15 Nisan 2019, Pazartesi 14:41:03

26. Dönem TİS'te imzalar atılıyor

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında anlaşmaya varılan 25. dönem toplu iş sözleşmesinde (TİS) imza töreni başladı.
  • HAKKIMIZ SİZE HARAM OLSUN , İNSAN KAYNAKLARI İNSANLARA YAPTIĞINIZ EZİYETLERİN AYNISINI İNŞALLAH ÇOLUK ÇOCUKLARINIZDA GÖRÜR...ALLAH VAR YUKARIDA TÜM YAPTIĞINIZ KÖTÜLÜKLERİN HESABINI NASIL OLSA BİR GÜN VERECEKSİNİZ...İNŞALLAH AHİRETTEN ÖNCE BU YAPTIĞINIZ KÖTÜLÜKLERİN KARŞILIKLARINI RABBİM ÇOCUKLARINIZDAN AİLELERİNİZDEN ÇIKARTIR...ZERRE KADAR HAKKIMIZ VAR İSE SİZLERE HARAM OLSUN ... AHİRETTE ELBET HESAPLAŞACAĞIZ....
  • Kabin memurlarindan pass bilet hakki ve indirimli otel haklari alinmalidir. Pgs ve atlas jet km’leri 3000 tl maas aliyor.
  • Ne oldu? Havaisinizden alin size %2 zam :))
  • Gece geç biten görev sonrası, erken başlayan görev verilemeyeceği, arada 1 yerel gece olması gerektiğini söyleyen maddede; erken başlayan görev kapsamı hala saat 5 ten sonrası olarak kalmış, bi değişiklik yok. Yani bana 5 ile 7 arasında başlayan görev veremez ama daha erken yani mesela 3 te başlayan görev verebilir. Bi işe yaramayan Tis e yazıklar olsun.
  • İnsani hiç bir kazanım yok.. kreşiniz batsın, bir o kaldı çözülmeyen
  • hepiniz torpilisiniz oglum bunu bilmeyen mi var
  • Harbiden Erkeklere Kreş Yardımı Yokmu!
  • Yani şirket kısaca senin de zamına korum , senin de zamına korum dedi , kesilen vergilerle yapılan zam eşleşti mi ? İçi boş ,bişey başarmış gibi foto çektirmeleri ne komik , zaten kimse bunlardan bişey beklemiyordu hepimiz biliyoruz , bunlar da biliyor kendilerini .
  • Yine erkeklere kreş yardımı yokmuş :(...Şirketi aradım ve protokole de baktım :(
  • Load master niye ayrı tutuluyor sendika batırmış herşeyi sanki diğer uçucular vergi vermiyor

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, bugün imzalanan anlaşma ile sona erdirildi.

Türk Hava Yolları Genel Yönetim Binası’nda düzenlenen imza törenine Türk Hava Yolları ve Hava İş Sendikası’ndan birçok yetkilinin katılımı gözlendi. Sözleşme, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ile Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal tarafından imza altına alındı.

İmzalanan 3 yıl süreli anlaşma çercevesinde personel maaşlarına; 2019'un birinci 6 ayı için enflasyon+%2, ikinci 6 ayı için enflasyon+%1,5, 2020'nin ilk 6 ayı için enflasyon+%2, ikinci 6 ayı için enflasyon+%1,5, 2021'in ilk ve ikinci dönemleri içinse enflasyon+%1 oranlarında zam yapılması kararı alındı. Ayrıca, seyyanen net 5.000 TL tutarında da ödeme yapılmasına karar verildi.

Tüm bunlarla birlikte, uçucu personelin mevcut haklarının iyileştirilmesine yönelik taraflarca sürdürülen kapsamlı çalışmaların da yine ortak memnuniyet paydasında neticeye erdirilmesi hedefleniyor.

Atılan imzalar sonrası sözleşmeyle ilgili görüş beyan eden Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı; “Türk Hava Yolları, bu toprakların en geniş istihdam kapasitelerinden birine sahip. Ülkemizin kalkınma ve gelişiminin en önemli itici güçlerinden biri olan markamız büyüdükçe Türkiye’miz, coğrafyamız, bölgemiz ve geleceğimiz de büyüyor. Markamızı büyüten en önemli faktör ise hiç şüphesiz gece gündüz demeden, bu milli duyarlılıkla çalışan büyük Türk Hava Yolları ailesinin çok kıymetli çalışanları. Çalışma şartlarından memnun her bir emek sahibinin kurum aidiyetini daha da artıracağına ve son tahlilde en küçük unsurunu teşkil ettiği motivasyon zincirinde diğer unsurları da pozitif etkileyerek, büyük başarıya mutlak surette ulaşacağına olan inancımızla, bu ailenin her bir ferdini memnun etmek boynumuzun borcu diyor ve inşallah yeni evimiz İstanbul Havalimanı’nda daha nice büyük başarılara hep birlikte imza atacağımızın sonsuz inanç ve heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ise; “Üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi bizim asli vazifemiz. Bu noktada direkt muhatabımız olan Türk Hava Yolları yetkililerinin bizlerle aynı hassasiyete sahip olması ve aynı duyarlılıkla duruş sergilemesi bizim için son derece önemliydi. Sendikamız ve Türk Hava Yolları yetkilileri arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini bu karşılıklı hassasiyetten hareketle, ortak memnuniyet paydasında sona erdirip, bugün imza altına almış olmaktan büyük mutluluk duyuyor, toplu iş sözleşmemizin tüm taraflara hayırlı olmasını diliyoruz.” şeklinde görüş bildirdi.







