22 Nisan 2010, Perşembe 08:36:05

21. yüzyılın en büyük ihalesi

Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı (EADS), ABD’nin açtığı askeri tanker uçak ihalesine tek başına teklif vermeye hazırlanıyor.
  • Amerikan hava kuvvetlerinin açacağı ihaleyi avrupalıların kazanması zor. Boeing firması zaten bu ihaleyi almak için gerek pentagonda gerekse senatoda ve kongrede çok ciddi beslediği kişiler.. Ayrıca bir avrupalı firmanın ihaleyi kazanması amerikalılar için hoş olmaz kendi gücümüz yeterli değil mi ki ihaleyi avrupalılar kazandı derler..

Şirket yetkililerince yapılan açıklamada, grubun, ABD tarafından imzalanan ve 35 milyar dolarlık 179 adet jet tanker uçağını kapsayan, 21.  yüzyılın en büyük tanker uçağı projesi ihalesine tek başına katılmayı planladığı belirtildi.

Grubun, ABD Hükümetinin teklifin tarihini 10 Mayıs’a kadar uzattığını açıklamasının ardından ihaleye katılma kararı aldığı kaydediliyor.

EADS’ın Başkanı Louis Gallois yaptığı açıklamada, ABD’nin askeri tanker uçak sözleşmesinde yarışı kazanmak için şansları bulunduğunu ancak, ABD’li bir ortak bulmalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında “İhaleye neden giriyoruz?” diye soran Gallois, “Çünkü, kazanmak için şansımız var” dedi.
Gallois, işbirliği için bazı şirketlerle görüşmeye başladıklarını da belirtti.

Grubun Kuzey Amerika Bölümü Başkanı Ralph Crosby ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “En iyisine sahip olduğun zaman teklif sunman gerek” dedi.

İhaleye tek başına katılacak EADS’ın, aralarında Honeywell ve General Electric’in de bulunduğu bazı ABD’li firmalarla birlikte Alabama’daki yeni bir fabrikada uçakları üretmeyi planladığı belirtiliyor.

Hava Kuvvetleri, bu yılın başında ihalenin resmen açıldığını duyurmuştu.

EADS ve ABD’li ortağı Northrop Grumman geçen ay yaptıkları açıklamada, mevcut KC-135 uçaklarından oluşan filonun yerini alması planlanan 179 adet tanker uçağı projesinin ihale şartnamesinin tamamen Boeing’e göre ayarlandığı gerekçesi ile ihale ve ortaklıktan çekildiklerini ifade etmişlerdi.

21. yüzyılın en büyük ihalesi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Amerikan hava kuvvetlerinin açacağı ihaleyi avrupalıların kazanması zor. Boeing firması zaten bu ihaleyi almak için gerek pentagonda gerekse senatoda ve kongrede çok ciddi beslediği kişiler.. Ayrıca bir avrupalı firmanın ihaleyi kazanması amerikalılar için hoş olmaz kendi gücümüz yeterli değil mi ki ihaleyi avrupalılar kazandı derler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000