28 Kasım 2017, Salı 09:15:13

2018'de 800 milyonu bulacak

Turzim Bakanlığı acentalara verdiği uçuş desteğini 2018 yılında da sürdürecek.
  • O tesvikleri verene kadar charter havayolu kur yakitini ver para ulkene kalsin
  • Onlara destek verin asgari üçretlidende verdiğinizin parasınıda vergi olarak bizzden çıkarın allah bunların hesabını soracak sizden
  • Dolar bazında bakarsanız zam falan yok.2011'de Romanya'ya gitmiştim 1 tl nin karşılığı 2 lei'di.Bugün Romanya bile bizi geçmiş durumda.

Turzim Bakanlığı acentalara verdiği uçuş desteğini 2018 yılında da sürdürecek. Bakanlığın bu kapsamda ayırdığı bütçe 2017’ye oranla yüzde 40 artırılarak, 800 milyon liraya yükseldi. 

Havayoluyla Türkiye’ye turist getiren seyahat acentalarına sağlanacak destek miktarı 2018’de rekor kıracak. Geçtiğimiz yıl 86 seyahat acentasına toplam 565 milyon TL uçuş desteği sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yıl ayırdığı bütçeyi artırdı. Bu kapsamda yüzde 40’lık artışla verilecek destek tutarı 800 milyon TL’ye çıkarıldı. Ayrılan ödenek Türkiye’ye turist getiren seyahat acentalarına destek olarak verilecek. Bu kapsamda Bakanlığın belirleyeceği havalimanlarına turist getiren uçaklara 100 yolcu taban rakam olmak üzere her sefer için 6 bin dolar ödenecek.

200 KOLTUKLU UÇAKTA

200 koltuklu uçaklarda en az 150 yolcu getirenlere verilen destek ise yüzde 30 oranında artacak.Bir uçakta, bir veya birden fazla seyahat acentası tarafından getirilen turistin bulunması halinde, her bir seyahat acentasına verilecek destek tutarı, o seyahat acentasının getirdiği yolcuların uçaktaki toplam yolculara oranı esas alınarak hesaplanacak. Belirtilen dönemlerde yolcuları tek bir acenta tarafından getirilen seferlere ilişkin talepler öncelikle sonuçlandırılacak.

Yolcu sayısı oranına bakılacak

Destekten yararlanmanın diğer koşulları ise şöyle:

Destekten, Türkiye’ye tek başına veya birlikte turist getiren seyahat acentaları yararlandırılacak.

- Her bir acentaya verilecek tutar, o seyahat acentasının getirdiği yolcuların uçaktaki toplam yolculara oranı esas alınarak hesaplanacak. (akşam)

2018'de 800 milyonu bulacak

Yorumlar

Sacma ~ 6 yıl önce
O tesvikleri verene kadar charter havayolu kur yakitini ver para ulkene kalsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asgari ~ 6 yıl önce
Onlara destek verin asgari üçretlidende verdiğinizin parasınıda vergi olarak bizzden çıkarın allah bunların hesabını soracak sizden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ss ~ 6 yıl önce
Dolar bazında bakarsanız zam falan yok.2011'de Romanya'ya gitmiştim 1 tl nin karşılığı 2 lei'di.Bugün Romanya bile bizi geçmiş durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000