05 Ağustos 2019, Pazartesi 13:12:42

20 yıllık uçak ihtiyacı için 600 milyar dolar yatırım

Brezilya hava taşımacılığı şirketi Embraer'e göre, bölgesel uçak pazarlarının 2038'de 150 kişilik 10,550 uçağa olan talebe cevap verebilmek için 600 milyar ABD Doları yatırım yapması gerekecek.
  • Embraer hava taşımacılığı şirketi mi uçak üretim şirketi mi?
  • pazar o kadar büyüyecek te en iyi ürününüzü o yüzden mi boeinge sattınız
  • Konu nasil Emraer`den, Arap Emirlikleri`ne geldi anlamadim :)
  • bölgesel havacılık büyürken patladı ülkemizde potansiyeli vardı. sadece türkiye değil balkanlar ile birlikte düşünüldüğünde

Brezilya hava taşımacılığı şirketi Embraer'e göre, bölgesel uçak pazarlarının 2038'de 150 kişilik 10,550 uçağa olan talebe cevap verebilmek için 600 milyar ABD Doları yatırım yapması gerekecek.

Bir raporda, pazar büyümesinin uçaklara olan bu talebin %65'ini artıracağını, kalan %35'inin ise yaşlanan uçakların yerini alacağını söyledi.

Bu gelişmeler, 27-29 Ocak 2020 tarihlerinde Dubai'de "Fon Yaratma ve Anahtar Ortaklıkları Yoluyla Küresel Havacılığın Büyümesini Sağlama" temasıyla düzenlenen, Havacılık Zirvesi'nde Küresel Yatırım (GIAS)'ın bir sonraki baskısında öne çıkan yatırım fırsatlarından biri olacaktır.

GCAA Genel Müdürü Saif Mohammed Al Suwaidi, "Bölgesel havacılık, güçlü turizmin ekonomik faydalarından ve bölgesel bağlantıda gelişmişlikten yararlandığından, havacılık yatırımları artık çok daha önemlidir. Havacılığın hızlı büyümesi, gelişen turizm endüstrisi, düşük hava ücretleri, gelişmiş bağlantı ve orta sınıf genişlemesiyle harcanabilir gelirlerin artması gibi birçok faktör tarafından desteklenmektedir. Tüm bunlar ve daha fazlası GIAS'ta sunulacak yatırım fırsatlarının bir parçası olacaktır." dedi.

Embraer raporuna göre, Asya Pasifik bölgesi 150 kişilik uçak kapasitesi için en yüksek pazar payını %28 veya 3.000 teslimat artıracak. Kuzey Amerika 2,780 (%27), 2,240 (%21) ile Avrupa, 1,140 (%11) ile Latin Amerika, bağımsız Devletler Topluluğu 580 (%6), Afrika 450 (%4) ve 360 ile Orta Doğu (%3) ile yakından takip ediyor.

Bölgesel havacılığın entegrasyonu arttıkça, iş seyahati yapanların, ticaret ve lojistik faaliyetlerinin de artması bekleniyor. Havacılık endüstrisinin istikrarlı bir şekilde büyümesi, güvenlik ve sıkışıklığın yanı sıra insan kaynakları gereksinimlerinin iyileştirilmesini de gerektirecektir.

BAE, her yıl etkileyici bir yolcu ve kargo trafiği olan bölgesel havacılık sektörüne liderlik ediyor. BAE'nin GCAA'sı sayesinde, ülkenin yerel havacılığının büyümesini sürdürmeye yönelik ilerici yaklaşımı, havayolu ve havaalanı personelinin eğitimine yapılan yatırımlarla dikkat çekmektedir.

Hava sahası tıkanıklığı konusunu ele almak için, ülkenin havacılık otoritesi, 2017'de uçakları rotalarında yönlendirmek için uydu ve uçak bilgisayarlarına dayanan "Hava Sahası Yeniden Yapılandırma Projesi"ni başlattı.

Al Suwaidi ayrıca, havacılığın BAE ulusal ekonomisinin kilit bir ayağı olması nedeniyle, ulusun her yıl artacağı öngörülen yolcu trafiği taleplerini karşılamak için büyük uluslararası havaalanlarının modernizasyonu ve genişlemesine yatırım yaptığını da sözlerine ekledi.

Etkinlikte, seçilen hükümet yetkilileri, havacılık kuruluşları, finans ve sigorta şirketleri, havacılık varlıkları sahipleri, uçak operatörleri ve lojistik hizmet sağlayıcıları ve hukuk danışmanlarının yanı sıra 200'den fazla yatırımcı bir araya gelecek ve tüm dünyadaki çeşitli sektörleriyle havacılık endüstrisindeki en büyük yatırım fırsatlarını vurgulamaktadır.

20 yıllık uçak ihtiyacı için 600 milyar dolar yatırım

Yorumlar

A 220 ~ 5 yıl önce
Embraer hava taşımacılığı şirketi mi uçak üretim şirketi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sefiller ~ 5 yıl önce
pazar o kadar büyüyecek te en iyi ürününüzü o yüzden mi boeinge sattınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
embraer ~ 5 yıl önce
Konu nasil Emraer`den, Arap Emirlikleri`ne geldi anlamadim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bölgesel ~ 5 yıl önce
bölgesel havacılık büyürken patladı ülkemizde potansiyeli vardı. sadece türkiye değil balkanlar ile birlikte düşünüldüğünde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000