08 Mayıs 2013, Çarşamba 08:20:49

20 ADET SIKORSKY GÖREVE BAŞLAYACAK

Orman Genel Müdürlüğü bünyesine alınacak 20 adet Sikorsky helikopterin 2018 yılından itibaren bölgelerde hizmet vereceği açıklandı.
  • kendi memleketimizin cocukları ile bu işler olur, elin RUS u, yunanlı, italyan kanadalı ekibi ile OLMAZ, Orman helikopterler gibi kendi bünyesine uygun uçaklar almadan, bizim cocuklar ucmadan bu işler duzelmez... inanmayan ayhan abi ye sorsun... dimi hocam siz söndürürsünüz...ihale mihale işi bitsin, etraf KOKMASIN yanık.. KENDI UCAGINIZ, KENDI EKİBİNİZ, kararını alanları kutlamak lazım, yalnız 2018 e kadar NE OLACAK ???

Yangına en hassas iller arasında gösterilen Muğla’da 2013 yılı orman yangın sezonu öncesi düzenlenen Koordinasyon Kurulu toplantısında alınacak yangın önlemleri masaya yatırılırken, Orman Genel Müdürlüğü bünyesine alınacak 20 adet Sikorsky helikopterlerin 2018 yılından itibaren bölgelerde hizmet vereceği açıklandı.

Muğla Orman Yangınlarını Önleme ve Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı Valilik 75. Yıl toplantı salonunda ali Fatih Şahin Başkanlığında ilgili kurum müdürlerinin katılımı ile yapıldı. Vali Fatih Şahin başkanlığında 75. Yıl toplantı salonunda yapıldı. Muğla Valisi Şahin, orman varlığını korumanın insanlık vazifesi olduğunu belirterek, “Muğla bu anlamda zengin bir il. Bununla gurur duyuyoruz. Bunu devam ettirebilmek için toplum, halk ve kamu kurumları olarak buna odaklanmış durumdayız. Orman yangınlarıyla mücadele ve önleyici tedbirler noktasında son üç yıldır tarihî rekorlar kırıyoruz. Bize bırakılan bu mirası en güzel şekilde koruyarak, gelecek nesillere daha da artırarak taşımak zorundayız. Bu anlamda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

ORMAN YANGINLARININ YÜZDE 60’I İNSAN KAYNAKLI

Orman Yangınları ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısında slayt eşliğinde brifing veren Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, orman yangınlarında alınması gereken tedbirler ve mevcut ekipman sayısı hakkında bilgi verdi. Muğla’nın orman yangını konusunda 1. derece hassas bölgeler arasında yer aldığını belirten Yıldırım, “Muğla olarak yüzde 68’lik orman varlığına sahibiz. 2012 yılında çıkan 319 adet yangında 158 hektarlık alan zarar gördü. 2013 yılında ise bugün itibariyle çıkan 13 adet yangında 1.42 hektarlık alan tahrip oldu. İnşallah bu yıl başarılı bir sezon geçirmeyi temenni ediyoruz. Muğla’da çıkan orman yangınlarının yüzde 60’ının insan, yüzde 40’ı ise yıldırım kaynaklı. İnsan kaynaklı yangınlarının büyük bir kısmı kasıtlı olarak yapılıyor. Yangınların yüzde 88’i Haziran ve Ekim aylarında saat 10.00 ila 20.00 arasında meydana geliyor. Orman yangınlarına bin 300 işçi, 135 teknik eleman, 70 idari personel, 67 arazöz, 29 tanker arazöz, 37 ilk müdahale aracı, 9 dozer, 1 loder ve 1 adet ekskavatörle müdahale ediyoruz. Ekipman anlamında iyi durumdayız. Fakat bazı noktalarda birkaç arazöz ve ilk müdahale aracına ihtiyacımız var” dedi.

YANGINA MÜDAHALE SÜRESİ 12 DAKİKAYA İNECEK

Muğla Orman Bölge Müdürü Yıldırım, çıkan orman yangınlarına ilk müdahale 13 dakika 1 saniye olduğunu belirterek, “Aktif savunma planımız çerçevesinde geçen yıl yangına ilk müdahaleyi 13 dakikaya indirdik, bu yılki hedefimiz 12 dakikaya çekmek. Bu amaçla ekiplerimizi kritik noktalara çekiyoruz. İlimizde 24 adet ilk müdahale aracı ekibimizi kurduk. Bu anlamda Türkiye’de en iyi derece yapan ekiplerimiz Muğla’da bulunuyor. İl genelinde 39 yangın gözetleme kulesinde 24 saat orman alanlarımız gözetleniyor. Bunlardan 13’ünde kamera sistemi mevcut olup, olası bir yangında bu kameralar ekiplere anında alarm vererek, uyarıda bulunuyor” dedi.

SIKORSKY HELİKOPTERLER 2018’DE GÖREVE BAŞLIYOR

Bölge Müdürü Yıldırım, orman yangınlarına havadan müdahale konusunda Orman Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’da 4 helikopter ve Milas-Bodrum Havalimanında konuşlayan iki amfibik uçak bulunduğunu belirterek, “Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kendi yangın helikopterlerimizin alımı ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bu amaçla 2018 yılı yangın sezonunda 20 adet tüm bölgeler için Sikorsky helikopter dağıtımı yapılacak. Muğla’ya iki adet yıl boyunca bölgede konuşlaması için bu helikopterlerden gelecek. Helikopterler için Ula, Bodrum ve Güvercinlikte altyapı çalışmalarımız sürüyor” dedi.

20 ADET SIKORSKY GÖREVE BAŞLAYACAK

Yorumlar

orman CI ~ 11 yıl önce
kendi memleketimizin cocukları ile bu işler olur, elin RUS u, yunanlı, italyan kanadalı ekibi ile OLMAZ, Orman helikopterler gibi kendi bünyesine uygun uçaklar almadan, bizim cocuklar ucmadan bu işler duzelmez... inanmayan ayhan abi ye sorsun... dimi hocam siz söndürürsünüz...ihale mihale işi bitsin, etraf KOKMASIN yanık.. KENDI UCAGINIZ, KENDI EKİBİNİZ, kararını alanları kutlamak lazım, yalnız 2018 e kadar NE OLACAK ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000