26 Eylül 2014, Cuma 09:59:21

20 YILLIK TECRÜBEYLE SEKTÖRE GİRDİLER

Istanbul Airshow'un bu yılki konukları arasında havacılık sektörüne nitelikli personel yetiştirmek amacıyla kurulan İstanbul Havacılık Akademisi de yer alıyor.
  • yerli kaptan, internetten bir foto indir, 20 yıl önce batmış bir okulun ismini satın al, al sana aslanlar gibi sektörün duayeni:) sektör git! diyecem ama terbiyem elvermiyor, bir şey demiyorum.
  • Arkadaşlar yorum yaparken lutfen bir kere daha düşünün. Ben Akademi de gorev alan kadroyla tanistim. Gerek kurucular gerekse teknik egitim, kabin egitimi ve DGR Eğitim Mudurleri sektorde kendini ispatlamis kisiler. Web sayfasini isteyen arkadaslar ben vermis olduklari kataloglardan erişim sağladim. Istanbulaa.com Ben bu ekibin isini en iyi sekilde yapip kisa zamanda sektorde onemlo yere sahip olacagina inanıyorum. ..
  • Hayret bir olay, havacılık sektörü bu kadar ayağamı düştü....evet 40 yıldır havacıyım vede hala aktif devam ediyorum hemen hemen her gün bir havacılık eğitimi veren AKADEMİ....sıfatı ile kuruluşlar ortaya çıkıyor, bunlar acaba SHGM onaylarına sahipmidirler ? Hele hele AKADEMİ ünvanını taşımak bu kadar basitmi....eminim SHGM bu gibi kuruluşlara asla yetki belgesi vermez. Sonraaaa en önemlisi......bu eğitimlerin sonunda lisans alma konusu var. Lisans ANCAK PILOT DISPATCHER TEKNİSYEN HAVA TRAFIK KONTROLÜ daha doğrusu ICAO ANNEX lerinde ve ona paralel olarak SHGM de bildirildiği meslek sahipleridir, diğer branşlarada LISANS yoktur sertifika vardır....Acaba bu kuruluşlar LİSANS eğitimi verme konusunda yeterli bilgi tecrübe ve ekipmana sahipmidir. Netice yine ticarete dönüşüyor ver parayı al eğitimi sonra....sertifika hiç bir işe yaramaz, ancak LISANS alırsan oda bir dereceye kadar. Artık hava yolları kendi ihtiyaçları olan personelleri SHGM nin kontrolü altında kendileri eğitiyorlar.
  • Yok öyle birşey. Bende evde astronot yetiştireyim bari. Uzaydan dünyaya felix gibi atlatıyorum hadi bakalım
  • SHGM, TMKT ve MEB direkt suç duyurusunda bulunuyorum ilgili şirketin hiç bir ticari eğitim yetkisi bulunmuyor araştırılsın anlaşılacak. Saygılarımla
  • Web sayfası varmı?
  • Demek Uçak teknisyenliği eğitimi...Ayıp yahu,edep yahu olayı doktilo kursuna,bilgisayar kursuna çevirdiniz.Bir meslek ancak bu kadar ayaklar altına alınıp bu kadar değersiz ve basit hale getirilir.Sen git Üniversitelerde oku Uçak teknisyeni olmak için ama sonra aynı eğitim sistemi olayı kıçı kırık kurslara kadar indirgesin...Üniversitelerde Fakülte olarak yüksek okul olarak mesleki eğitim verilen başka hangi meslek dalı bu şekilde kurs seviyesine indirilmiştir merak ediyorum.Ayıptır yazıktır terbiyesizliktir.MeSuT
  • Sol elle selamlama olayina da hastayim.
  • kaç para acaba?emırates benı beklıyor:):)
  • evet dun standta gordum sasırdım böyle bır havacılık sırketı var mıydı yoksa ben mı bılmıyordum dıye dusununce ısın aslını aırport haberden ogrenınce hayırlı olmasını dılıyorum.

İstanbul Havacılık Akademisi, havacılık sektörünün daha da gelişmesi, şirketlerin rekabet gücünü artırabilmesi ve Türkiye’nin insan kaynakları hazinesinin havacılık sektörüne kazandırılabilmesi amacıyla havacılık ile ilgili eğitim programları sunuyor.
Genel koordinatörlüğünü havacılık camiasının yakından tanıdığı Semra Civelekhan'ın yaptığı İstanbul Havacılık Akademisi, 2014 yılında havacılık sektöründe ortalama 20 yıllık bir tecrübeye sahip ve Türkiye’nin önde gelen kurumlarında çalışmış bir ekip tarafından kuruldu.

Havacılık sektöründe yöneticilik, pilotluk, mühendislik, kabin memurluğu, teknisyenlik, işletmecilik ve eğitmenlik tecrübelerine sahip olan bir ekiple, yılları aşan tecrübe, bilgi ve birikimlerini aktarabilmek için Istanbul Havacılık Akademisi çatısı altında bir araya geldi.

Havacılık sektörünün bugün ve gelecekte ihtiyaç duyduğu iş gücü ve altyapı gereksinimleri için belirli alanlardaki eğitim konularına odaklanan akademi, gelecek olan eğitim taleplerine de esnek çözümler üretebilmekte.

