11 Ocak 2013, Cuma 09:29:05

25 PİLOT ESİR ALINDI!

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentine bağlı Taftanaz ilçesinde yer alan Taftanaz helikopter havaalanının büyük bir bölümünün muhaliflerin kontrolüne geçtiği bildirildi.
  • Hadi üssü ve içindekileri ele geçirdiniz. Helikopterleri neden tahrip edersiniz. Yerlerine yeni ABD helikopteri, uçağı, silahı aldırmak için. Emir böyle. Hani siz ülke çıkarları için savaşıyordunuz????
  • Taftanaz Türkiye sinirina çok yakin daha Esada kadar çok yol var. Yarin Suriye hava kuvvetleri Mig uçaklarini yollar ve Taftanazi ve Nusra tugayini havaya uçurur.

Bölgedeki askeri kaynaklar, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı muhalif İslam Cephesi ile Nusra Tugayı'nın uzun süre devam eden ortak saldırıları sonucunda Taftanaz askeri havaalanın içindeki ana binaların kontrolünün ele geçirildiğini ve havaalanında çok sayıda helikopterin imha edildiğini belirtti.

Kuşatma esnasında 25 pilotun esir alındığını belirten kaynaklar, havaalanının içerisinde ÖSO birilkleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmalarda iki taraftan da çok sayda kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi. Kaynaklar, havaalanında çok sayıda mühimmat ve askeri araç ele geçirildiğini bildirdi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejim güçlerinin, havaalanının muhaliflerin eline geçmemesi için ağır silahlarla saldırılar düzenlediğini ancak muhaliflerin havaalanının denetimini ele geçirdiğini kaydetti.

Savaş uçaklarının Taftanaz'ı bombaladığını da bildiren SRGC, bölgede iki ordu arasında çatışmaların devam ettiğini belirtti.

25 PİLOT ESİR ALINDI!

Yorumlar

Mohammed Örkın ~ 11 yıl önce
Hadi üssü ve içindekileri ele geçirdiniz. Helikopterleri neden tahrip edersiniz. Yerlerine yeni ABD helikopteri, uçağı, silahı aldırmak için. Emir böyle. Hani siz ülke çıkarları için savaşıyordunuz????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SURIYE ~ 11 yıl önce
Taftanaz Türkiye sinirina çok yakin daha Esada kadar çok yol var. Yarin Suriye hava kuvvetleri Mig uçaklarini yollar ve Taftanazi ve Nusra tugayini havaya uçurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000