11 Nisan 2017, Salı 14:06:29

3. havalimanından 100 şirket uçacak

İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, 3. havalimanına 100 havayolu şirketinin uçacağını söyledi.
  • biraz memleketimize sahip çikin ekmek yediğiniz topraklara ihanet etmeyin..almanlar hollandalilar ingilizler 3.havalimani açildiğinda merkez istanbul olacak ve bunu engelleyemeyeceklerdir..oturacaklar seyredecekler
  • Ahh be değerli mühendis beyefendi. Sen bu söylediklerine inanıyor musun ? Birileri yazmış sen de bülten diye imzalayıp basına göndermişin. Senin de durum vahim. Desene ekmek parası...
  • Arka kapıdan mı gelicek dünya havayolu şirketleri
  • Ülkede en az 3-4 sene terör olayları bombalı saldırılar ve dış politikadaki tutum şu ankine oranla tam tersi olur ise firmalar teker teker gelmeye başlayabilir fakat şu anki mevcut durum değişmez ise,dünyada marka bilinirliği olan büyük havayolu firmaları gelmez
  • Delta, United, American, ANA, Qantas, SAA, LATAM, Icelandair, Japan, Aeromexico, Air New Zealand, Hawaiian, Argentinas sıraya girmiş bekliyorlar. Slot kavgasına tutuşmuşlar. Hemde A380lerle gelecekler. Bilet satışları rekorlar kırmış şimdiden. Istanbul 3. havalimanı olmasaydı, hepsi iflas edecekti. Sizlere bu kafayla daha ne şirketler gelecek, bir bilseniz?
  • Gününren komik fıkrası. Olan gidiyor da olmayanları getirecekler.
  • Gelir mi ???
  • 2018 subat ayinda acilacak 3 havalimani Tank yine basçak ve askerler savas ucaklari katliam yine basliyor... "Darbe Hazir olun deyim baska nedeyim" Ayni 15 temmuz ne olduysa aynisini yapcik ve daha siddet uygulayacağiz daha cok tank daha cok savas ucaklari tek istanbul ankara ustunde ucmayacak turkiyenin her sehirinde.!
  • 2018 şubat imkansızzzzz !!! 2018 kasım mümkün değil, 2019 mechul, 2020 inşallah !! Güneş balçıkla seçim bitene kadar sıvanır, sonra balçığı temizler gerçekleri açıklarsınız sevgili IGA...yaptığınız piste hiçbir havayolu teker koydurmaz!!! Anladın sen onu
  • Projede yüzde 80 yerlilik hedefinden bahsediliyor ama maalesef ihaleleri yerli firmaya verince iş yerli olmuyor. O yerli firmada kullandığı malzemenin yarısından fazlasını yurt dışından tedarik ediyor.

İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, şu anda Atatürk Havalimanı'ndan 50'ye yakın hava yolu şirketinin uçtuğunu, İstanbul Yeni Havalimanı tamamlandığında bu sayının 100'e çıkacağını belirterek, "Daha önce Türkiye'ye uçuşu olmayan hava yolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek istiyoruz. Şu anda işletmemiz bünyesindeki pazarlama grubu bu konuda çalışıyor." dedi.

Akçayoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Yeni Havalimanı çalışmalarına 1 Mayıs 2015'te fiilen başlandığını hatırlattı.

Havalimanında çalışan işçi sayısının kış aylarında 20 binlerde olduğuna işaret eden Akçayoğlu, "Şu anda 24 binlerdeyiz ama temmuz ve ağustosta bu sayı 30 binlere kadar ulaşacak. Yani alt yüklenici firmaların yeni işe alımları olacak." dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı'na başladıklarında birçok yan sektörün büyümesinin bu kadar çok etkilenmesini beklemediklerini ifade eden Akçayoğlu, şunları kaydetti:

"Bağımsız bir kuruluşa bir çalışma yaptırdık ve ortaya İstanbul Yeni Havalimanı'nın Türkiye ekonomisine katkısı anlamında enteresan rakamlar çıktı. Ortaya çıkan rakamlar reel rakamlardan elde edilen veriler... İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye GSYH'sinin yüzde 4,89'unu teşkil edecek bir ekonomi oluşturacak. 2025 yılında 1,5 milyon insana dokunan bir istihdam sağlayacak."

Şu anda projenin fiziksel anlamda yüzde 44'ünü tamamlamak üzere olduklarını belirten Akçayoğlu, finansal anlamda da kredinin yüzde 53'ünü projeye aktarmış bulunduklarını bildirdi.

"Dövizdeki dalgalanma bizi etkilemedi"

Yusuf Akçayoğlu, kurdaki yükselişe ilişkin, "Kurdan dolayı bazı kalemlerimizde maliyet artışı olsa da biz onu hedge ediyoruz. Bazı harcamalar TL olduğu için orada bir dengelenme oldu. Döviz harcamaları da belli bir oranda oldu." ifadelerini kullandı.

Akçayoğlu, projede yüzde 80 yerlilik hedefleri bulunduğu için harcamalarının büyük bir bölümünün TL bazında olduğunu belirterek, "Yani dövizdeki dalgalanma bizi etkilemedi." dedi.

