ayı verileri doğrultusunda, tamamlandığında dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı olması beklenen 3. havalimanı güzergahında satılık konutlarda metrekare fiyatlarında son üç senede yüzde 72'lere varan artış görüldü.

Verilerine göre, satılık konutlarda metrekare fiyatlarında son 3 senede en büyük değişimin görüldüğü ilçe, yüzde 72,2 artışla Arnavutköy oldu ve ortalama metrekare fiyatı 2 bin 612 TL olarak belirlendi. Kiralık konutlarda yaşanan artış ise daha az oldu. İlçede kiralık konutlarda metrekare fiyatları yüzde 6,4 yükselerek 8 TL'ye ulaştı.

Çatalca'da ise satılık konutlarda metrekare fiyatlarında son 3 senede yüzde 55,7 artış oldu ve ortalama metrekare fiyatı 2 bin 223 TL olarak belirlendi. İlçedeki kiralık konutlarda metrekare fiyatları ise yüzde 35,8 arttı ve ortalama 8 TL oldu.

3. havalimanın geçtiği bir diğer ilçe olan Eyüp'te ise satılık konutlarda metrekare fiyatları son 3 senede yüzde 50,2 oranında artarak 5 bin 437 TL'ye ulaştı. Kiralık konutların metrekare fiyatlarındaki artış ise yüzde 11,5 ile ortalama 17 TL oldu.

3. havalimanı fiyatları uçurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

ismet ~ 7 yıl önce
Ben 1993 yılında tayakadın dan 604 m2 arsa almıstım 23 yılı geçti 3 hava alanı bana yakın eger dogru ise kanal istanbulda oradan geçiyor oda bana 300 metre falan bakalımne olacak umarım hayırlısı olur hayatım boyunca çok yokluk sıkıntı çektim umarım bundan sonrası iyi olur artık torun sahibi biriyim ve madenden emekli umarım bundan sonrası rahat olur olmazsada sorun değilher şeyin hayırlısı ne diyeyim..zonguldak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yatırım dönüş süreci ~ 7 yıl önce
Bu fiyatları dolar paritesi ile ilişkilendirmekte fayda var. Oralara yapılacak yatırımların geri dönüş süresi min. 20 yıldır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 7 yıl önce
Satilik evin fiyati ucmaya devam ederken, kira oranlari enflasyon oraninda artmaya yani sabit kalmaya devam ediyor, aradaki makas gitgide aciliyor. Ya ev fiyatlari asiri yuksek, ya da kiralar ucuz. Kiralar ucuz olsa bile ayni artis oranini kiralara yansittiklarinda oturacak kimseyi bulamayacaklarindan kiralar dusuk kalmaya devam edecek, kirada oturmak mantikli kalmaya devam edecek. Ev aliyorsunuz, bedelini 25 yilda cikariyor kira ile, saka gibi. Tabi cikan kiraci elektrik, su, aidat vb. borc takip cikmazsa, ev hic tadilat gerektirmezse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 7 yıl önce
Akbabalar kokuyu aldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Atasözü ~ 7 yıl önce
Beton betonu çeker.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Aktroller 5 yıl önceden çöktüler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kör Talih ~ 7 yıl önce
20 yıl önce Arnavutköy ve Habipler'de satılık arsalar ilanını gazetede görünce arkadaşıma buradan 1-2 parsel alalım demiştim,napacağız oraları,kime yarar demiş,küçümsemişti.250 ve 300 m2 parseller halinde,adeta sudan ucuz satılıyordu.Reklam sloganı da şuydu;"İstanbul'da toprağın olsun isterse saksıda olsun"....Evet,kaçan balık büyük olur atasözümüz var dimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Atasözü ~ 7 yıl önce
Beton betonu çeker.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 7 yıl önce
Nedense? yazan arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Avrupa ülkelerinde gece 22.00LT-06.00LT aralığında gece uçuş kısıtlamaları getiriyor otoriteler. Bazı meydanlar kapanıyor çünkü adamlar uyku sağlığını düşünüyor. 2017 nin ülkemize artık refah ve bereket getirmesini diliyorum. Kazasız belasız uçuşlar diliyorum tüm camiaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mırın kırın ~ 7 yıl önce
Onun için Yeşilköy kapanıyor,ıssız bölgede İGA yapılıyor.Kimse gidip etrafında çöreklenmesin.Sonra şöyle böyle gürültü muhabbeti yapılmasın.
Nedense? ~ 7 yıl önce
Bütün dünyada insanlar, havalimanı gibi gürültülü ve ortama zehir saçan motor gazlarından kaçarken bizde bu tür yerler daha çok insan çeker ve prim yapar. Anlayabilmiş değilim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M ~ 7 yıl önce
Alız işte anlamadınmı
FO ~ 7 yıl önce
İyi de bu fiyatların artmasının sebebi de oraya yerleşecek olan havacılar. TGS'den tutun da Kargo, Kabin, Kokpit ekibi hep oraya yerleşmeye çalışacak. Evi yapan şirketler de su kurnazlığı yapıp her zamanki gibi kısa günün karı ile akıllarınca para kazanmaya çalışacaklar. Amaç o. Yoksa gerçekten dediğiniz gibi olsaydı Halkalı, Ataköy ve Florya İstanbul'daki en ucuz evlerin olduğu yerler olurdu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000