22 Ekim 2021, Cuma 12:40:22

14 yaşındaki uçak hurdaya ayrılıyor

Hintli Jet Airways'in filosunda bulunan Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı parçalanmak üzere ABD'li şirkete satıldı.
  • Bana "hurdaya ayrılıp parçalama" hiç mantıklı gelmedi... Eğer uçakta yapısal bir hasar yoksa (ki zannetmem...) bu uçağın kargoya çevrilme şansı var(dı). 77W'lerin kargoya dönüşümü üzerine iki ayrı program gündemde!
  • Parçalanıp satılır otomotiv sektörümde çıkma parça tabir edilen durum üzerindeki motorlar General Motor 90 ise en büyük fanlı motorlar her parçası çok değerli . Thy teknik gibi büyük hangarlarda uçak bakımlarının yapıldığı yerlerde işe yarar
  • TC-JJA mı bu?
  • Biz de 1998 yılından kalma uçaklarla uçmaya devam edelim

Hintli Jet Airways'in filosunda bulunan Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı parçalanmak üzere ABD'li şirkete satıldı.

Edinilen bilgiye göre; Henüz 14 yaşında olan 2007 fabrika çıkışlı geniş gövde uçak, hurdaya ayrılacak. Bir dönem Türk Hava Yolları'nda da uçan B777, ABD'li International Aerospace Group tarafından satın alındı.

Uzun bir süredir ekonomik kriz yaşayan ve Hollanda'daki borçları nedeniyle 2019 yılında Schiphol Havalimanı'nda haczedilen uçak, 2 yıldır bu meydanda park halindeydi.

Bu süreç nedeniyle uçaklarını elden çıkarmak zorunda kalan Jet Airways uçağını ABD'li şirket parçalamak üzere satın aldı. Uçak parçası ticareti yapan International Aerospace Group, uçağı Schiphol'den Kaliforniya'ya götürdü.

Üretiminin ardından Jet Airways filosuna dahil edilen ardından Türk Hava Yolları ve Etihad Airways'te uçan B777, son olarak yeniden Jet Airways filosuna katılmıştı.

©AirportHaber

14 yaşındaki uçak hurdaya ayrılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

mafaky ~ 2 yıl önce
Bana "hurdaya ayrılıp parçalama" hiç mantıklı gelmedi... Eğer uçakta yapısal bir hasar yoksa (ki zannetmem...) bu uçağın kargoya çevrilme şansı var(dı). 77W'lerin kargoya dönüşümü üzerine iki ayrı program gündemde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
........ ~ 2 yıl önce
Parçalanıp satılır otomotiv sektörümde çıkma parça tabir edilen durum üzerindeki motorlar General Motor 90 ise en büyük fanlı motorlar her parçası çok değerli . Thy teknik gibi büyük hangarlarda uçak bakımlarının yapıldığı yerlerde işe yarar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B777-300 ~ 2 yıl önce
TC-JJA mı bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 2 yıl önce
Tc jem jep galiba
Vortex ~ 2 yıl önce
JJC
Anadolujet ~ 2 yıl önce
Biz de 1998 yılından kalma uçaklarla uçmaya devam edelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selam ~ 2 yıl önce
Bunu yazanın arabası bundan yenimi acaba.... Ulkemin tüm uçakları yep yeni tertemiz, avrupa kıskanıyor bizi biz olmasak paralarının bile değeri yok bizim sayemizde hava atıyorlar euro kıymetli diye...
ceco ~ 2 yıl önce
ne yapacaklar 2021 model mi kullanacaklar amerikada hala uçan md ve 727 ler var
Korsanpilot ~ 2 yıl önce
Yaşli uçak yok, bakimsiz uçak var,tibki senin yorumun gibi akilli bir yorum var birde dikkate alinmayaçak yorum var

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000