17 Ekim 2020, Cumartesi 08:52:26

18 ay sonra ticari uçuşlar yeniden başlıyor

Libya'da var olan siyasi problemler nedeniyle ülkenin doğusu ve batısı arasında 18 aydır yapılmayan iç hat seferleri yeniden başlıyor.

Libya'da var olan siyasi problemler nedeniyle ülkenin doğusu ve batısı arasında 18 aydır yapılmayan iç hat seferleri yeniden başladı.

Libya'daki siyasi problemler nedeniyle ülkenin doğusu ve batısı arasındaki uçuşlar 18 ay önce askıya alınmıştı. Uzun sürede yapılmayan uçuşlar yeniden başlıyor.

Başkent Trablus'ta bulunan Mitiga Uluslararası Havalimanı'ndan, Bingazi'nin Benina Havalimanı'na bir uçuş gerçekleştirildi. Yapılan ilk uçuş Libya'ya ait olan Afriqiyah Airways tarafından yapıldı. Mitiga Uluslararası Havalimanı yetkilileri, Benina Havalimanı'na hareket eden uçakta sivil havacılık otoritesi ve Afriqiyah Airways uzman ekiplerinin bulunduğunu açıkladı. Heyetin Mitiga - Benina hattında uçuşların normal olarak yürütebilmesi için gerekli incelemeleri yaptığı belirtildi. Heyetin raporu doğrultusunda ihtiyaçların karşılanacağı ifade edildi.

Yetkililer,Trablus'taki Mitiga Uluslararası Havalimanı ile Bingazi'deki Benina Uluslararası Havalimanı arasındaki ticari seferlerin 23 Ekim'de başlayacağını belirtti.

Resmi kaynaklara göre, yeniden başlayan uçuşlar Ulusal Mutabakat Hükumeti ve darbeci Hafter'e bağlı komutanların tavsiyesiyle gerçekleştirildi. Libya Ulusal Mutabakat Hükumeti (UMH) 28-29 Eylül tarihlerinde Mısır'da darbeci Hafter'i temsil eden askerler ile yapılan toplantıda vatandaşların hareket özgürlüğünün sağlanması üzerinde anlaştı.

18 ay sonra ticari uçuşlar yeniden başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000