"Şu anda ajandamızdaki en önemli gündem maddesi işi zamanında yetiştirmek"

İGA Havalimanları CEO'su Akçayoğlu, şu anda Atatürk Havalimanı'ndan 50'ye yakın hava yolu şirketinin uçtuğunu, İstanbul Yeni Havalimanı tamamlandığında bu sayının 100'e çıkacağını belirterek, "Daha önce Türkiye'ye uçuşu olmayan hava yolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek istiyoruz. Şu anda işletmemiz bünyesindeki pazarlama grubu bu konuda çalışıyor." dedi.

Şu anda bütün enerjilerini İstanbul Yeni Havalimanı'nı bitirmeye harcadıklarını ifade eden Akçayoğlu, projenin faaliyete geçmesinin ardından "ne getirir" diye bakacaklarını söyledi.

Akçayoğlu, yurt dışındaki projelerle ilgilenip ilgilenmeyecekleri sorusu üzerine, "Tabii ki yurt dışında da projelerimiz olacaktır. Çünkü böyle bir proje dünyanın bütün havacılık tesisleri için örnek teşkil eder." ifadesini kullandı.

Şu anda ajandalarındaki en önemli gündem maddesinin işi zamanında yetiştirmek ve 2018 yılında İstanbul Yeni Havalimanı'nı hizmete açmak olduğunu vurgulayan Akçayoğlu, "Şu anda gece gündüz, projedeki herkesin rüyalarına giren konu bu." dedi.

3. havalimanından 100 şirket uçacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

camarothy ~ 7 yıl önce
biraz memleketimize sahip çikin ekmek yediğiniz topraklara ihanet etmeyin..almanlar hollandalilar ingilizler 3.havalimani açildiğinda merkez istanbul olacak ve bunu engelleyemeyeceklerdir..oturacaklar seyredecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İGA ~ 7 yıl önce
Ahh be değerli mühendis beyefendi. Sen bu söylediklerine inanıyor musun ? Birileri yazmış sen de bülten diye imzalayıp basına göndermişin. Senin de durum vahim. Desene ekmek parası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coco ~ 7 yıl önce
Arka kapıdan mı gelicek dünya havayolu şirketleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reality ~ 7 yıl önce
Ülkede en az 3-4 sene terör olayları bombalı saldırılar ve dış politikadaki tutum şu ankine oranla tam tersi olur ise firmalar teker teker gelmeye başlayabilir fakat şu anki mevcut durum değişmez ise,dünyada marka bilinirliği olan büyük havayolu firmaları gelmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abey ~ 7 yıl önce
Delta, United, American, ANA, Qantas, SAA, LATAM, Icelandair, Japan, Aeromexico, Air New Zealand, Hawaiian, Argentinas sıraya girmiş bekliyorlar. Slot kavgasına tutuşmuşlar. Hemde A380lerle gelecekler. Bilet satışları rekorlar kırmış şimdiden. Istanbul 3. havalimanı olmasaydı, hepsi iflas edecekti. Sizlere bu kafayla daha ne şirketler gelecek, bir bilseniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 7 yıl önce
Gününren komik fıkrası. Olan gidiyor da olmayanları getirecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qantas ve cathay pasific ~ 7 yıl önce
Gelir mi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gelir ~ 7 yıl önce
ahl de slot alamayan onlarca havayolu vardı onlar hepsi yeni havalimanına gelecek. bu arada burayadabir isim versinler artık, yeni havalimanı, 3. havalimanı gibi saçmalıkları bırakalım.
Peki ~ 7 yıl önce
Air İndia - Air New Zealand - Delta - United - Ana - JAL - Virgin Atlantic - AirLingus - SAS - Virgin America - American Airlines - THAI gelirmi
Carlionebjv ~ 7 yıl önce
Google maps vermıs recep tayıp erdogan aırport
2018 ~ 7 yıl önce
2018 subat ayinda acilacak 3 havalimani Tank yine basçak ve askerler savas ucaklari katliam yine basliyor... "Darbe Hazir olun deyim baska nedeyim" Ayni 15 temmuz ne olduysa aynisini yapcik ve daha siddet uygulayacağiz daha cok tank daha cok savas ucaklari tek istanbul ankara ustunde ucmayacak turkiyenin her sehirinde.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
admin'e ~ 7 yıl önce
bu yorumu hangi kriterlere göre yayınlıyorsunuz? IP adresi alınıp direk suç duyurusunda bulunmak lazımken ağzını yaya yaya ötmesine izin veriliyor.
Olmaz bu iş ~ 7 yıl önce
2018 şubat imkansızzzzz !!! 2018 kasım mümkün değil, 2019 mechul, 2020 inşallah !! Güneş balçıkla seçim bitene kadar sıvanır, sonra balçığı temizler gerçekleri açıklarsınız sevgili IGA...yaptığınız piste hiçbir havayolu teker koydurmaz!!! Anladın sen onu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necisin sen? ~ 7 yıl önce
Sen kimin piyonusun? Kime kaç paraya çalışıyosun? Ulan bi bitmediniz.
Mesul Müdür ~ 7 yıl önce
Mikser&Blender&Betoniyer&Garsoniyer&Vestiyer
Mühendis ~ 7 yıl önce
Projede yüzde 80 yerlilik hedefinden bahsediliyor ama maalesef ihaleleri yerli firmaya verince iş yerli olmuyor. O yerli firmada kullandığı malzemenin yarısından fazlasını yurt dışından tedarik ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000