18 Eylül 2017, Pazartesi 13:05:08

24 uçaklık dev anlaşma imzalandı

Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının alımıyla ilgili bir süredir görüşme halinde olan Katar ve Britanyalı yetkililer, 24 uçaklık bir anlaşma imzaladı.
  • Her zaman ingilizleri takip et..biz ise süt götürürüz
  • İşte bu da devletler hukukundaki rüşvetin adı. Bu sayede kendine bir sürü hami edinen Katar sonsuza kadar var olmayı garantiliyor. Vay arkadaş dünyanın geldiği duruma bir bak hele...
  • bizımkılerde yardım gonderıyor katara destek baska ulkeler adamları ınek gıbı sagıyorlar nasıl bır ulkede yasıyoruz allah askına
  • Qatar ı sağmaya devam ediyorlar:)
  • Yilana sarilir
  • modern harac boyle alinir.
  • Ulan bu işin içinde hep kahpe ingilizler var 120 uçak yuuhh
  • Kime karşı kullanılacak? Sadece parayı hat güzel savurma savunma adı altında Sadece Amerika değil İngiliz zaten sıraya girmişti
  • Qatar Air Force 120 uçağı ne yapacak? Amerika, İngiltere, Fransa memnun edilerek alemde yer bulma çabaları bunlar...
  • Biz yapabilsek hediye gonderiridik..1, 2 uçağın lafımi olur. .

İngiltere Savunma Bakanı Sir Michael Fallon bunun iki ülke arasındaki ilk büyük işbirliği olduğunu belirtti. Uçakların birim başına maliyeti 120 ile 140 milyon dolar arasında. Satışın toplam büyüklüğünün ilave ekipmanlarla birlikte 3 milyar dolar seviyesini aşması bekleniyor.

Son dönemde yeni savaş jeti şiparişi eksikliği yaşayan İngiliz BAE Systems, yaptığı anlaşmayla Katar'a 24 Eurofighter Typhoon jeti satacağını açıkladı.

İngilizler, 2012 yılında Umman'a 3.4 milyar dolar karşılığında sattığı 20 uçak ve 2014 yılında 6 milyar doları civarında bir bedelle Suudi Arabistan'a sattığı 72 uçaklık anlaşmadan beri yüklü bir sipariş almamıştı.

Avusturya ise haziran ayında yaptığı duyuruyla, Typhoon filosunu artan maliyetler ve daha ucuz alternatifler nedeniyle kademe kademe sonlandıracağını belirtmişti.

Resmi rakam verilmese de Britanya yapımı Typhoon jetlerin birim fiyatı savunma kaynaklarına göre 120 ile 140 milyon dolar arasında değişiyor ve programın Katar'a maliyetinin 3 milyar doları aşması bekleniyor.

KATAR'IN SAVAŞ UÇAĞI HARCAMASI 20 MİLYAR DOLARI AŞTI

Anlaşmayla ilgili duyuruyu Savunma Bakanı Sir Michael Fallon yaparken teslimatla ilgili herhangi bir süreç detayı vermedi ancak Katar ile anlaşmanın birkaç yıllık müzakereler sonrası ortaya çıktığı belirtildi.

Sir Michael Fallon, "Bu, Büyük Britanya'nın stratejik ortaklarından biri olan Katar ile ilk büyük savunma anlaşması olacak. " dedi ve iki ülke arasındaki savunma işbirliğine yönelik önemli bir an nitelemesinde bulundu.

Katar Devlet Ajansı olan QNA de "Niyet mektubu, bakanlığın tüm ekipmanlarıyla birlikte 24 adet Typhoon savaş uçağı alımını da içermektedir. " ifadelerini kullandı.

Katar son dönemde ordusuna yönelik harcamalarıyla öne çıkıyor. Körfez ülkesi, daha önce ABD ile 12 milyar dolar hacme sahip 72 adetlik bir F-15 jet anlaşmasının yanı sıra, Fransız üretici Dassault'ya ait Rafaele savaş jetleri için de 24 uçaklık bir programı 7.5 milyar dolar ödeyerek yürürlüğe almıştı.

Katar'ın aldığı Typhoon jetleri BAE Systems'in yanı sıra Airbus ve Leonardo'nun oluşturduğu konsorsiyum tarafından üretiliyor ve İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin yanı sıra Almanya, İtalya ve İspanya Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılıyor.

24 uçaklık dev anlaşma imzalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Dunyanin nereye gittigini merak ediyorsan; ~ 7 yıl önce
Her zaman ingilizleri takip et..biz ise süt götürürüz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rüşvet ~ 7 yıl önce
İşte bu da devletler hukukundaki rüşvetin adı. Bu sayede kendine bir sürü hami edinen Katar sonsuza kadar var olmayı garantiliyor. Vay arkadaş dünyanın geldiği duruma bir bak hele...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
temo ~ 7 yıl önce
bizımkılerde yardım gonderıyor katara destek baska ulkeler adamları ınek gıbı sagıyorlar nasıl bır ulkede yasıyoruz allah askına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
Qatar ı sağmaya devam ediyorlar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denize dusen ~ 7 yıl önce
Yilana sarilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
modern harac ~ 7 yıl önce
modern harac boyle alinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngiliz ~ 7 yıl önce
Ulan bu işin içinde hep kahpe ingilizler var 120 uçak yuuhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fenermoda ~ 7 yıl önce
Kime karşı kullanılacak? Sadece parayı hat güzel savurma savunma adı altında Sadece Amerika değil İngiliz zaten sıraya girmişti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katar ~ 7 yıl önce
Qatar Air Force 120 uçağı ne yapacak? Amerika, İngiltere, Fransa memnun edilerek alemde yer bulma çabaları bunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 7 yıl önce
sağıyorlar:)
007 ~ 7 yıl önce
Biz yapabilsek hediye gonderiridik..1, 2 uçağın lafımi olur. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus Rezilliği ~ 7 yıl önce
Sürekli; Havacılıkta ilerliyoruz, Rakamlar çok iyi başlıkları atılırken Pegasustan işten çıkarılan insanların düştüğü durum içler acısı. 10 yıl veya daha fazla zamandır emek veren insanlara bile tazminat verilmedi. Hava iş,Pegasusta başarılı olamadı ancak üye olanlar sendikayı arayıp bu konuda bize yardım edermisiniz dendiğinde "biz size döneriz" diyerek hiçe sayıldı. Pegasus'a dava açan kişiler bir yıldan fazla süredir mahkeme sonucu beklemekte. Şimdi soruyorum; Bu kadar insanın hakkını yiyip emeklerini hiçe saydınız. Pegasus ve Havacılık yetkilileri ve sendika gerçekten vicdanınız var mı? Vicdanınız olmadığını aslında çoğumuz biliyoruz. Sizlere aslında şunları sormak gerekiyor; Koltuklarınızı daha sağlamlaştırdınız mı? Yalakalık yapacağınız yeni yetkililer buldunuz mu?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000