24 Eylül 2011, Cumartesi 12:55:06

14 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA PASAPORT ENGELİ

Almanya’da oturan anne Seher Kalacoş’un pasaportuna kayıtlı 14 yaşındaki Ömer Faruk Kalacoş, tatilini geçirdiği Türkiye’den dönerken Trabzon Havaalanı’nda polis engeline takıldı.
  • Klasik Türk zihniyeti.'Bi deneyim bakim' demiştir.Çünkü ülkeye girişte sınır makamları kendisine konu ile ilgili yazılı ve sözlü olarak bilgi veriyorlar.Polis, arşivindeki şahsa ait imzalı örneği getirip gösterene kadar 'benim haberim yoktu,girerken kimse birşey söylemedi.' diyen binlerce vatandaşımızdan birisidir.
  • aman sizde, ammada gurultu yapiyorsunuz...cocuk evleninceye kadar anasinin pasaportunda kalacakti ya!!! :)
  • "INTERNETIN YAHNISI" NICKLI KARDESE SUNLARI YAZMADAN EDEMEDIM: KARDESIM SEN %100 ACENTA SAHIBISIN, BU YÜZDEN INTERNET SATISINA KARSISIN. SIZIN GIBI BIZ NE ACENTALAR GÖRDÜK, 1993/1994/1995 YILLARINDA ALMANYA-AUGSBURG`DA HAYALI BILETLER SATIP, PARALAR ILE KAYIPLARA KARISAN NE ACENTALAR GÖRDÜK, YASADIK. PROMOSYON BILETI YERINE, YILLIK TARIFEDEN BILET SATAN NE ACENTALAR GÖRDÜK. SU INTERNET BIR TAKDIR-I ILAHIDIR, SIZIN GIBI ACENTALARDAN KURTULDUK. TÜRK POLISININ VATANDASINI GÜMRÜKTEN GECIRMEMESININ, INTERNETTEN BILET ALMAKLA NE ALAKASI OLDUGUNU, BU "INTERNETIN YAHNISI" NICKLI ACENTA SAHIBI ARKADASA BIR KEZ DAHA SORMAK ISTIYORUM. KARDESIM HANGI ACENTA MÜSTERILERINI KANUNLAR HAKKINDA BILGILENDIRIYOR VE DE BILGILERE SAHIP!!!
  • Uy uymasannnan uydururrrrlar....... Giris tarihnde uygulamaya baslayipppp simdi halaaaaa uygulamayaaaaaa devammmm edilmesiiii lazimdiiiii. NEDEN YAPILMADI uygulamaaaaa ? anlamadim. bundan sonra cocuk mocuk dinlemeyip uygulamaya sokun yururlugeeeee..... Ben uygulamaci kazim, uygularim haaaaa
  • kurallara uy kardeşim, almanya da polis birşey dese sesinizi bile çıkaramadan hemen yaparsınız, türkiyede olunca kıyameti koparırsınız!! alman polisi türk kanunlarını bilemez, ülkeye girerkende kimse vatandaşını almamazlık etmez ama çıkarken böyle takılırısınız!!! sizin gibiler avrupada bizi yanlış temsil ediyor, yazık.. biraz kanun kitap okuyun
  • Internetden alirsan olacagi bu, acentalar bu konuda yolcularini bilgilendiriyor
  • Çocuğun çıkışına izin vermeyen polis doğru yapmış da bu çocuk üç yıl boyunca nasıl giriş-çıkış yapmış, hayret...
  • Girişi yapan polis bilgi vermemiş mi acaba yoksa tipik Türk olarak verilen tavsiyeye uymadılarmı ???
Almanya’nın Heilbronn kentinde oturan Kalacoş Ailesi, Türkiye tatilinden eksikle döndü. Aile Heilbronn’a dönerken, 14 yaşındaki Ömer Faruk Kalacoş, pasaport kontrolünde polise takılınca Türkiye’de kaldı.

Yurtdışına çıkmasına müsaade etmeyen gümrük polisi, Ömer Faruk’un bağlı olduğu Bayburt Nüfus ve Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak yeni pasaport çıkarması gerektiğini söyledi. Baba Harun Kalacoş, mecburen Ömer Faruk’u Türkiye’de bırakıp Almanya’ya geldi. Harun Kalacoş, “Almanya’dan çıkış yaparken hiçbir sorun olmadı. İzin sonrası Trabzon Havalimanı’nda pasaport kontrolünde annesinin pasaportuna kayıtlı olan 14 yaşındaki oğlum, gümrük polisi tarafından uçağa alınmadı. Polis, oğlumun yaşı itibariyle annesinin pasaportundan çıkartılarak kendine ait bir pasaportu olması gerektiğini, kendisini de ancak bu şekilde salabileceklerini söyledi” dedi.

