10 Ocak 2016, Pazar 13:08:19

18 saniyede bir uçak geçti

Türkiye, havacılıkta dünyanın en hızlı gelişen ülkeleri arasına girdi. Transit geçişlerle birlikte gerçekleşen uçuş sayısı 1.8 milyonu aştı. Böylelikle Türk hava sahasından geçen yıl ortalama, her 18 saniyede bir uçak geçmiş oldu.
  • Boeing Gonzalez :-)
  • O uçaklar havayı öyle bir kirletiyor ki. Uçağın geride bıraktığı o beyaz çizgiler, aslında havaya saçtığı egzos partikülleri. Bunlar hepimizi hasta eder.
  • anlamadim, ahl den 18 saniyede bir ucakmi kalkmi?
  • rekor kırsanız ne olur.geri kalmış dhmi sayesinde havasahasını onda biri fiyatına kullanıyor yabancı uçaklar.eurocontrol gelirleri geri gönderiliyor resmen.bu vatan hainliğidir.sayın bakan bu konuya derhal el atmalıdır.sayın cumhurbaşkanım ne haklısın bir bilsen.bu bürokrasi varya bu bürokrasi hain bunlar hain
  • Bir de Tayyip abimiz havaalanini yaptimi siz o zaman gorun kazanci.Ne para kiracaz.

Türkiye hava sahasından geçen yıl ortalama her 18 saniyede bir uçak geçti. Sivil havacılık alt yapısına yapılan yatırımlar ve uygulamaya konulan kararlarla bu alanda dünyanın en hızlı gelişen ülkeleri arasına giren Türkiye'de, son yıllarda uçakla seyahat eden yolcu sayılarında önemli artış görüldü.

Son 10 yılda havayoluyla taşınan yolcu sayısı 62 milyondan yılda ortalama yüzde 12,6 büyüyerek yaklaşık 182 milyona yükseldi. Yurt içinde 2002'de iki merkezden 26 noktaya sadece THY'nin tarifeli sefer düzenlediği Türkiye'de, aradan geçen 14 yılda, iç hatlarda 6 havayolu şirketi 7 merkezden toplam 53 noktaya sefer yaptı.

Türk hava sahasında geçen yıl gerçekleşen uçuş sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 8,1 artış gösterdi. Transit üst geçişler de dahil bir önceki yıl 1 milyon 678 bin 971 uçuş gerçekleşirken, bu sayı 1 milyon 815 bin 95'e yükseldi. Bir başka ifadeyle geçen yıl Türk semalarında yaklaşık her 18 saniyede bir uçak geçti.

Ticari uçuş 1.25 milyon
Havalimanlarına inen ve kalkan uçakların yüzde 69'unu ticari uçuşlar oluşturdu. Ticari uçuş sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 8,2 artarak 1 milyon 255 bin 489 oldu. Geçen yıl iç hat uçak trafiğindeki artış devam etti. İç hat uçak trafiği geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 10,8 artarak 835 bin 677'ye ulaştı. Dış hat uçak trafiği 620 bin 764'e yükseldi.

18 saniyede bir uçak geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Boeing Gonzalez :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kirlilik ~ 8 yıl önce
O uçaklar havayı öyle bir kirletiyor ki. Uçağın geride bıraktığı o beyaz çizgiler, aslında havaya saçtığı egzos partikülleri. Bunlar hepimizi hasta eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
anlamadim, ahl den 18 saniyede bir ucakmi kalkmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahh ahh ~ 8 yıl önce
rekor kırsanız ne olur.geri kalmış dhmi sayesinde havasahasını onda biri fiyatına kullanıyor yabancı uçaklar.eurocontrol gelirleri geri gönderiliyor resmen.bu vatan hainliğidir.sayın bakan bu konuya derhal el atmalıdır.sayın cumhurbaşkanım ne haklısın bir bilsen.bu bürokrasi varya bu bürokrasi hain bunlar hain

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyipci ~ 8 yıl önce
Bir de Tayyip abimiz havaalanini yaptimi siz o zaman gorun kazanci.Ne para kiracaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000