30 Ocak 2017, Pazartesi 09:48:55

2030'da hedef; 250 savaş uçağı

Savunma ve havacılık sanayiinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedefleyen Türkiye, milli muharip uçağı TF-X ile TSK'nın gücüne güç katacak.
  • Atamın dediği gibi. Hiçbir tutarlı kanıta dayanmayan birtakım geleneklerin, inanışların korunmasında ısrar eden milletlerin ilerlemesi çok güç olur; belki de hiç olmaz. İlerlemede geleneklerin kayıt ve şartlarını aşamayan milletler, hayatı, akla ve gerçeklere uygun olarak göremez.. Hayat felsefesini geniş bir açıdan gören milletlerin egemenliği ve boyunduruğu altına girmeye mahkûmdur. 1922
  • Güzel uyutma. Araştırdık geliştirdik yaptık ve 250 tane süperr. Gerçekden insanla dalga geçmek diye buna denir. Yazık bu paralara. Insan önce motordan başlar yapmaya ama biz direkt gövdeden.
  • Şuan bütün projelerden daha önemlisi F-X/T-FX projesi. Tank mank zaten nesilleri tükenmek üzere. Yerli GPS geliştirmeliyiz bu uçaklar için. Ruslar Glonass kullanıyor.
  • Atak helikopteri milli "değildir". ekstradan bikaç bölümünün ülkemizde üretilmesi ve helikopterin ülkemizde birleştirilmesi milli olduğu anlamına gelmemektedir. Yoksa yarın öbür gün birileri çıkar F-16'lar da milli der.
  • Ben de diyorum ki 2050 de 10 milyon uçak. Hayatda olmayacağım icin sorumluluk kabul edilmemektedir. Yani at atabildiğin kadar.
  • Arkaaşlar sakin olun , daha dün haberi vardı ; yerli merdiven üretmişiz ... dolayısıyla yakın bir gelecekte neden bir savaş uçağı ya da savaşmama uçağı üretmeyelim ? Yerli koltukta üretmiştik zaten daha önce geriye aviyonik - motor - dayanım - softveer gibi çokta mühim olmayan konular kaldı ? O değilde fenere ne biçim ...
  • Sevgili arkadaşlar, satamadığın silahın bağımsız bir silah değildir. Biz bunların herhangi birini satamadık henüz benim bildiğim kadarıyla. Bu durumda demek ki çoğu için önemli parçalarda dış bağımlılığımız var :( Ama sonuçta bunlar hep başlangıç. Bir şeyler yapmaya çalışmak çok önemli. Hırsla, azimle gelinen bir nokta bu. Bunun ötesine geçmek ise daha vizyoner, daha bilimsel, daha teknik yaklaşımlar gerektiriyor. Buna yoğunlaşmak, ısrarla söylenen liyakata önem vermek gerek.
  • Çatlasanızda patlasanızda bu ülke kendine yetecek.Evet bin kere evet.Uçakta üretecek,füze de.Siz parazitlere rağmen başaracak bunu.Hainler temizlendikçe buna daha çok inanıyorum.DURMAYIN HEMEN CEVAP YAZIN.BEĞENMEDİM TİKLEYİN.
  • Arkadaşlar pilotlu savaş uçağı devri bitmiştir. Uydudan kontrollü heron, reaper tarzı insansız hava araçlarına yönelmemiz gerek.
  • Basqanlik Gelsin uzaya merdiven yapılacak Abdestsiz kullanılmayacak

Savunma ve havacılık sanayiinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedefleyen Türkiye, milli muharip uçağı TF-X ile TSK'nın gücüne güç katacak. 2023'te semalarda olacak yerli savaş uçağının ilk etapta 250 adet üretimi hedefleniyor.

2023 yılında savunma ve havacılık sanayinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedefleyen Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde milli silah dönüşümü ile yeni bir aşamaya geçecek. 2002 yılında yüzde 80'ler civarında olan dışa bağımlılık oranı bugün yarıya kadar düşerek yüzde 40'lar seviyesine geriledi. Bu zaman zarfı içerisinde helikopterden insansız hava aracına, füzeden tüfeğe kadar milli silahlara sahip olan TSK, yerli uçakları 2023'te kullanmaya başlayacak.

