19 Ekim 2015, Pazartesi 12:30:50

3. havalimanı finansman imzaları atıldı

İstanbul’un 3'üncü havalimanı finansmanı imza töreni, Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi.
  • bu siteye yorum yapanların bilgeliklerine bayılıyorum. herşeyi biliyorlar. vayy efendim bu konsorsiyum yapamaz kesin ve nett yorumlar. arkadaşlar adamlar apartman dairesi yapmıyor. herhalde hesap kitap ve profesyonellikle oluyor diimi bu işler. eminim en ince hesabı yapmışlardır. kaldı ki sabiha gökçenin ortağı değilmiydi limak. tıkır tıkır işletmedi mi. terminal binasını yapmadı mı. dün okudum kuveyt kava limanını almış yapıcak aynı limak. yani demem o ki. yapılmazsa çok mu mutlu olcaksınız. fikir ilk çıktı vaayyyy yapılamaz, yer belirlendi vayyy yapılamaz ,ihale oldu vayyy bunlar yapamaz,harfiyat başladı vayyy bunlar yapamaz,inşaat başladı kredi bulundu vayyy efendim yapamasınlar da devlet ödesin zararı. bu ne kafa yaa. bi durun yaa adamlar yapıyor.bi sakin olun yiğitler heyecana gerek yok.
  • Olmaz, olamaz, yok şöyle, yok böyle, yapılmasın, edilmesin'ciler doluşmuş yine. Bu işler size kalsaydı daha çok yerimizde sayardık. Allah'a şükür Recep Tayyip Erdoğan gibi irade sahibi birisi geldide bu ülke geri kalmışlıkta kurtuldu, itibar kazandı, adam yerine sayılır oldu.
  • Hep yapılamaz edilemez ama sonuçta adam dediğini yapıyor.Helal olsun
  • adam ne doha, ne riyad, ne baska isi bitirebildi. hep aslan tav cilar gelip pisligini temizledi. hepsinden idare zoru ile atildi. gitti kendini pazarladi. ulkenin en onemli projesini de batiracak
  • Evet evet GEZGIN, iste O Yusuf..
  • tav dan atilanlar, basta yusuf, o isi yapamaz.
  • turkiye kesinlikle finans merkezi olamaz cunku yeterli hukuk adalet altyapisi yok,birisinin ozellikle eyy diyen kisinin hosuna gitmeyen birsey soylerseniz bir goz isareti ile tum sirketlerine el koyarlar (banka asya,thy gazete meselesi,thy istifa eden milletvekili meselesi,el koyulan cemaat sirketleri) veya ihalelerinizi iptal ederler(koc tersanesi savas gemisi iptali,gezicilere divan otelini actiktan sonra) bu sebebten adalet sisteminin olmadigi yere para kesinlikle gelmez.. kimse parayi havadan kazanmiyor.. buraya getirip haksiz hukuksuz yerde riske atmaz..
  • Göreceksiniz ki eger 3. Havalimani yapilip isletilecekse bunu Tav'dan baskasi yapamayacak!
  • çapulcu. hayalperest tipler, lütfen susun. yapılınca da saw'dan uçun tamam.?
  • türkiyenin en iyi yöneticisi Yusuf Akçayoğlu liderliğinde türkiyenin en büyük projesi zamanında bitecek tüm türkiyeye hayırlı olsun.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3'üncü havalimanının yılda ortalama 200 milyon yolcuyu ağırlayacağını belirterek, "Dünyanın en büyük havalimanına sahip olan İstanbul’un dünyanın finans merkezine dönüşmesi adımlarını atmış olacak" dedi.

