03 Kasım 2020, Salı 14:40:18

2021 yılında pasaport ücreti 1085 TL olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yurt İçi Üretici Fiyatlarının ekim ayı itibariyle 12 aylık ortalamasını yüzde 9.11 olarak açıkladı. Buna göre 3 yıl ve üzeri pasaport harcı 995 TL'den 1085 TL'ye yükselecek.
  • 10 yıllık alman pasaportu 28 €
  • Sahlandik geliyoruz avrupaaaa bizden kork bundan sonra cok daha gucluyuz heeeeyyyy.
  • Gezmeyin! Gezicekseniz Türkiyede gezin. Mesaj bence net. Iyi Tatiller dilerim..!
  • Az 130$ hic bisey degil. Yasiyoruz bu hayati
  • Bu devlet fahiş fiyattan pasaport verir kendi vatandaşına sonra yalandan istediklerinin daha doğrusu muhaliflerinin pasaportlarını zayi gösterir. Olmadı iptal eder. İşte tc vatandaşlığı bu kadar değersizdir. Allah’tan Hollanda vatandaşıyız da kafamız rahat. A dostlar Allah yardımcınız olsun.
  • Eskiden kendi ulkemizin secim sonuclarina bakardik yarin piyasalar vs nolur diye Simdi abd secimlerini bekliyoz Eyyyy amerika sen kimsin yav
  • Dunyanin en guclu pasaportlarindan birisi icin az bile yuzde 59.99 olmaliydi zAm orani
  • Ulaşıma bir zam geldi diye ülkenin altını üstüne getirip zammı geri çektirtmişlerdi
  • turkiyeyi kiskananlan ulkesine bibakin pasaport kimlik maliyeti nekadar dunyada halkini soyup sovana ceviren ne olacak onlarin tuzu kuru emekli sosyal yardim alan yada 3 .4 cocuklu ne yapsin esas garibanlari kiskaniyorlar aybasini nasil getiriyorlar diye yaziklar olsun durmadan zam yapanlara ABD hazinesini teslim etsen onuda batirirlar itibardan kisilmaz diyen zihniyet birde onlarin saksakcilari
  • Ne kadar oldu acaba (Yolda yururken ossu.ma vergisi) Merak ettim de

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yurt İçi Üretici Fiyatlarının ekim ayı itibariyle 12 aylık ortalamasını yüzde 9.11 olarak açıkladı. Yeniden değerleme oranı (YDO) olarak kabul edilen bu oranla devletin maktu vergi ve cezaları ile parasal limitleri yıl başından itibaren artacak.

Yeniden değerleme oranı ile birlikte pasaport, ehliyet harcı, trafik cezaları ile yurt dışından getirilen cep telefonları için ödenen ücret 2020 yılında yüzde 9,11 oranında artacak.

PASAPORT 1085 TL TELEFON HARCI 2006 TL OLACAK

Yeni zamlar sonrasında yurtdışından getirilen cep telefonu harcı 1839TL'den 2 bin 6TL'ye, 6 aya kadar olan pasaport harcı 208 TL'den 227 TL'ye, 1 yıllık pasaport harcı 331 TL'ye, 2 yıllık pasaport harcı 542 TL'ye, 3 yıllık pasaport harcı 770 TL'ye, 4-10 yıllık pasaportun bedeli 995 TL'den 1085 TL'ye yükselecek.

Yeniden değerleme oranı her yılın ekim ayında çıkan Üretici Fiyat Endeksi rakamına göre belirleniyor. Kanuna göre zam Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra devreye alınıyor.

YDO oranlarının hesaplandığı şekilde uygulanmasına, oranların artırılarak ya da indirimli uygulanıp uygulanmayacağına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karar verecek. 

©AirportHaber.com

2021 yılında pasaport ücreti 1085 TL olacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Ayt2020 ~ 3 yıl önce
10 yıllık alman pasaportu 28 €

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah allah ~ 3 yıl önce
Sahlandik geliyoruz avrupaaaa bizden kork bundan sonra cok daha gucluyuz heeeeyyyy.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan Arslan ~ 3 yıl önce
avrupa korkusundan su an uyuyamiyor, benim gurbetci cilekes vatani burnunda buram buram tuten vatandasimda siz ne kadar sanslisiniz basinizda REIS var REIS ama iste kurulu duzen var yoksa doneriz diye bogurup duruyor, Allah bizi de boyle imtihan ediyor iste
Gezmeyin! ~ 3 yıl önce
Gezmeyin! Gezicekseniz Türkiyede gezin. Mesaj bence net. Iyi Tatiller dilerim..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabbi ~ 3 yıl önce
Az 130$ hic bisey degil. Yasiyoruz bu hayati

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt787 ~ 3 yıl önce
Bu devlet fahiş fiyattan pasaport verir kendi vatandaşına sonra yalandan istediklerinin daha doğrusu muhaliflerinin pasaportlarını zayi gösterir. Olmadı iptal eder. İşte tc vatandaşlığı bu kadar değersizdir. Allah’tan Hollanda vatandaşıyız da kafamız rahat. A dostlar Allah yardımcınız olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Secim sonuclari ~ 3 yıl önce
Eskiden kendi ulkemizin secim sonuclarina bakardik yarin piyasalar vs nolur diye Simdi abd secimlerini bekliyoz Eyyyy amerika sen kimsin yav

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam orani ~ 3 yıl önce
Dunyanin en guclu pasaportlarindan birisi icin az bile yuzde 59.99 olmaliydi zAm orani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fransızlara helal olsun ~ 3 yıl önce
Ulaşıma bir zam geldi diye ülkenin altını üstüne getirip zammı geri çektirtmişlerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 3 yıl önce
turkiyeyi kiskananlan ulkesine bibakin pasaport kimlik maliyeti nekadar dunyada halkini soyup sovana ceviren ne olacak onlarin tuzu kuru emekli sosyal yardim alan yada 3 .4 cocuklu ne yapsin esas garibanlari kiskaniyorlar aybasini nasil getiriyorlar diye yaziklar olsun durmadan zam yapanlara ABD hazinesini teslim etsen onuda batirirlar itibardan kisilmaz diyen zihniyet birde onlarin saksakcilari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YYOV ~ 3 yıl önce
Ne kadar oldu acaba (Yolda yururken ossu.ma vergisi) Merak ettim de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayaç ~ 3 yıl önce
vallahi sayaç takacaklarmış, Demirören grubu üretiyormuş, bayraktar yazılımı yapacakmış. Sıkı durun :)))
Yok ~ 3 yıl önce
YYYV Yolda yururken yellenme vergisi
GmDen ~ 3 yıl önce
OSRma garantili mi sayac ihalesi nasil olcak acaba

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000