F-16'ların yerini alacak

Türkiye ile İngiltere arasında Türk jeti konusunda atılan imzalar hem yurt içinde hem de dünyada büyük yankı uyandırdı. TUSAŞ ile BAE Systems'in ortak çalışmayla üreteceği milli muharip uçağı TF-X, Türk Silahlı Kuvvetlerine kuvvet katacak. 2023'e kadar prototip çalışmasının yapılması planlanan uçağın, 2030'dan sonra envantere girmesi ve peyder pey F-16'ların yerini alması planlanıyor. Ortak çalışma ile muharip uçak için, maksimum bilgi ve teknoloji transferi sağlanacak. Türk uzman ve mühendisler, jet yapımı konusunda uzmanlaşacak. İlk aşamada 250 uçağın üretimi hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde 15 Aralık 2010'daki Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde TF-X Projesine ilişkin karar alınmıştı.

ASELSAN DA ÇALIŞIYOR

İşbirliği sadece iki firmayla sınırlı değil. Bir süre önce dünyaca ünlü İngiliz firması Rolls Royce'un CEO'su Warren East, Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmüştü. Rolls Royce'la da EJ200 motoru teknoloji transferi ve TF-X uçağına ilişkin işbirliği öngörüldü. Çalışmalarda, başta ASELSAN olmak üzere, Türk firmaları da rol alacak. ASELSAN, halen program kapsamında son derece gelişmiş bir radar üzerinde çalışıyor.

Milli silahlarımız

ALTAY Tankı: Çalışmalar son aşamada. Bu yıl tankın envantere girmeye başlaması bekleniyor.

ATAK HELİKOPTERLERİ: Özellikle terörle mücadelede TSK'nın gücüne güç kattı. Bugüne kadar 19 helikopter envantere girdi, yenileri yolda.

ANKA VE BAYRAKTAR: ANKA gözlem uçuşları yaparken, silahlı modeli için son çalışmalar yapılıyor. ANKA-S silahlı insansız hava aracı, bu yıl envantere girecek. Bayraktar da, hem yurt içinde hem sınır ötesinde terör hedeflerini vuruyor.

FIRTINA VE PANTER OBÜSLERİ: Saatte 65 km. hıza sahip olan ve 3 m yüksekliğindeki engelleri aşabilen FIRTINA obüsleri, hem PKK hem DEAŞ hedeflerini yerle bir etti. Türkiye'nin özgün tasarımlı ilk obüsü olan PANTER ise 40 km menziliyle gurur kaynağı oldu.

HÜRKUŞ: Eğitim uçağı olarak planlanan HÜRKUŞ-A, sadece bu vasfıyla sınırlı kalmadı. Temel eğitim uçağı olan HÜRKUŞ-A'yı, yeni nesil temel eğitim uçağı olan HÜRKUŞ-B izledi. HÜRKUŞ-C ise, silahlı uçak olarak üretilecek.

CİRİT VE HİSAR FÜZESİ: Hafif zırhlı- zırhsız sabit ve hareketli hedeflere yönelik üretilen dünyanın ilk lazer güdümlü helikopter füzesi CİRİT, ATAK helikopterlerine de monte edildi. Yüksek hassasiyete sahip füze, terör yuvalarını vuruyor. Askeri üs, liman, tesis ve birliklerin korunması amacıyla üretilen HİSAR füzelerinde de test çalışmaları başarıyla sürüyor.

MİLGEM: Türkiye'nin denizlerde gururu olan MİLGEM'ler de birer birer kullanıma sunuluyor.

MPT-76 TÜFEĞİ: TSK'nın piyade tüfeği ihtiyacını karşılamak amacıyla üretilen tüfekten 200 bin adet üretilecek. İlk paket, TSK'ya teslim edildi ve kullanılmaya başlandı.