İstanbul’un 3'üncü havalimanı finansmanı imza töreni, Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda iş adamı katıldı. Törende konuşan Başbakan Davutoğlu, tarihe bakıldığında şehirlerin yükselişleri ile ülkelerin yükselişlerinin doğrudan bağlantılı olduğunun görülebileceğini belirterek, “Roma İmparatorluğu, Roma şehrinin yükselmesiyle, Abbasi Devleti Bağdat şehrinin yükselmesiyle, Osmanlı Devleti İstanbul’un yükselmesi nedeniyle yükselmiştir. Eğer tarihin ayak izlerini sürmek isterseniz önce şehirlerin iniş ve çıkışlarına bakacaksınız. Son 20 yıla baktığımızda özellikle soğuk savaş sonrasında bazı şehirlerin göreceli şekilde önem kazandığını, bazılarının düşüşe geçtiğin görürsünüz. Özellikle Arap baharında çevremizdeki şehirlerde büyük çöküşler yaşanmıştır. Bir şehrin önemini, bir ülkenin ekonomik gücünü görmek isterseniz uçağın indiği anda havalimanına bakacaksınız. Eğer havalimanı canlıysa, hareketliyse o şehir yükseliyordur, o ülke yükselen bir ekonomi merkezi haline geliyordur. Geçmişte bunun ölçüsü kervanlardı. Bir şehrin büyüklüğü ne kadar kervanın o şehre uğradığı ile ölçülürdü. Şimdi aynı kriter havaalanları için geçerli. Havaalanları sönük olan bir ülkenin canlı olduğunu söylemek mümkün değildir. 30 yıl öncesinin diğer havalimanlarının canlılığı ile Atatürk Havalimanı’nın canlılığı mukayese ettiğinizde şehrin kavşak noktası mı yoksa köşede bir şehir olarak kaldığı mı ortaya çıkar. İstanbul bu alanda Türkiye’nin hamleleri ile olağanüstü yükselişin şahit olduğu bir şehir olmuştur. Bugün bir kez daha ispat ediyoruz, sadece geriye dönük analizler değil ileriye doğru perspektifler çizdiğinizde İstanbul yükselen Türkiye’nin yıldız şehridir” ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANINA SAHİP İSTANBUL FİNANS MERKEZİ OLACAK"

Türkiye’nin 2013 yılında IMF’e olan borcunu öderken yeni havalimanı için harekete geçtiğini anlatan Davutoğlu, “Canlı yayında geçen ihaleyi İGA kazandı. Yeni havalimanı için 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşılması öngörülüyor. Dünyanın en büyük havalimanına sahip olan İstanbul’un dünyanın finans merkezine dönüşmesi adımlarını atmış olacak. Yeni havalimanına toplam 32.3 milyar avroya ulaşan bir özel sektör katkısı sağlandı. İnşaat döneminde 80 bin, işletme döneminde 120 bin kişiye istihdam sağlanacak. İnşallah ilk etabın açılışını 2018 ilk çeyreğinde birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Yeni havalimanının çevre bağlantılarıyla birlikte kurulduğu alanda yeni bir dönemin başlangıcı haline geldiğine dikkat çeken Davutoğlu, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarının hizmete açılmasıyla havalimanının Avrasya bağlantıları sağlanacak. Havalimanını Gayrettepe’ye bağlayacak olan hızlı metro hattının ihalesini de yapacağız. Türkiye Asya ve Avrupa’yı, Pekin ile Londra’yı birleştiren projelerin merkezinde olacak. Havayolu ulaşımında devrim niteliğinde bir adımı da milli uçak yapımı oluşturuyor. Her açıdan milli havalimanınız, milli uçağımız, mili imkanlarla yapılan metro hatlarımız, yüksek hızlı trenlerimiz ile Türkiye boydan boya ulaşım merkezi haline geliyor. Bunlar bir vizyonla gerçekleşiyor. Geçmişte köprüye ‘hayır’ diyenlerin bugün atılan bu adımları anlaması çok güç. Bugün yine terör saldırıları ile Yüksekova Havalimanı'nı sabote etmeye çalışanların bu hizmeti anlamaları da mümkün değil. İster ekonomik kalkınmanın önüne set çekenler, bu projelere hayır diyenler olsun, ister terör ile Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenler olsun bütün bunları karşısında güçlü irademizle duracak güce sahibiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: ' 3. havalimanı Türkiye'nin bu alandaki en büyük yatırımı'

Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen İstanbul Yeni Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, bugün, İstanbul'a dünyanın en büyük kapasiteli havalimanını kazandırma projesinde kritik bir adımın daha atıldığını belirtti.

Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilecek bu havalimanının ihalesinin 3 Mayıs 2013'te yapıldığını, temelinin 7 Haziran 2014'te atıldığını hatırlatan Erdoğan, bugün de 3,5 milyar avrosu kamu bankaları, 1,1 milyar avrosu özel bankalar tarafından sağlanacak olan toplam 4,6 milyar avroluk kredi finansmanının imza töreninin gerçekleştirildiğini ifade etti.

"Bugün bir kritik eşiği aştıysak, açılışını da gerçekleştireceğimize inanıyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu projenin sadece bankacılık ve müteahhitlik sektörü açısından değil, aynı zamanda Türk  sivil havacılık sektörü için yeni bir dönemin kapılarını aralayacağını vurguladı.

Bu projenin tüm etaplarıyla tamamlanması halinde Türkiye'nin, bilhassa İstanbul'un artık dünya hava trafiğinde küresel bir merkeze dönüşeceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sabotajlara, engelleme ve yavaşlatma girişimlerine rağmen bizlere bu unutulmaz anı yaşattığı için Rabbime şükrediyorum. Nasıl bugün bu imza töreniyle bir kritik eşiği aştıysak, inşallah havalimanının açılışını da gerçekleştireceğimize inanıyorum.

İstanbul'un yeni havalimanı, Avrupa yakasında Yeniköy ve Akpınar yerleşimleri arasında, Karadeniz sahil şeridinde yer alan yaklaşık 76,5 milyon metrekarelik bir alana yapılmaktadır, bu alan birilerinin iddia ettiği gibi tesadüfen seçilmedi."

Erdoğan'dan 3. havalimanına 'çevre dostu' vurgusu

"Projeyi hazmedemeyen belli kesimlerin aksine bu havalimanı, çevre hassasiyeti açısından dünyada örnek olacaktır. Bu havalimanı kendi enerjisini üreten, çevreci, doğa dostu ve engelsiz olacak şekilde tasarlanmıştır. Yeni havalimanı tamamlandığında yolcu kapasitesi bakımından dünyanın en büyük, gelecekte de uzun yıllar boyunca dünyanın sayılı havalimanlarından biri olacaktır."

Erdoğan, "2013 yılında 3-5 ağaç bahanesiyle başlatılan Gezi olaylarının hedeflerinden biri de işte bu havalimanıydı. Bunu da engellemek istediler, bunun da karşısına dikildiler. Paralel ihanet çetesinin yürüttüğü 17-25 Aralık darbe girişiminin hedefi, şahsım ve dönemin hükümeti yanında bu proje için elini taşın altına koyan firmalarımızdı" dedi.

Geçen hafta 'milli araba' projesinin ilk prototiplerinin kamuoyuyla paylaştığını belirten Erdoğan, "Bunun üzerine birileri hemen gazetelerinde 'Milli değil, devşirme', 'Yerli değil, çakma' diye manşet atarak projeyi ilk aşamasında sabote etmeye, itibarsızlaştırmaya çalıştı. Oysa bu çalışma dünyada nasıl yapılıyorsa ülkemizde de o şekilde yapılıyor. Aynı şekilde havalimanı için de bir başka ülke yapınca tarihi yatırım diye alkışlayanlar konu Türkiye olunca hemen çevre ve doğa hassasiyetlerini hatırlıyor" diye konuştu.







3. havalimanı finansman imzaları atıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

