12 Aralık 2019, Perşembe 09:17:17

2020 THY ve Pegasus için nasıl geçecek?

İş Yatırım tarafından hazırlanan hisse analiz raporunda havayolları ve hizmetleri mercek altına alındı. Raporda THY ve Pegasus hakkında neler denildi? İşte o analiz raporu...
  • Pegasusa başarılar,Sabiha gökçen den Pegasusla uçmak çok rahat ve konforlu.Herkese tavsiye ederim.Ayrica THY den de %50 ucuz.
  • Minareyi çalan kılıfını uydurur misali, thy her türlü yolunu buluyor bulmaya da devam ediyor. Umarım Pegasus için çook daha iyi geçer.
  • Sarı at uçuyor thy bakıyor arkasından thy bu duruma getirenler utansın borsada ölmüş ağlayanı yok
  • ÇOK DOGRU BU SAKAL HİC BİR SEKILDE YAKISMIYOR YONETICI OLAN PERSONELE
  • thy için berbat pegasus için harika geçecek tabii ki
  • Pegasus batiracak THY . THY ucaklari ruzgara karsi bir Kazanc olmadan ucuyor. Sun express Hamdi Topcu atansin ve sevdigi HTA CRM sun expresses gotursun .
  • Tgs tazminatları verse, herkes Pegasus ve İGA şirketine gideceğiz.
  • Birisi bana bu matematigi izah edebilir mi? THY’nin 2019’da 78.08 milyon olarak tahmin ettiğimiz toplam yolcu sayısını 2020’de %4 artış ile 78.15 milyona ulaşmasını bekliyoruz.
  • thy teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 senede hastalanan 19 yaşında işe thy de başlamış calışanını performanstan kıdem tazminatı daha az ödemek için aralık ayında 39 yaşında işten attı
  • Önce yöneticiler sakal tıraşı olsun. Sonra konuşuruz

İş Yatırım tarafından hazırlanan hisse analiz raporunda havayolları ve hizmetleri mercek altına alındı. İş Yatırım, Borsa’nın lokomotif hisseleri arasında olan Türk Hava Yolları (THYAO) ve Pegasus (PGSUS) hisseleriyle ilgili olumlu değerlendirmelerde bulundu. İş Yatırım Tarafından Hazırlanan Aralık ayı hisse analizi raporunda havacılık sektörü de değerlendirildi. Raporda, THY ve Pegasus hissesinin analizi de yapıldı.

HİSSELERDEKİ OLASI RİSKLER NELER?

Yolcu trafiği büyümesini olumsuz etkileyen güvenlik endişelerindeki artış, artan rekabetin birim gelirlerini beklentilerden daha fazla azaltması, petrol fiyatlarında sıçrama ve Euro'nun ABD doları karşısında değer kazanması sektör için önde gelen risk unsurları olarak gösterildi.

Türk Hava Yolları: THY’nin 2020 yılında 31 yeni uçak teslimatı (nette 12 uçak) nedeniyle %9.5 kapasite artışı elde edeceğini öngörüyoruz. THY 2020 yılında Uzak Doğu ve Amerika gibi uzun mesafeli uçuşları hedefliyor.

Öyle ki, şirket Malezya Havayolları ile yakın zamanda ortak uçuş anlaşması imzaladı. THY’nin 2019’da 78.08 milyon olarak tahmin ettiğimiz toplam yolcu sayısını 2020’de %4 artış ile 78.15 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Uzak mesafeli uçuşların sayısının artması ile 2020’de RASK’da yıllık bazda %2 düşüş öngörüyoruz.

THY’nin konsolide satış gelirlerinin 2019’daki tahmini 13.2 milyar ABD Doları’ndan %8 büyüme ile 2020’de 14.3 milyar ABD Doları’na ulaşacağın tahmin ediyoruz. THY yönetiminin maliyet azaltma hedefleri doğrultusunda 2020’de CASK’da öngördüğümüz %3.3’lük düşüş (RASK’daki %2 düşüşten yüksek) kaynaklı FAVÖK marjında yüzde 1.6 puan iyileşme görmeyi bekliyoruz. THY yönetminin 4Ç19 için 100 milyon ABD doları maliyet tasarruf hedefini ve bunun 2020’de devam edeceği hedefini tekrar hatırlatmak isteriz.

– İstanbul Yeni Havalimanı’nda 3. pistin açılmasıyla taksi sürelerindeki azalma, uzun mesafeli uçuşlardaki artış ve yakıt verimli uçak teslimatlarını olması kaynaklı yakıt tüketiminde düşüş

– Yeni uçakların teslimiyle fazla personelin kullanılması

– havaalanı ücretlerinde potansiyel iskonto/düşüş 2020’deki CASK düşüş tahminimizin en önde gelen nedenlerini oluşturmaktadır. 2020’de THY yönetiminin tüm iş ortaklarından iskonto konusunda oldukça talepkar olacağını düşünüyoruz. Sonuç olarak 2020’de THY’nin yıllık bazda ABD Doları bazında %20 FAVÖK ve %18 FAVKÖK artışı elde edebileceğini hesaplıyoruz.