DERSLERİNDEN GERİ KALDI
“Böyle olacağını bilseydik, izne çıkmadan yeni pasaport çıkarttırdık” diyen Harun Kalacoş, uçak biletlerini de bir yıl önce internet üzerinden aldıklarını söyledi. Hala Trabzon’da olan oğlu Ömer’in gelmesi gecikeceği için Almanya’da okuduğu okulun da sorun çıkardığını anlatan Harun Kalacoş, “Okul yönetimi, oğlum gelene kadar derslerin başlamış olacağını ve ders takibinin zor olduğunu belirterek, başka bir okula kaydının yapılması gerekebileceğini bildirdi. Oğlum dönünce, okul yönetimiyle tekrar konuşup bir çözüm bulunacağı söylendi bize. Şimdi oğlumun pasaport çıkartabilmesi için biz konsolosluktan gerekli belgeleri alıp gönderdik” dedi.

PASAPORTTA 10 YAŞ SINIRINA DİKKAT
Türk seyahat acentesi sahibi Mustafa Yiğit, “Anne veya babasının üzerine kayıtlı olan çocukların 10 yaşından sonra kendine ait pasaportu olması gerekiyor. Aksi takdirde, ailesinin pasaportuna kayıtlı 10 yaş üzerindeki çocuk ve gençlerin, gidiş ve dönüşte sınırda tutulabilir” dedi.

(Hürriyet.de)
14 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA PASAPORT ENGELİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Klasik Türk zihniyeti.'Bi deneyim bakim' demiştir.Çünkü ülkeye girişte sınır makamları kendisine konu ile ilgili yazılı ve sözlü olarak bilgi veriyorlar.Polis, arşivindeki şahsa ait imzalı örneği getirip gösterene kadar 'benim haberim yoktu,girerken kimse birşey söylemedi.' diyen binlerce vatandaşımızdan birisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aman sizde, ammada gurultu yapiyorsunuz...cocuk evleninceye kadar anasinin pasaportunda kalacakti ya!!! :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"INTERNETIN YAHNISI" NICKLI KARDESE SUNLARI YAZMADAN EDEMEDIM: KARDESIM SEN %100 ACENTA SAHIBISIN, BU YÜZDEN INTERNET SATISINA KARSISIN. SIZIN GIBI BIZ NE ACENTALAR GÖRDÜK, 1993/1994/1995 YILLARINDA ALMANYA-AUGSBURG`DA HAYALI BILETLER SATIP, PARALAR ILE KAYIPLARA KARISAN NE ACENTALAR GÖRDÜK, YASADIK. PROMOSYON BILETI YERINE, YILLIK TARIFEDEN BILET SATAN NE ACENTALAR GÖRDÜK. SU INTERNET BIR TAKDIR-I ILAHIDIR, SIZIN GIBI ACENTALARDAN KURTULDUK. TÜRK POLISININ VATANDASINI GÜMRÜKTEN GECIRMEMESININ, INTERNETTEN BILET ALMAKLA NE ALAKASI OLDUGUNU, BU "INTERNETIN YAHNISI" NICKLI ACENTA SAHIBI ARKADASA BIR KEZ DAHA SORMAK ISTIYORUM. KARDESIM HANGI ACENTA MÜSTERILERINI KANUNLAR HAKKINDA BILGILENDIRIYOR VE DE BILGILERE SAHIP!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uy uymasannnan uydururrrrlar....... Giris tarihnde uygulamaya baslayipppp simdi halaaaaa uygulamayaaaaaa devammmm edilmesiiii lazimdiiiii. NEDEN YAPILMADI uygulamaaaaa ? anlamadim. bundan sonra cocuk mocuk dinlemeyip uygulamaya sokun yururlugeeeee..... Ben uygulamaci kazim, uygularim haaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kurallara uy kardeşim, almanya da polis birşey dese sesinizi bile çıkaramadan hemen yaparsınız, türkiyede olunca kıyameti koparırsınız!! alman polisi türk kanunlarını bilemez, ülkeye girerkende kimse vatandaşını almamazlık etmez ama çıkarken böyle takılırısınız!!! sizin gibiler avrupada bizi yanlış temsil ediyor, yazık.. biraz kanun kitap okuyun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Internetden alirsan olacagi bu, acentalar bu konuda yolcularini bilgilendiriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çocuğun çıkışına izin vermeyen polis doğru yapmış da bu çocuk üç yıl boyunca nasıl giriş-çıkış yapmış, hayret...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Girişi yapan polis bilgi vermemiş mi acaba yoksa tipik Türk olarak verilen tavsiyeye uymadılarmı ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000