dr ~ 8 yıl önce
bu siteye yorum yapanların bilgeliklerine bayılıyorum. herşeyi biliyorlar. vayy efendim bu konsorsiyum yapamaz kesin ve nett yorumlar. arkadaşlar adamlar apartman dairesi yapmıyor. herhalde hesap kitap ve profesyonellikle oluyor diimi bu işler. eminim en ince hesabı yapmışlardır. kaldı ki sabiha gökçenin ortağı değilmiydi limak. tıkır tıkır işletmedi mi. terminal binasını yapmadı mı. dün okudum kuveyt kava limanını almış yapıcak aynı limak. yani demem o ki. yapılmazsa çok mu mutlu olcaksınız. fikir ilk çıktı vaayyyy yapılamaz, yer belirlendi vayyy yapılamaz ,ihale oldu vayyy bunlar yapamaz,harfiyat başladı vayyy bunlar yapamaz,inşaat başladı kredi bulundu vayyy efendim yapamasınlar da devlet ödesin zararı. bu ne kafa yaa. bi durun yaa adamlar yapıyor.bi sakin olun yiğitler heyecana gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
artık bahane yok! ~ 8 yıl önce
Olmaz, olamaz, yok şöyle, yok böyle, yapılmasın, edilmesin'ciler doluşmuş yine. Bu işler size kalsaydı daha çok yerimizde sayardık. Allah'a şükür Recep Tayyip Erdoğan gibi irade sahibi birisi geldide bu ülke geri kalmışlıkta kurtuldu, itibar kazandı, adam yerine sayılır oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basın ~ 8 yıl önce
Dış basın bile dalga geçiyor bizimle. Siz nerede yaşıyorsunuz allahaşkına. Memleket batmış haberiniz yok. Durumunuz çok acı
Xxx ~ 8 yıl önce
Hep yapılamaz edilemez ama sonuçta adam dediğini yapıyor.Helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
hepimizin uymasi gereken kurallar var,bu kurallari biz hepberaber yuzyillarca deneyimlerden sonra koyduk,istemedigimizi oy cokulugu ile degistirdik.. adamin kural kanun falan taktigi yok,kafasina gore istedigini yapiyor, sultan olmus haberiniz yok ,bu sebebten istanbul finans merkezi olamaz.
evet maalesef ~ 8 yıl önce
adam ne doha, ne riyad, ne baska isi bitirebildi. hep aslan tav cilar gelip pisligini temizledi. hepsinden idare zoru ile atildi. gitti kendini pazarladi. ulkenin en onemli projesini de batiracak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eng. ~ 8 yıl önce
Evet evet GEZGIN, iste O Yusuf..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atilanlar ~ 8 yıl önce
tav dan atilanlar, basta yusuf, o isi yapamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
garip ~ 8 yıl önce
hafif kıskançlık durumu var sanırım
ztk ~ 8 yıl önce
turkiye kesinlikle finans merkezi olamaz cunku yeterli hukuk adalet altyapisi yok,birisinin ozellikle eyy diyen kisinin hosuna gitmeyen birsey soylerseniz bir goz isareti ile tum sirketlerine el koyarlar (banka asya,thy gazete meselesi,thy istifa eden milletvekili meselesi,el koyulan cemaat sirketleri) veya ihalelerinizi iptal ederler(koc tersanesi savas gemisi iptali,gezicilere divan otelini actiktan sonra) bu sebebten adalet sisteminin olmadigi yere para kesinlikle gelmez.. kimse parayi havadan kazanmiyor.. buraya getirip haksiz hukuksuz yerde riske atmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 8 yıl önce
Çok doğru bir yorum. Adaletin olmadığı yere para gelmez !
Misafir ~ 8 yıl önce
Göreceksiniz ki eger 3. Havalimani yapilip isletilecekse bunu Tav'dan baskasi yapamayacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çekememek:) ~ 8 yıl önce
ya sen tav da mı çalışıyon. baya içerlemişsin :))
hayırlı olsun ~ 8 yıl önce
çapulcu. hayalperest tipler, lütfen susun. yapılınca da saw'dan uçun tamam.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 8 yıl önce
babanın parasıyla yaptırıyorsan haklısın ama devletin parası ile yapılıyorsa ve hesap soranlara laf ediyorsan, TEK KELİME İLE YAZIK SANA.
Gezgin ~ 8 yıl önce
TAV'dan atilacakken, kendini pazarlayan ve Sn. Cumhurbaskani hakkinda gezi olaylari sirasinda yazmadigi kalmayan Yusuf mu??
hayırlı olacak ~ 8 yıl önce
türkiyenin en iyi yöneticisi Yusuf Akçayoğlu liderliğinde türkiyenin en büyük projesi zamanında bitecek tüm türkiyeye hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000