13 Mart 2010, Cumartesi 07:50:30

21 yıl sonra Yunuseli'ye dönülecek...

Yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırım sonucu yaptırılan ve açıldğı 2001'den bu yana verimli kullanılamayan Yenişehir Uluslararası Havalanı'na alternatif arayan Bursa, çözümü eski Yunuseli Havaalanı'nda buldu.
  • Arkadasım sen Bursa için yapılan hava alanının sehre 60 km oldugunu bilirmisin? Sehir trafiginden ve ısıklardan ancak sehri 1 saate gecebiliyorsun. Daha sonrada alsana 30 km yok. Yoldaki hız sınırlama levhaları (yol kenarında köyler olması sebebiyle) 50 km. Polis te radarı kurmuş bekliyor. Birde üstüne ceza ye. Sonrada bu hava alanı için cok güzel yolumuz var de. Er gec Yunuseli havaalanı Bursaya kazandırılmalı. Bilip bilmeden konustugun için sana da bilinçsiz kouşma ve yazma plaketi verilmeli.
  • bu kafayla Bursa ya daha çook havaalanı yapılır,havacılığın merkez üssü BURSA
  • Başkanımızın fikir ve önerilerini yürekten destekliyoruz. Sanayicilerimiz uyumaya devam etsinler tabi turizmcilerde.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı'nın Bursa hava ulaşımına açılması yönünde çalışmaların sürdüğünü, halen askreri birliklerin de içerisinde yeraldığı Yunuseli Havalanı için Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan onay çıktığını açıkladı.

Konuyla ilgili dosyanın Milli Savunma Bakanlığı'na geleceğini anlatan Altepe, "Daha sonra Yunuseli Havaalanı'nın her türlü sivil uçuşa açılması sağlanacak. Bu yıl içinde uçuşların başlamasını hedefliyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak gerek pist ve kulenin onarımı gerekse müştemilat binaları konusunda her türlü desteği vermeye hazırız." dedi. Altepe, Yenişehir Havaalanı'nı da destekleyeceklerini söyledi.

Şehir gündemindeki konulara açıklık getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde inşaatın bitme aşamasına geldiğini ve koltukların yerleştirilmeye başlandığını dile getirdi. Almanya'nın Berlin ve Münih kentleri ile Fransa'nın Lyon ve Nice kentlerindeki önemli kongre merkezlerinde incelemelerde bulunduklarını hatırlatan Başkan Altepe, bu merkezlerin önemli bir gelir elde etmese bile bulundukları kentlere çok büyük ekonomik katkı sağladığını ifade etti.

Yaklaşık 260 bin metrekarelik parkın içinde yer alan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin Avrupa'daki benzerlerinden bir eksiği bulunmadığını ifade eden Başkan Altepe, geçen dönem 110 milyon TL ve bu dönemde 60 milyon TL harcanan merkezin, Bursa'ya en fazla katkıyı sağlaması için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Kongre merkezinin faaliyete geçmesiyle konaklama tesisi sıkıntısı yaşanacağını ifade eden Başkan Altepe, "Kongre merkezinin karşısında bulunan Merinos Stadyumu, otoparkı bulunmaması, tribünlerinin az olması gibi nedenlerle verimli bir şekilde kullanılamıyor. Amatör Spor Kulüplerine destek vermek adına Hipodrom mevkiinde 3 adet spor sahası yapacağız. Merinos Stadyumunu da buradan kaldırıp, yerine kongre merkezi ile bütünleşecek konaklama açısından onu destekleyecek bir tesisin yapılmasını düşünüyoruz. Stadyum Özel İdare mülkiyetinde, onlar da bu konuya sıcak bakıyor." dedi.

Yunuseli Havaalanı'nın, Bursa hava ulaşımına açılması yönündeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Altepe, bu havaalanının Yenişehir havaalanını da destekleyeceğini kaydetti. Bu konuda ilgili kurumlarla görüşmelerinin sürdüğünü hatırlatan Başkan Altepe, "Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan onay çıktı. Konuyla ilgili dosya bugünlerde Milli Savunma Bakanlığı'na gelecek. Daha sonra Yunuseli Havaalanı'nın her türlü sivil uçuşa açılması sağlanacak. Bu yıl içinde uçuşların başlamasını hedefliyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak gerek pist ve kulenin onarımı gerekse müştemilat binaları konusunda her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu.

Bursa'nın kardeş kentleri arasına Kırım'ın Bahçesaray Belediyesi'nin de eklendiğini ifade eden Başkan Altepe, Bayburt ve Ardahan'ın Bursa ile kardeş olup destek beklediklerini kaydetti. Deniz turizmine yönelik çalışmaların sürdüğünü dile getiren Başkan Altepe, Karacaali-Narlı bölgesinde devlete ait bir tesisi tahsis yoluyla aldıklarını, Gemlik ve Mudanya bölgesindeki tüm sahillerde çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Cumhuriyet Caddesi'ne konulacak nostaljik tramvayların birkaç gün içinde Bursa'ya getirileceğini hatırlatan Başkan Altepe, Tekel binasının kaldırılması konusunda Adalet Bakanı ile görüştüklerini, Adli Tıp Kurumu'na yer bulunması halinde burayı yıkarak, Kayıhan bölgesine güzel bir meydan kazandıracaklarını ifade etti.

Vagon imalatı konusunda gerekli onayların alındığını da kaydeden Başkan Altepe, önümüzdeki günlerde numune araç üretimine başlanacağına değindi. Bu projenin, Türkiye genelinde ses getirdiğini ifade eden Başkan Altepe, İstanbul, Adapazarı, Konya, Kayseri, Gaziantep ve Ankara'nın da bu işe dahil olmak istediklerini belirtti.

Ayrıca, Atatürk Stadyumu'nun yenilenmesi ile ilgili sürecin sorunsuz işlediğini belirten Başkan Altepe, projenin Anıtlar Kurulu'ndan onay aldığını, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile yapılacak protokolün ardından ihale sürecinin başlayacağını kaydetti.
 
(Zaman)

21 yıl sonra Yunuseli'ye dönülecek...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadasım sen Bursa için yapılan hava alanının sehre 60 km oldugunu bilirmisin? Sehir trafiginden ve ısıklardan ancak sehri 1 saate gecebiliyorsun. Daha sonrada alsana 30 km yok. Yoldaki hız sınırlama levhaları (yol kenarında köyler olması sebebiyle) 50 km. Polis te radarı kurmuş bekliyor. Birde üstüne ceza ye. Sonrada bu hava alanı için cok güzel yolumuz var de. Er gec Yunuseli havaalanı Bursaya kazandırılmalı. Bilip bilmeden konustugun için sana da bilinçsiz kouşma ve yazma plaketi verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kafayla Bursa ya daha çook havaalanı yapılır,havacılığın merkez üssü BURSA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başkanımızın fikir ve önerilerini yürekten destekliyoruz. Sanayicilerimiz uyumaya devam etsinler tabi turizmcilerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000