26 Mart 2009, Perşembe 16:47:12

24 saat geçti... Hala helikoptere ulaşılamadı!

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düştüğü tahmin edilen Göksun ilçesine bağlı Kurucaova köyünde endişeli bekleyiş sürüyor.
  • cepten operatöre mesaj atın cevabı görün. 25-50 metre sapma ile bilgi gelir. baz istasyonun az olmasından dolayı sapmanın fazla olacağını kabul ederek bile 24 saatte bulunamayan enkaz gerçekten çok ama çok düşündürücüdür. 1 cep telefonu yok ki, 6 kişide toplam en az 2-3 cep telefonu vardır.
  • Bu olay doğal olaylar ,kazalarda ne kadar hazırlıksız olduğumuzu birkere daha gosterdi.Bugun bir İstanbul depremi olsa şehrin yarısı organizasyon bozukluğundan ölür veya yaralanır.Çünkü herşey para zihniyeti ile kurtarma ekipleri herşehirde hazır değil,askere guveniyorlar ama onlarda bu iş için eğitimli değil.Ülkemizde insan hayatına önem yor.Her yerde cahil,bilgisiz ve beceriksizler yönetimde ....Buda böylebir olayda ortaya dahaiyi ortaya cikiyor.Özel Sektördede,Devletdede ciddi olarak altyapı ,teknik birikim ve bilgi sorunu var.
  • YAKINDA AMERİKA KUZEY IRAKTAN TÜRKİYEYE GİRİNCE KARLAR ERİR VE DONMUŞ CESETLERİ TESLİM EDER SİZE HAMDOLSUN DERSİNİZ O ZAMAN. BÜYÜK BİRADERİNİZ OLARAK.

Aradan geçen 24 saate rağmen helikopter enkazına hala ulaşılamazken, Asker, polis, korucu, AKUT ve Sivil Savunma ekipleri, yoğun sise rağmen, Kurucaova ve Sisne bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da çalışmaları yerinde incelemek üzere olay yerine gitti.

Görevlendirildikleri bölgedeki arama çalışmalarından dönen korucular, bölgede kar kalınlığının 40 santimetreden başlayıp yer yer 1 metreye ulaştığını, bazı kesimlerde yürümekte dahi güçlük çektiklerini belirtiyor.

Öte yandan, helikopterin düştüğü bölgeye, Kahramanmaraş Sivil Savunma ekipleri dışında, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Osmaniye'den de sivil savunma ekipleri de gelerek arama çalışmalarına destek veriyor.

Arama-kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede 15 dolayında ambulans, olası bir müdahale için hazır bekletiliyor.

Haberi kızı Naciye Soysal'ın evinde televizyondan öğrenen anne Fidan Yazıcıoğlu, olayın üzüntüsünü yaşıyor. Olayı duyar duymaz diğer oğlu Yusuf Yazıcıoğlu'nun Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evine geçen anne Fidan Yazıcıoğlu, oğlunun evinde kızları Naciye Soysal ve Maviş Ocak ile birlikte Muhsin Yazıcıoğlu'ndan gelecek iyi haberi bekliyor. Oğlu için sürekli dua eden anne Yazıcıoğlu, metanetini korumaya çalışıyor. Fidan Yazıcıoğlu, oğlu ve beraberindekiler ile ilgili gelişmeleri televizyondan dikkatle izliyor. Oğlu ile en son önceki gün Sivas'ta görüştüğü öğrenilen anne Yazıcıoğlu, oğlu ve beraberindekilerin olaydan sağ salim kurtulmasını diliyor.

Ev önünde hazır bekletilen sağlık ekiplerince müdahale edilen Fidan Yazıcıoğlu'na serum takıldığı ve dinlendirilmeye çalışıldığı bildirildi. Anne Yazıcıoğlu'nun sürekli ağladığı, umudunu yitirmeyip iyi bir haber beklediği bildirildi.

Ağıtlar yakan aile bireylerini, Yazıcıoğlu'nun arkadaşı ve BBP Sivas Belediye Meclis Üyesi adayı Kadir Soykök ile beraberindeki kişilerin teselli ettiği gözlendi. Anne Fidan Yazıcıoğlu'nun elini öpen Kadir Soykök'ün, Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için herkesi dua etmeye çağırdı.

Olayı öğrendikten sonra hemen Kahramanmaraş'a giden ağabey Yusuf Yazıcıoğlu'nun evi de ziyaretçi akınına uğruyor. Eve gelenler, Yazıcıoğlu ailesine geçmiş olsun dileklerini iletiyor.

Bu arada, Yazıcıoğlu ailesinin oturduğu apartmanın balkonları ve dış cephesi ile binanın bulunduğu sokağa Büyük Birlik Partisi'nin bayrakları asıldı. Yazıcıoğlu ailesinin evinde üzgün ve umutlu bekleyiş sürüyor. Aile bireyleri, partililer ve diğer vatandaşlar, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerden gelecek ''hayırlı haberleri'' bekliyor. Bu arada, helikopterde bulunan İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş'in eşi Yasemin ve diğer akrabaları da olayın üzüntüsü içinde.

24 saat geçti... Hala helikoptere ulaşılamadı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
cepten operatöre mesaj atın cevabı görün. 25-50 metre sapma ile bilgi gelir. baz istasyonun az olmasından dolayı sapmanın fazla olacağını kabul ederek bile 24 saatte bulunamayan enkaz gerçekten çok ama çok düşündürücüdür. 1 cep telefonu yok ki, 6 kişide toplam en az 2-3 cep telefonu vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu olay doğal olaylar ,kazalarda ne kadar hazırlıksız olduğumuzu birkere daha gosterdi.Bugun bir İstanbul depremi olsa şehrin yarısı organizasyon bozukluğundan ölür veya yaralanır.Çünkü herşey para zihniyeti ile kurtarma ekipleri herşehirde hazır değil,askere guveniyorlar ama onlarda bu iş için eğitimli değil.Ülkemizde insan hayatına önem yor.Her yerde cahil,bilgisiz ve beceriksizler yönetimde ....Buda böylebir olayda ortaya dahaiyi ortaya cikiyor.Özel Sektördede,Devletdede ciddi olarak altyapı ,teknik birikim ve bilgi sorunu var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YAKINDA AMERİKA KUZEY IRAKTAN TÜRKİYEYE GİRİNCE KARLAR ERİR VE DONMUŞ CESETLERİ TESLİM EDER SİZE HAMDOLSUN DERSİNİZ O ZAMAN. BÜYÜK BİRADERİNİZ OLARAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000