05 Ağustos 2011, Cuma 08:50:30

14 ŞİRKET UÇAKLARA TALİP!

İzmir Çiğli’de temmuzda meydana gelen ve iki pilotun şehit düştüğü T-37/C eğitim uçaklarını envanterden çıkaracak 52 eğitim uçağı alımı için 14 firma bilgi istek dokümanı aldı...
  • turkiyeden vestel ve servus hakkında bilgisi olan varmı?
  • Türk Hava Kurumu eğitim uçağı üretecekmiş! yoksa inanmıyomusunuz?
  • uzay çağını yakalayan hava kuvvetlerimiz....komedi resmen
  • T-37 ler bundan bir ay önce şu an olduklarından sadece bir ay daha gençlerdi ve uçuşlarına devam ediyorlardı?Bir ay da tamamının envanterden kaldırmak şu soruyu aklıma getiriyor."Bu ülkede bir şeylerin değişmesi için illa birilerinin hayatlarını kaybetmesi mi gerekiyor?"
  • Bunca senedir bu ve bunun gibi uçakların bakım onarım yedek parça ve daha bir çok şeyi için harcanan paralarla uçak fabrikası kurulurdu. Anlayana..
  • Amman diyim. Hepsini satsınlar 835 Kalsın. O olmazsa çok 9 kalsın
  • Haberi gozlerinle okumani tavsiye ediyorum....
  • 1960 lı senelerden itibaren 50 yıla yakın Türk Hava Kuvvetlerine pilot kazandıran ABD yapımı en önemli temel jet eğitim uçağıdır. Pilot yetiştirilmesinde bu kadar uzun süre kullanılan başka bir uçak tipi yoktur.Tüm Hava Kuvvetleri pilotlarının T-37 ile birçok anıları vardır.Emektar T-37 uçakları çok iyi bir akrobasi performansına sahip harika bir temel jet eğitim uçağı olup tüm Hava Kuvvetleri pilotlarının saygısını kazanmış, gönüllerinde taht kurmuştur.Bundan sonra da diğer envanterden çıkan uçaklar gibi anılarda yaşayacaktır.İnşallah yerine geçecek olan KT-1 eğitim uçağı da T-37 kadar uzun süre başarılı bir performans sergiler.Hava Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum.
  • cesnna ihaleyı alır konu kapanmıstır.
  • hani hürküş uçağını kendimiz üretiyorduk, biraz beklesekya neden dışarda 52 tane uçak alalım
Bilgi istek dokümanı alan firmalar arasında İtalyan Alenia Aeronautica, Koreli KAI, Amerikan Cessna ve Brezilyalı Aeromot firmaları ile Türkiye’den Vestel ve Servus firmaları yer alıyor.

İhale gelecek yıl
 
Bilgi istek dokümanı alan bütün firmaların ihaleye katılması beklenmese de bu kadar firmanın istekli olduğunu beyan etmesinin, eğitim uçağının alımı sırasında büyük bir rekabete yol açacağı değerlendiriliyor. Edinilen bilgiye göre, temmuzda düşerek 2 pilotun şehit olmasına neden olan T-37/C tipi eğitim uçaklarını envanterden çıkaracak 52 adet eğitim uçağı alımı için 14 firma bilgi istek dokümanı aldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine dahil olacak uçaklar için ihalenin önümüzdeki yıl açılması bekleniyor.

İlk kez bu kadar fazla firmanın bilgi istek dokümanı almasının eğitim uçaklarının ihalesi aşamasında sürpriz bir rekabete yol açacağı değerlendiriliyor. Öte yandan halen Kore firması KAI’ye ait KT-1 tipi eğitim uçaklarının modernizasyon çalışmaları sürüyor. 36 adet KT-1 eğitim uçağının yıl sonunda envantere dahil edilmesi amaçlanıyor.

Milliyet
14 ŞİRKET UÇAKLARA TALİP!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
turkiyeden vestel ve servus hakkında bilgisi olan varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk Hava Kurumu eğitim uçağı üretecekmiş! yoksa inanmıyomusunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uzay çağını yakalayan hava kuvvetlerimiz....komedi resmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
T-37 ler bundan bir ay önce şu an olduklarından sadece bir ay daha gençlerdi ve uçuşlarına devam ediyorlardı?Bir ay da tamamının envanterden kaldırmak şu soruyu aklıma getiriyor."Bu ülkede bir şeylerin değişmesi için illa birilerinin hayatlarını kaybetmesi mi gerekiyor?"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunca senedir bu ve bunun gibi uçakların bakım onarım yedek parça ve daha bir çok şeyi için harcanan paralarla uçak fabrikası kurulurdu. Anlayana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Amman diyim. Hepsini satsınlar 835 Kalsın. O olmazsa çok 9 kalsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haberi gozlerinle okumani tavsiye ediyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1960 lı senelerden itibaren 50 yıla yakın Türk Hava Kuvvetlerine pilot kazandıran ABD yapımı en önemli temel jet eğitim uçağıdır. Pilot yetiştirilmesinde bu kadar uzun süre kullanılan başka bir uçak tipi yoktur.Tüm Hava Kuvvetleri pilotlarının T-37 ile birçok anıları vardır.Emektar T-37 uçakları çok iyi bir akrobasi performansına sahip harika bir temel jet eğitim uçağı olup tüm Hava Kuvvetleri pilotlarının saygısını kazanmış, gönüllerinde taht kurmuştur.Bundan sonra da diğer envanterden çıkan uçaklar gibi anılarda yaşayacaktır.İnşallah yerine geçecek olan KT-1 eğitim uçağı da T-37 kadar uzun süre başarılı bir performans sergiler.Hava Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
cesnna ihaleyı alır konu kapanmıstır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hani hürküş uçağını kendimiz üretiyorduk, biraz beklesekya neden dışarda 52 tane uçak alalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000