26. Dönem TİS'te imzalar atılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (301)

EYY HAVA-İŞ ~ 5 yıl önce
HAKKIMIZ SİZE HARAM OLSUN , İNSAN KAYNAKLARI İNSANLARA YAPTIĞINIZ EZİYETLERİN AYNISINI İNŞALLAH ÇOLUK ÇOCUKLARINIZDA GÖRÜR...ALLAH VAR YUKARIDA TÜM YAPTIĞINIZ KÖTÜLÜKLERİN HESABINI NASIL OLSA BİR GÜN VERECEKSİNİZ...İNŞALLAH AHİRETTEN ÖNCE BU YAPTIĞINIZ KÖTÜLÜKLERİN KARŞILIKLARINI RABBİM ÇOCUKLARINIZDAN AİLELERİNİZDEN ÇIKARTIR...ZERRE KADAR HAKKIMIZ VAR İSE SİZLERE HARAM OLSUN ... AHİRETTE ELBET HESAPLAŞACAĞIZ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 5 yıl önce
Kabin memurlarindan pass bilet hakki ve indirimli otel haklari alinmalidir. Pgs ve atlas jet km’leri 3000 tl maas aliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GK ~ 5 yıl önce
Sürecin hangi aşamasından kaldın kardeş? Gel sana bilet alıp otelini ayarlayayım, bir yatı ısmarlayayım sen de bir daha böyle yorum yapma olur mu?
Ucan garsonlara ~ 5 yıl önce
Ne oldu? Havaisinizden alin size %2 zam :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 ~ 5 yıl önce
Gece geç biten görev sonrası, erken başlayan görev verilemeyeceği, arada 1 yerel gece olması gerektiğini söyleyen maddede; erken başlayan görev kapsamı hala saat 5 ten sonrası olarak kalmış, bi değişiklik yok. Yani bana 5 ile 7 arasında başlayan görev veremez ama daha erken yani mesela 3 te başlayan görev verebilir. Bi işe yaramayan Tis e yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guest ~ 5 yıl önce
İnsani hiç bir kazanım yok.. kreşiniz batsın, bir o kaldı çözülmeyen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron ~ 5 yıl önce
hepiniz torpilisiniz oglum bunu bilmeyen mi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hacı ~ 5 yıl önce
Harbiden Erkeklere Kreş Yardımı Yokmu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam ~ 5 yıl önce
Yani şirket kısaca senin de zamına korum , senin de zamına korum dedi , kesilen vergilerle yapılan zam eşleşti mi ? İçi boş ,bişey başarmış gibi foto çektirmeleri ne komik , zaten kimse bunlardan bişey beklemiyordu hepimiz biliyoruz , bunlar da biliyor kendilerini .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erkek personel ~ 5 yıl önce
Yine erkeklere kreş yardımı yokmuş :(...Şirketi aradım ve protokole de baktım :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakir(son) ~ 5 yıl önce
Allah(cc) şirketimize zeval vermesin.Ben %55 im.Bence normal olan bu arkadaşlar.Yüzde 35 mayışla başlatmalılar bundan sonra.Yeni biri için yüzde 55 fazla
Kandirilmislar ~ 5 yıl önce
Sendikayi aradim. Kandirildik diyorlar. Imzaya giderken cikarmislar.
Atmasalarmış imza ~ 5 yıl önce
Kandırılmışlar mı? Şaka gibi cevap o zaman imza atmasalarmış. Kafalarına silah mı dayamışlar? Bu dünyanın öteki tarafıda var. Ne diyor rabbimiz neyle gelirsen gel kul hakkıyla gelme. Büyük vebal alınıyor.
Load Master ne alaka ~ 5 yıl önce
Load master niye ayrı tutuluyor sendika batırmış herşeyi sanki diğer uçucular vergi vermiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000