GÖKTÜRK UYDULARI: Türkiye, Göktürk-2'nin ardından, Göktürk-1 uydusunu da uzaya göndermişti. Türkiye'nin uzaydaki gözleri olan uydular, hem istihbarat hem gözetleme konusunda hayati değer taşıyor. Göktürk-3 için de çalışmalar sürüyor. (Yeni Şafak)

2030'da hedef; 250 savaş uçağı

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Çağdaşlık ~ 7 yıl önce
Atamın dediği gibi. Hiçbir tutarlı kanıta dayanmayan birtakım geleneklerin, inanışların korunmasında ısrar eden milletlerin ilerlemesi çok güç olur; belki de hiç olmaz. İlerlemede geleneklerin kayıt ve şartlarını aşamayan milletler, hayatı, akla ve gerçeklere uygun olarak göremez.. Hayat felsefesini geniş bir açıdan gören milletlerin egemenliği ve boyunduruğu altına girmeye mahkûmdur. 1922

Yanıtla

Kalan karakter 1000
250adet üfff beaaa ~ 7 yıl önce
Güzel uyutma. Araştırdık geliştirdik yaptık ve 250 tane süperr. Gerçekden insanla dalga geçmek diye buna denir. Yazık bu paralara. Insan önce motordan başlar yapmaya ama biz direkt gövdeden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ergy ~ 7 yıl önce
Şuan bütün projelerden daha önemlisi F-X/T-FX projesi. Tank mank zaten nesilleri tükenmek üzere. Yerli GPS geliştirmeliyiz bu uçaklar için. Ruslar Glonass kullanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyby ~ 7 yıl önce
Atak helikopteri milli "değildir". ekstradan bikaç bölümünün ülkemizde üretilmesi ve helikopterin ülkemizde birleştirilmesi milli olduğu anlamına gelmemektedir. Yoksa yarın öbür gün birileri çıkar F-16'lar da milli der.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2050 ~ 7 yıl önce
Ben de diyorum ki 2050 de 10 milyon uçak. Hayatda olmayacağım icin sorumluluk kabul edilmemektedir. Yani at atabildiğin kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayır ~ 7 yıl önce
Arkaaşlar sakin olun , daha dün haberi vardı ; yerli merdiven üretmişiz ... dolayısıyla yakın bir gelecekte neden bir savaş uçağı ya da savaşmama uçağı üretmeyelim ? Yerli koltukta üretmiştik zaten daha önce geriye aviyonik - motor - dayanım - softveer gibi çokta mühim olmayan konular kaldı ? O değilde fenere ne biçim ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru! ~ 7 yıl önce
Evet arkadaşlar doğru. Biz leblebi kavurma makinesini icad eden bir milletiz. Neden olmasın? Şu gavurun 1930 da yaptığı tos-tos motorunu bile yapamıyoruz diye sıkmayın canınızı :)
İlkokul beyinliler ~ 7 yıl önce
Ali motor yap. Ayşe petrol bul. Size böyle anlatmak gerek.
Bağımsız ~ 7 yıl önce
Sevgili arkadaşlar, satamadığın silahın bağımsız bir silah değildir. Biz bunların herhangi birini satamadık henüz benim bildiğim kadarıyla. Bu durumda demek ki çoğu için önemli parçalarda dış bağımlılığımız var :( Ama sonuçta bunlar hep başlangıç. Bir şeyler yapmaya çalışmak çok önemli. Hırsla, azimle gelinen bir nokta bu. Bunun ötesine geçmek ise daha vizyoner, daha bilimsel, daha teknik yaklaşımlar gerektiriyor. Buna yoğunlaşmak, ısrarla söylenen liyakata önem vermek gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yes. ~ 7 yıl önce
Çatlasanızda patlasanızda bu ülke kendine yetecek.Evet bin kere evet.Uçakta üretecek,füze de.Siz parazitlere rağmen başaracak bunu.Hainler temizlendikçe buna daha çok inanıyorum.DURMAYIN HEMEN CEVAP YAZIN.BEĞENMEDİM TİKLEYİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destek ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar pilotlu savaş uçağı devri bitmiştir. Uydudan kontrollü heron, reaper tarzı insansız hava araçlarına yönelmemiz gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basqanlik ~ 7 yıl önce
Basqanlik Gelsin uzaya merdiven yapılacak Abdestsiz kullanılmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000