THY’nin ana iş kolunu 5.7x (Önceki: 5.4x) hedef Firma Değ./FAVÖK çarpanı ile iştiraklarini ise F/K çarpanlarıyla değerliyoruz. THY AO için revize hisse başına 18.70TL hedef fiyatımız %35 getiri potansiyeline işaret ediyor. Hisse için AL tavsiyemizi yineliyoruz. Hisse 2020T 5.4x Firma Değ./FAVÖK çarpanı ile yurtdışı benzer havayolları ortalama 5.7x çarpanına kıyasla kısmi iskontolu işlem görüyor.

Pegasus: Pegasus Havayolları’nın 2020’de 16 adet (nette 10 adet) uçak teslimatı olacak. Pegasus Havayoları için şirket hedefi doğrultusunda %15 kapasite (ASK) artışı öngörüyoruz. Dolluluk oranında ise 2020’de yıllık bazda 0.2 yüzde puan düşüş tahmin ediyoruz.

Havayolunun dış hat uçuşlarının toplam kapasitesindeki 2019’daki tahmini %74 payının 2020’de %76’ya yükseleceğini tahmin ediyoruz. 2020’de 2019’a kıyasla € bazlı ortalama bilet fiyatlarının sabit kalacağını ancak yolcu başına yan gelirlerin 2019’daki tahmini €14.95’den 2020’de €15.21’e artacağını öngörüyoruz. 2020’de PGSUS’da yakıt dışı CASK’ın değişiklik göstermeyeceğini ancak yakıt tasarufu sağlayan yeni uçak teslimatlarıyla toplam CASK’ın 2019’a kıyasla %2 düşüş sağlayacağını tahmin ediyoruz. 2020’de RASK’daki %4 düşüş tahminimiz sonucu FAVÖK marjında yüzde 1 puan gerileme hesaplıyoruz. Tüm bunlar ışığında, Pegasus’un 2020’da € bazında %10 gelir ve %7 FAVÖK büyümesi elde etmesini bekliyoruz.

PGSUS’u 4.5x (Önceki: 4.1x) hedef Firma Değ./FAVÖK ile değerliyoruz. PGSUS için revize 99.72TL hisse başına hedef fiyatımız %35 getiri potansiyeline işaret edttiğinden, AL tavsiyemizi yineliyoruz. Hisse 2020T 3.6x Firma Değ./FAVÖK çarpanı ile yurtdışı benzer LCC havayolları ortalama 6.0x çarpanına ve THYAO’nun 5.4x çarpanına kıyasla iskontolu işlem görüyor. Bilet fiyatlarında ve yolcu başına yan gelirlerde beklentimizin üzerinde artış potansiyeli FAVÖK ve dolayısıyla hedef fiyatımızda yukarı yönlü risk oluşturmaktadır.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2020 THY ve Pegasus için nasıl geçecek?

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Prry ~ 4 yıl önce
Pegasusa başarılar,Sabiha gökçen den Pegasusla uçmak çok rahat ve konforlu.Herkese tavsiye ederim.Ayrica THY den de %50 ucuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy out Pegasus in. ~ 4 yıl önce
Minareyi çalan kılıfını uydurur misali, thy her türlü yolunu buluyor bulmaya da devam ediyor. Umarım Pegasus için çook daha iyi geçer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanatlı at ~ 4 yıl önce
Sarı at uçuyor thy bakıyor arkasından thy bu duruma getirenler utansın borsada ölmüş ağlayanı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKALSIZ ~ 4 yıl önce
ÇOK DOGRU BU SAKAL HİC BİR SEKILDE YAKISMIYOR YONETICI OLAN PERSONELE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 4 yıl önce
thy için berbat pegasus için harika geçecek tabii ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 4 yıl önce
Pegasus batiracak THY . THY ucaklari ruzgara karsi bir Kazanc olmadan ucuyor. Sun express Hamdi Topcu atansin ve sevdigi HTA CRM sun expresses gotursun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acenta calisani ~ 4 yıl önce
Almanyada thy cok zayif kaliyor ofistekiler hic caba gostermiyor abilerim gozumuz goruyor luks yasamdalar. Pegasus korkunc bir calisma icinde 2020 almanya pegasus yili bilginize
Tazminat ~ 4 yıl önce
Tgs tazminatları verse, herkes Pegasus ve İGA şirketine gideceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matematik ~ 4 yıl önce
Birisi bana bu matematigi izah edebilir mi? THY’nin 2019’da 78.08 milyon olarak tahmin ettiğimiz toplam yolcu sayısını 2020’de %4 artış ile 78.15 milyona ulaşmasını bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hünkar ~ 4 yıl önce
Boş işler, 2 + 2 her zaman 4 eder Yanlış hesap Bağdat'dan döner.
tk ~ 4 yıl önce
thy teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 senede hastalanan 19 yaşında işe thy de başlamış calışanını performanstan kıdem tazminatı daha az ödemek için aralık ayında 39 yaşında işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 4 yıl önce
Önce yöneticiler sakal tıraşı olsun. Sonra konuşuruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya da... ~ 4 yıl önce
Kimse olmasın :)
Sakal kafa ~ 4 yıl önce
21 yüzyıl olmuş sakal mizahı ile yorum :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000