17 Ağustos 2019, Cumartesi 08:54:59

250 bin dolarlık uçuşun lounge fotoğrafları paylaşıldı

Uzay turizmine başlayacak Virgin Galactic şirketi, yolcularının lounge hizmeti alabilecekleri yeri de içeren binanın fotoğraflarını paylaştı

Uzaya turizminin öncülerinden biri olacak Virgin Galactic şirketi, uçuş öncesi yolcularına hizmet edecek lounge kısmının fotoğraflarını paylaştı. Virgin Galactic’in “Gateway to Space” olarak adlandırdığı binasının iç kısmının büyük ölçüde tamamlandığı belirtildi.

Bina, New Mexico’daki “Spaceport America” uzay limanında bulunuyor. Perşembe günü duyuruyu yapan şirket binanın operasyonlara hazır olduğunu ancak uzaya yolculukların henüz başlamadığını da ekledi.

Şirket, binanın ilk iki katından fotoğraflar paylaştı. Bu iki kat teknik operasyonlar ve Virgin Galactic müşterileri için ayrılmış durumda. Binanın birinci katının ismi Gaia (Yunan mitolojisinde toprak ana) olarak verilmiş. Bu kat, herkesin Virgin Atlantic ailesinin bir üyesi olarak görüldüğü bir sosyal merkez olarak belirlenmiş.

Gaia bölgesinde bir de "Barista Adası" adı verilen bir alan bulunmakta. Virgin Atlantic’e göre bu alan, dostluk hissini ve gelecek astronotların kişisel görevlerini tamamlamalarındaki kararlılığı kuvvetlendirmeye yardımcı olacak.

İkinci kata ise Cirrus adı verilmiş. Hafif, hava ve uçuş kavramlarını temsil eden kat görev kontrol birimleri gibi operasyonel alanlardan oluşuyor. Virgin Atlantic, yaptığı açıklamada tüm tesisin, sonunda birer astronot olacak ve hayatlarının yolculuklarına hazırlanan müşterilerine benzersiz bir deneyim yaşatmak için tasarlandığını belirtti.

Virgin Atlantic’in CEO’su Richard Branson Mayıs ayında CNN’e bir açıklamada bulunmuştu. Branson, New Mexico eyaletinin ekonomisine uzay limanını kullanarak katkıda bulunmak istediğini dile getirmişti. Açıklamasının ilerleyen kısımları ise şu şekilde: “Uzay limanı içinde uçuş eğitimleri, ailelerin yemek yiyebilecekleri yerler, sıcak hava balonu, balıkçılık, dağ bisikletçiliği ve daha birçok aktivite bulunacak.”

Şirket, müşterilerini uzaya göndermek için 2020 yılının ilk yarısını hedefliyor. Şubat ayından beri 600’den fazla insan uzaya gitmek için ön ödeme gerçekleştirdi. Bu arada bu yolculuğun yalnızca 90 dakika ve ücretinin 250.000 dolar (1,4 milyon lira) olduğunu hatırlatalım.

Virgin Atlantic’in gerçekleştireceği uçuşlar, uzaya girmenize yetecek kadar yüksek irtifada olacak ancak araç, Dünya yörüngesinde dolanmayacak. CEO Branson’ın iki büyük rakibi ise milyarder Elon Musk ve Jeff Bezos. (webtekno)



250 bin dolarlık uçuşun lounge fotoğrafları paylaşıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000