İstanbul Havacılık Akademisi’nin odaklandığı temel eğitim konuları şu şekilde:

*Kabin Memurluğu Temel Emniyet Eğitimi
*Uçak Teknisyenliği Eğitimi
*Tehlikeli Maddeler Eğitimi(Kategori 1-12)
*Kokpit ve Kabin Personeli Güvenlik Eğitimi
*Temel Sivil Havacılık Güvenliği
*Havacılık İngilizcesi Eğitimi
*Diksiyon ve Beden Dili Eğitimi
*Eğiticinin Eğitimi
*Uçuş Harekât Uzmanlığı (Dispeçerlik) Eğitimi
*Yolcu Trafik Hizmetleri
*Ramp Handling Eğitimi

20 YILLIK TECRÜBEYLE SEKTÖRE GİRDİLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
yerli kaptan, internetten bir foto indir, 20 yıl önce batmış bir okulun ismini satın al, al sana aslanlar gibi sektörün duayeni:) sektör git! diyecem ama terbiyem elvermiyor, bir şey demiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iphone uyg. ~ 10 yıl önce
yo yo..bence terbiyeniz elvermis
AVIATOR ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar yorum yaparken lutfen bir kere daha düşünün. Ben Akademi de gorev alan kadroyla tanistim. Gerek kurucular gerekse teknik egitim, kabin egitimi ve DGR Eğitim Mudurleri sektorde kendini ispatlamis kisiler. Web sayfasini isteyen arkadaslar ben vermis olduklari kataloglardan erişim sağladim. Istanbulaa.com Ben bu ekibin isini en iyi sekilde yapip kisa zamanda sektorde onemlo yere sahip olacagina inanıyorum. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yine ben ~ 10 yıl önce
Hayret bir olay, havacılık sektörü bu kadar ayağamı düştü....evet 40 yıldır havacıyım vede hala aktif devam ediyorum hemen hemen her gün bir havacılık eğitimi veren AKADEMİ....sıfatı ile kuruluşlar ortaya çıkıyor, bunlar acaba SHGM onaylarına sahipmidirler ? Hele hele AKADEMİ ünvanını taşımak bu kadar basitmi....eminim SHGM bu gibi kuruluşlara asla yetki belgesi vermez. Sonraaaa en önemlisi......bu eğitimlerin sonunda lisans alma konusu var. Lisans ANCAK PILOT DISPATCHER TEKNİSYEN HAVA TRAFIK KONTROLÜ daha doğrusu ICAO ANNEX lerinde ve ona paralel olarak SHGM de bildirildiği meslek sahipleridir, diğer branşlarada LISANS yoktur sertifika vardır....Acaba bu kuruluşlar LİSANS eğitimi verme konusunda yeterli bilgi tecrübe ve ekipmana sahipmidir. Netice yine ticarete dönüşüyor ver parayı al eğitimi sonra....sertifika hiç bir işe yaramaz, ancak LISANS alırsan oda bir dereceye kadar. Artık hava yolları kendi ihtiyaçları olan personelleri SHGM nin kontrolü altında kendileri eğitiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yok öyle birşey. Bende evde astronot yetiştireyim bari. Uzaydan dünyaya felix gibi atlatıyorum hadi bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suç Duyurusu ~ 10 yıl önce
SHGM, TMKT ve MEB direkt suç duyurusunda bulunuyorum ilgili şirketin hiç bir ticari eğitim yetkisi bulunmuyor araştırılsın anlaşılacak. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airshow ~ 10 yıl önce
Airshow her önüne gelenin yer bulabildiği bir yer değildir. havacılık endüstrisinde yer edinmiş ciddi markaların yer aldığı uluslararası bir fuardır. Firmaları kötülemeye çalışırken ki niyetiniz kendi firmanızın katılamıyor olması mıdır? Kendinizi geliştirip bir sonraki airshow'a başvurmak için 2 seneniz var...Kolay gelsin.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Web sayfası varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp, ayıp ~ 10 yıl önce
Demek Uçak teknisyenliği eğitimi...Ayıp yahu,edep yahu olayı doktilo kursuna,bilgisayar kursuna çevirdiniz.Bir meslek ancak bu kadar ayaklar altına alınıp bu kadar değersiz ve basit hale getirilir.Sen git Üniversitelerde oku Uçak teknisyeni olmak için ama sonra aynı eğitim sistemi olayı kıçı kırık kurslara kadar indirgesin...Üniversitelerde Fakülte olarak yüksek okul olarak mesleki eğitim verilen başka hangi meslek dalı bu şekilde kurs seviyesine indirilmiştir merak ediyorum.Ayıptır yazıktır terbiyesizliktir.MeSuT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sol elle selamlama olayina da hastayim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iphone uyg. ~ 10 yıl önce
Bence o selamlama degil. Uzaga ya da ufka bakmayi simgelemis..
pilotluk ~ 10 yıl önce
kaç para acaba?emırates benı beklıyor:):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asd ~ 10 yıl önce
evet dun standta gordum sasırdım böyle bır havacılık sırketı var mıydı yoksa ben mı bılmıyordum dıye dusununce ısın aslını aırport haberden ogrenınce hayırlı olmasını dılıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000